Thursday, June 3, 2010

mood bercuti...yeehaaa...


hai semua...(mcm ramai je yg baca blog kak long ni...perasan betul...)

smbung menulis balik...mata tgh mengantuk..maklumla...petang2 cam ni kan...lepas mkn tengah hari pulak tu...dengan keadaan bilik yang agak2 sejuk (sejuk air cond yer...) mata pun sedap je nak pejamkan...huhuhu

masa nak masuk keje tadi...macam terasa malas jek...mood bercuti tetiba menjelma...

ye la kan...mulai esok...kak long dah start cuti (tapi esok half day je...) pastu hari sabtu (public holiday)...ahad...seterusnyer hingga ke hari selasa....lebih kurang 4 hari setengah la....xde lama mana pun...tp sebab nak balik kampung tu yang mood bercuti lebih terasa...hehehe....
actually..planning nak balik kampung ni dah buat lama....tapi mcm banyak gak aralnyer...aral yang paling beso adalah cuti En hubby....susah sket En hubby kak long ni nak dapat cuti...lagipun dia baru je tukar keje kat kilang ni...maybe sebab lum confirm tu yang susah sket nak cuti...tapikan...cuba fikirkan ek...(kak long ni memang suka org yang suka nak fikir ni....heheh) ...En hubby sekarang ni kerja everyday...x kira hari...sabtu...ahad...public holiday...semua dia sapu...nak buat camne...arahan dari majikan katanyer...pastu lak...shift 12 jam setiap hari....sekarang ni dah dekat sebulan setengah keje shift malam...sian kat anak2...xpuas bermanja ngan ayah depa....)...So..hangpa2 yang dapat cuti hujung minggu tu kira bersyukur la ye...x semua orang dapat masa rehat yang cukup...
En hubby cuma dapat 2 hari je cuti 5hb dan 6hb....Sabtu n Ahad...so kitorang plan cuma dpt balik kampung belah kak long je...actually xde la jauh...around 2 hours...tapi penat wei...sian kat En hubby....balik jap ni pun sebab makcik sebelah rumah tu buat kenduri kawen...kalau jiran2 biasa je xpe la kalau x balik...tapi mengenangkan jiran tu pun merangkap ibu saudara (akak kepada mak kak long)...balik la kan...siapa yang nak tolong kalau bukan sedara mara sendiri...
Di samping dapat merewang apa2 yang patut...atuk ngan ayah depa ni pun boleh melepaskan rindu kat cucu2 mereka....(tapi kak long x bagitau mak ayah kak long yang kitorang jadi balik...takut2 mereka tertunggu dan berharap)....
Arini kak long nyer plan nak siapkan checklist outstanding matters yang bakal kak long tinggalkan buat kedua-dua immediate superior kak long...xde la mereka susah nanti...kalau kita mudahkan keje org lain...insya Allah...Allah turut memudahkan urusan kita....
Ok la yer...several tasks is queing up...better do it now...kalau tak...kena balik lambat la kak long....tak sanggup..wei...