Sunday, February 20, 2011

Nak dapat Alfalfa Free? Macamana?

Salam kawan2...

Kalau tengok tajuk kat atas tu...tentu ada yang tertanya..ALFALFA tu apa...alfalfa adalah raja segala tumbuhan dan raja segala herba....Nama saintifiknya ialah "Medicago Sativa"....mempunyai sitem akar yang panjang...sedalam 20 - 30 kaki ke dalam tanah...banyak khasiatnye...kaya dengan klorofil dan mempunyai 15 mineral, 10 vitamin, 8 enzim dan juga fiber. Ia juga kaya dengan mikronutrien yang membantu sistem badan berjalan lancar...kebanyakan ibu yang menyusukan bayi pasti kenal dengan alfalfa...sebabnyer...encik Alfalfa ni bertindak sebagai milk booster....gambar kat bawah ni adalah gambar alfalfa...sesetengah shopping complex macam Tesco ada dijual alfalfa segar ni...boleh dimakan mentah...macam ulam...




Berkenaan tajuk kat atas....kak long memang pengguna Shaklee sejak hampir setahun yang lalu...Alhamdulillah...dengan pengambilan yang istiqamah...maka kak long dapat menyusukan hero Muaz sehingga kini...(setahun 4 bulan)...dan Alhamdulillah...kak long tak merasai detik2 kesuraman susu ibu yang melampau...dengan mengambil Alfalfa..insyaAllah...susu ibu dapat dihasilkan dengan lebih banyak dan yang penting berkualiti...

Stok alfalfa kak long kat rumah ni adalah antara stok WAJIB ADA...tapi sekarang ni dah tinggal sikit...sebab tu la kalau boleh...kak long nak menang GA ni...boleh jimat...dapat beli vitamin Shaklee yang lain...rasa-rasanyer ada peluang ker...tak salah mencuba bukan....kawan2 semua doakan kak long yer...





Nak tau lebih kanjut sila pergi ke entry ini http://www.shaklee2u.com/2011/01/special-shaklee-giftaway.html