Saturday, March 19, 2011

AlfalFa untUk siApa...IsTeri atau SuaMI???

Kepada sesiapa yg mengikuti blog ni,pasti perasan yang selama ni kak long dok promote Alfalfa as milk booster...adajugak kaum2 bapa yang bertanya...alfalfa ni untuk kaum ibu je ker? Honestly, sebenarnya...alfalfa ni sesuai untuk lelaki n perempuan...and en hubby kak long pun dah amalkan makan alfalfa...


Kat bawah ni adalah khasiat alfalfa...selain dari sebagai milk booster...

  1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  5. Memberi kelegaan semasa haid.
  6. Merawat arthitis
  7. Bagus untuk elergi dan ekzema
  8. Merawat asma
  9. Mencuci usus bagi membuang toksik
  10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
  11. Meneutralkan asid dalam badan
  12. Merawat masalah keputihan pada wanita – baca testimonial DI SINI
  13. Membesar dan menegangkan payudara
  14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri - dah tak perlu cari kopi kacik fatimah atau seumpama dengannya...
  15. Memulihkan urat selepas bersalin
  16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  17. Meningkatkan stamina seorang suami - boleh jadi pengganti Tongkat Ali..jika diamalkan berterusan....
  18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
  19. Dan banyak lagi untuk disenaraikan…
AMARAN : Alfalfa TIDAK BOLEH diambil oleh pesakit SLE


PERBEZAAN ALFALFA jenama Shaklee: Alfalfa Complex merupakan suatu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee dalam 1950-an. Kami hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat, termasuk kalsium, fosforous, zat besi, dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.


Insya Allah...selepas ni kak long akan mengupas lebih banyak khasiat mengenai alfalfa....


Tak pernah mengambil apa-apa vitamin sebelum ini? Nak cuba? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms saya di 019-7987970.. Selamat mencuba