Saturday, February 19, 2011

entry sambungan...vitamin dan dilema...

Assalamualaikum...

hai semua...Arini kak long nak sambung membebel pasal topik kak long yang lepas...pasal makanan tambahan...ataupun org nutrition panggil...VITAMIN....

Actually, kak long sangat2 tidak berminat nak amik or makan vitamin ni...seingat kak long...last kak long ambik c vitamin ni masa sekolah2 dulu ...tu pun cuma vitamin c...rasanyer sedap....tu yang boleh makan tu...then bila dah masuk asrama...sambung matriks...pastu ke uni...langsung tak memandang vitamin....

bila dah start keje...ada sorg kakak ni kenalkan kak long ngan satu brand..A***Y....agak famous brand ni...masa tu beli je satu botol...beli sebab nak jaga hati...tapi malangnyer...sebab that vitamin ada bau yang x best...ditambah lak ngan sikap kak long yang M nak makan vitamin...maka sebotol makanan tambahan itu terbiarla...sampai expired....rugi kan...

nak tau bila kak long start makan vitamin ni...semuanya bermula bila kak long menanam azam untuk menyusukan my 2nd baby exclusively breastfeed...then after dapat bf dia selama 6 bulan...niat nak menyusukan dia until 2 years or more tetiba datang...then akak blogwalking la ...cari ilmu mcamana nak teruskan breastfeed ni...then masuk satu forum ni...susuibu.com...then daripada forum tu...bertemulah akak ngan satu blog iaitu blog ANAKKUWIRAKU..... dan bermula la episod baru dalam hidup akak sekeluarga...

nantikan sambungannyer ye...