Tuesday, March 15, 2011

Nak AmBiL ALFALFA sAhaJa...Boleh?

Kebelakangan ni...ramai gak yang bertanya untuk Set B - Penyusuan susu ibu...kenapa ada sampai 4 vitamin...kenapa tak bagi Alfalfa je...sebab Alfalfa kan berfungsi sebagai milk booster...


Kak long nak kongsikan pengalaman kak long ni dengan kawan2 semua...masa mula2 amik Set B - kak long makan dengan konsisten untuk 2 minggu yang pertama...then kak long ingat nak save budget...so kak long try makan the other 3 vitamin (Vitalea, B-Complex and VitaC) secara berselang...Alhamdulillah...production susu tetap maintain...tapi malangnyer..tenaga dan kederat kak long merudum...xseperti masa 2 minggu kak long amik full set...then dari situ, kak long boleh nampak dan bertambah jelas...kenapa Set B menyertakan sekali 3 vitamin asas tu...kalau kawan2 nak tau lebih lanjut...boleh scroll lagi ke bawah....hasil coretan my sifu berkaitan vitamin untuk penyusuan....


credit to Kak N


Ramai yang bertanya, boleh saya nak beli alfalfa sahaja? Jawapannya, boleh. Adakah ianya bagus untuk penyusuan? Jawapan, ya insyaAllah asal 3 syarat lain dipenuhi iaitu sesi perahan yang konsisten, minum air lebih 3 liter sehari dan DOA yang berterusan.

NAMUN HAKIKATNYA, 

Mana yang lebih baik, meja 4 kaki atau meja satu kaki?

Orang yang melihat pada KUANTITI sahaja mereka akan mencari produk yang membantu membanyakkan susu semata-mata.

Tapi JIKA anda ialah ibu yang bijak dan MEMENTINGKAN KUALITI dan ingin memastikan susu anda penuh NUTRISI, pasti apa yang ibu sarankan terutama supplement yang disenaraikan dalam set B menjadi pilihan.

 Apakah fungsi atau kebaikan setiap vitamin bagi ibu yang menyusu? SINI


Sekadar renungan bersama, manakah pilihan anda untuk yang lebih stabil?


Ini pilihan ibu ...   :)




Mana pilihan anda?



Tak pernah mengambil apa-apa vitamin sebelum ini? Nak cuba?  Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms saya di 019-7987970.. 
Selamat mencuba