Thursday, June 3, 2010

ba*** ikan

huhuhu....
semalam citer pasal gun*** kan....
arini nak citer about ba*** ikan lak...
hahahha...kelakar kan...
normally org cumer ada anak ikan jek...tp
sebab scandalisme yg ada melibatkan insan yg berfamily
maka term yang digunakan pun lain ler...

semlm ba*** ikan kena cuci ngan Mr B
(Mr B tu kejenyer....memang cuci mencuci ni....xde keje lain sebab tu meja kat bilik dia...clear habis la...paling2 yg ada...sehelai dua paper yg kononnya dia baca nak tambah ilmu and maklumat la....boleh ek cam tu....keje mencuci tapi baca paper...berkat ke...gaji....paling2 tidak pun...hujung bulan...amik gaji....hujung bulan...amik gaji...keje mencuci tu buat gak tapi bersih ke tidak tu tak tahu la....) - alamak lari tajuk la...patut buat entry lain ni....

ok sambung semula pasal ba*** ikan....
before this semua org tahu yg dia memang kaki ****, kaki b***k
semua yg Mr B cakap...main angguk je...xpenah geleng...
kalau terpaksa jilat kaki...pun silap2 sanggup....
sampaikan Mr B keluar 4letter words kat dia...dia boleh angguk lagi...
bab yang ni kak long salute giler wei...
kak long pun x sanggup nak b***k tahap cipan macam tu...

and then, ba*** ikan ni katanyer ada s***d*l ngan sorg gun***....
dah lama dah....mula2 kata sedara...tp kalau ms chatting...dah boleh ber'sayang' ber'abang'....guano tu...
kak long ngan adik-adik kak long tu pun xde la sampai ber'sayang-sayang' gitu...
memang dah banyak citer pasal depa berdua tu...
kalau dulu masa ex-manager kak long ada...depa memang kena sembur dah...

pastu, lately...Mr B ada buat rombakan....
(PM buat rombakan, dia pun nak buat gak)
yang termasuk dalam rombakan tu...
ba*** ikan ngan gun*** dia...pastu...2 org kuat kak long...
pastu...kawan lama kak long and beberapa insan terpilih yang lain....
kitorang pun (dalam keterpaksaan) mengikut je la...
pindah bilik....pindah portfolio (ye ker???mcm sama jekkk...)
nak dijadikan citer disebabkan rombakan ni....(buat pengetahuan...rombakan ni immediate...xde handing over....xde transition period langsung)
banyak la keje2 yang tertunggak...x sempurna dibuat...
pastu bila hung bulan nak tutup akaun...
semua panas punggung...tunjuk org tu...tunjuk org ni...
yang bestnyer...org lain nyer keje...org lain yg kena buat...
org lain yang mc...org lain yang kena marah...
tu la yang terjadi jika
nak buat benda baik...tapi perancangan x betul...
kan ke ada pujangga yang berkata;

KERJA YANG BATIL TAPI TERANCANG BOLEH BERJAYA BERBANDING KERJA YANG HAK TAPI PORAK PERANDA....

kawan-kawan kak long...fikir2kan la yer...
cukup la untuk pagi ni...kejap lagi nak buat meeting lak...

wassalam....