Wednesday, April 13, 2011

BesTnYe...SuSU MeLImPah-LiMpAh

Tadi pagi kak long dah berkongsi dua testimoni bagaimana tips rahsia kami GBS boleh membantu...

Sekarang ni kak long nak berkongsi pulak macamana bila kak long cuba tips tu and berjaya dapatkan stok untuk baby Muaz yang berusia 1 tahun 6 bulan (sebelum ni stok cukup2 jer...ni kena ada extra stok sebab kak long nak kena gi training....)

Sebelum ni...seperti mana selepas pantang mahupun setelah kak long kembali bekerja....kak long dah menetapkan untuk mengepam setiap 21/2 jam sekali...ataupun maximum 3 jam sekali...Alhamdulillah...kak long berjaya melaluinya.....namun setelah Muaz semakin besar...makin penyakit M kak long turut menjadi lebih besar...almaklum ler....kalau kecik2 dulu Muaz minum 4oz/botol...sebanyak 5 botol sehari tapi sejak Muaz dah diperkenalkan dengan solid food....Muaz cuma minum 4oz/botol....cuma 3 botol sahaja...maka banyak la stok2 EBM yang kak long dapat buat....

Then, dalam sedar x sedar...kebanyakan stok EBM tu kak long dah guna sehingga tiada lagi stok.....so kak long hanya mengepam untuk next day punya consumption.....ok jer....yang tak ok bila kak long diminta untuk kerja out station...menggelabah puyuh jadinya....bukan sebab apa...sebab susu untuk Muaz tiada stok yang mencukupi....

maka apa yang kak long buat....Kak Norita telah berkongsi satu tips eksklusif untuk kami ibu-ibu menyusu yang mengambil Shaklee as supplement....Alhamdulillah...kak long bersyukur sangat2...less than 1 week....kak long dapat buat 20 x 4 oz/botol....untuk bekalan Muaz masa kak long takde....mungkin 20 botol tu sket...tapi setiap hari dicampur ngan fresh EBM untuk consumption kak long dapat hasil yang sangat muai...apatah lagi...seminggu tersebut..cik P telah datang menjenguk...to my surprise...I can still make my stock....Sangat2 bersyukur....

Kat bawah ni adalah sesi pengepaman dan yield yang kak long dapat....selepas mengamalkan tips eksklusif...

Frekuensi kak long mengepam = every 21/2 jam to 3 jam
Hasil setiap pengepaman = 7 - 8 oz (seblm ni cuma 3-4 oz jer)
Jumlah sehari = 7 oz x 6 kali pam = 42 oz
Untuk fresh EBM = 4oz x 4 botol = 16 oz
Untuk stok frozen = 42 oz - 16 oz = 26 oz (6 botol extra)
Jadi dalam masa 3-4 hari...stok untuk Muaz berjaya diperolehi...Alhamdulillah....suka sangat sebab susu memnag melimpah-limpah....rezeki untuk Muaz Ilham...my Lil' baby...




Anda mahukan hasil yang sama...
Dapatkan Set 3M dari kak long dan kak long akan berkongsi tips eksklusif ini...
Hubungi kak long di 0197987970