Monday, April 25, 2011

BaGaiKan SYurGa - Setiap MalaM adAlah Malam JuMaAt

Wah..tajuk dah menarik...apa yg buat setiap malam bagaikan Malam Jumaat tu kak long oii...ni bari hari Isnin kak long...apa yg kak long melalut pagi2 buta ni...


Mesti semua tertanya-tanya kenapa entry kak long pagi ni agak 18sx ke 21 sx ni....semuanya gara-gara testimoni seorang sahabat selepas mencuba produk shaklee...iaitu...ALFALFA complex...


Pada mulanya beliau mengambil alfalfa ini adalah untuk masalah keputihan...boleh baca di sini untuk kelebihan alfalfa...dan pada masa yang sama membantu beliau dan suami menjadi lebih intim.....kita ikuti pengalaman beliau...

_______________________________________________________

Pengalaman mama sendiri, sebagaimana yang ibu - ibu ketahui alfalfa shaklee bukan sahaja boleh menjadi milk booster kepada kita, malah ia juga mempunyai banyak lagi keistimewaan. Mama nak kongsikan bersama ibu - ibu :

1) Senjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!

2) Mama mengalami masalah sembelit dari sekolah lagi. Mama masih ingat, arwah opah Qaireen selalu cakap macam ni kalau mama dalam toilet "Dilla ko ni berak tahi batu ke?" tapi itulah kenyataannya. Bayangkan senjak dari dulu mama "terseksa" setiap kali nak membuang. Kadang2 tu sampai berdarah! Seminggu tak lebih dari 3 kali membuang. Tapi sekarang Alahmdulillah seminggu 4 ke 6 kali membuang, dan yang paling penting tiada lagi darah yang keluar.

3) Mama juga salah seorang yang mempunyai penyakit eczema. Mama mmg tidak boleh duduk di tempat2 yang kotor, ada rumput, berhabuk, berpasir dan banyak lagi. Malah cadar tilam mama pun, mama akan ganti setiap minggu. Tapi sekarang, Alhamdulillah..seronok sangat bila mama join SGM, sebab waktu SGM kami duduk di tikar yang dibentang atas rumput. Masalah bintik2 dan gatal2 mmg tiada. 
________________________________________________

Jadi kawan-kawan...atau ibu - ibu yang mengalami masalah seperti sahabat kak long ni, suka kak long cadangkan mengambil set B tambah Vitamin E....nak tahu kenapa kena tambah vitamin E...boleh baca di sini kelebihan Vitamin E.... 


Mahu mencuba vitamin Shaklee? Boleh sms kan kepada kak long 019-7987970. Salam mesra dari kak long