Posts

Showing posts from January, 2011

kembali berblogging....

salam 1 malaysia....
akhirnya setelah berbulan-bulan tidak menjenguk ke laman curahan ini...kak long kembali semula.... tetiba mood nak menulis dtg blk.....harap2nye kali ni mood ni berkekalan ke akhir hendaknyer... memang banyak yg nak distory-mory kan sepanjang tempoh idak berblog ni...insyaAllah akan dibentangkan satu persatu....
untuk ari ni cukup ler sampai di sini ye....nnti kita sembang di entry lain... kay...luv you all

PENTINGKAH JENAMA...

Teman-teman...


Alhamdulillah sekarang ni ramai dah sedar kepentingan vitamin dan supplemen.....tapi masalah lain lak yg timbul...
NAK PILIH MANA SATU?.....sekarang ni kat pasaran melambak mcm2 jenis vitamin... kat farmasi lagi la... berderet....tinggal tepuk dada dan tepuk walet je..kan kan......habis tu kenapa saya pilih dan kongsikan disini brand Shaklee?.....jombaca sekilas fakta tentang beza jenis2 vitamin (sintetik dan natural)...
*credit to mommylyna, mommy icha dan kak N

* "Ramai yang bertanya “Boleh ke saya makan vitamin yang beli farmasi atau vitamin yang diberi percuma, lepas tu ambil milk booster Shaklee?”
* Ada juga yang bertanya “Apa beza vitamin Shaklee dengan vitamin lain? Kan sama je vitaminnya”.

Sebenarnya, vitamin Shaklee memang berbeza dengan vitamin lain. ....Vitamin atau supplement atau makanan tambahan ni secara amnya ada 2 jenis, vitamin sintetik dan vitamin natural.Apakah vitamin sintetik dengan natural ni?OK kita semak satu-satu.

* Penghasilan

Vitamin natural dih…