Thursday, April 7, 2011

30 oz sehari...tiada yang mustahil...

Assalamualaikum semua...


Kak long nak share sesuatu yang menggembirakan dengan kawan2 kak long semua..


Semalam, selepas balik kerja as usual kak long mengonlinekan diri dengan FB...almaklumler kat ofis kak long FB ni diblock...so leh buka kat umah jer la....and then kak long dapat mesej yang cukup mengujakan dari seorang sahabat....




Mesej dari seorang ibu : "Thanks kak N, selama ni pam cuma dapat 10-12 oz sehari tapi kini 30 oz sehari dengan tips cara makan vit yang betul dan amalkan apa yg akak ajar tu!!!! Seronok sangat1"



Syukur sangat2 bila kak long baca mesej tu...Alhamdulillah...apa yang kami semua pejuangkan...mendapat balasanNya...seperti kata2 sahabat tu...kalau niat kita baik, pasti Allah akan membalas dengan lebih kebaikan...sesungguhnya janji Allah adalah benar....


Sedikit peringatan yang suka kak long nak sebutkan.....tanpa usaha tiada kejayaan...jadi untuk mencapai jumlah seperti yang kat atas tu jgn lupa pada 3 perkara ni:


1. Pastikan bayi disusukan sekerap mungkin dan bagi yang bekerjaya, pastikan anda membuat sesi perahan yang konsisten setiap 2-3 jam. Jangan tunggu sehingga payudara bengkak baru nak pam...konsep yang salah. Teruskan pam dengan kala yang sama dan berterusan.

2. Pengambilan air yang mencukupi iaitu 3 L sehari. Pastikan menyediakan botol minuman dengan indicator supaya senang mengetahui adakah keperluan 3L air dipenuhi untuk tempoh seharian.

3. Amalkan zikir dan mengaji setiap hari dan doa tanpa putus padaNYA kerana sesungguhnya rezeki ini datang dari ALLAH jua. Jadikan amalan harian.

Konsep 3 amalan ini perlulah dibuat secara berterusan ye...bukan selang2 taupun bila ada masa je buat...kena istiqamah... 



Credit to Kak N


Cuma TIPS  macam mana pengambilan yang betul seperti ALFALFA, ESP, Kalsium serta 3 vitamin asas untuk ibu iaitu vitalea, b com dan vitamin C diambil pada masa yang betul dan kadar yang betul SANGAT MEMBANTU! FORMULA ni sangat membantu ibu2 yang brsungguh nak hasilkan stok!


Nak dapatkan FORMULA tersebut? Untuk customer kak long, kaka long akan emel atau pm anda semua ....Pada bakal customer serta teman-teman baru...insyaAllah jika anda emel kak long, kak long pasti akan emel anda semula.....smile always..






Mahu mencuba vitamin Shaklee? Boleh smskan kepada kak long 019-7987970. Salam mesra dari kak long