Posts

Showing posts from May, 2011

Lagi Testimoni berkenaan VIVIX SHAKLEE

Testimoni terbaru:
(kredit to Norita blog)

Baru2 ni makcik ibu, mamaNoy telah memberitahu bahawa wife kepada Uncle Bob di suspect mengidap lung cancer memandangkan doc telah mengesahkan beliau tidak mengidap Tibi. Untie Liza dikatakan mempunyai nanah di dalam paru2nya dan ini telah menyebabkan auntie Liza mengalami batuk selama hampir satu tahun lebih. Keadaan autie Liza kian lemah , tidak bermaya dan tidak berselera. 
Pada mulanya ibu mencadangkan auntie Liza mengambil vitamin antioksidan seperti ACE namun setelah mempertimbangkan keadaan di mana ibu merasakan bahawa pasti beliau sudah tidak larat hendak menelan pil2 termasuklah ubat doc. Maka ibu mencadangkan beliau mengambil Vivix untuk rawatan dirinya. 
Alhamdulillah kini auntie Liza tidak kelihatan pucat seperti dulu(sumber dari uncle Bob semasa ibu telefon petang tadi). Auntie Liza juga mengatakan beliau merasakan badannya sedikit ringan dan bertenaga. Suaranya juga sudah sedikit ceria berbanding semasa awal2 ibu menghubungi belia…

VIVIX....POTION AJAIB SHAKLEE

Image
credit
harini saya nak share tentang satu2nya produk shaklee ala ala magic potion yang jarang saya share di blog ni... VIVIX SHAKLEE.....bukan ape... jarang cite sbb produk ni tak boleh diconsume oleh pregnant or nursing mommies.. tapi kalo nakbelikan utk parents atau hubby tersayang..yes..you are welcome tu..tapi mari kita baca testimoni2 pengguna vivix.... semalam seorang customer saya di alam maya juga telah membelinya...nnt kita tunggu testimoni beliau.. for the time being..kita baca testimoni org lain dulu... dan segala2nya tentang vivix.. (sumber rujukan here dan here)
Bahan-bahan Utama Vivix™ dari Ekstrak botani 1)Polygonum Cuspidatum Sumber yang unggul bagi Resveratrol
•Akarnya ("He Sho Wu") kaya dengan kandungan resveratrol
•Digunakan sebagai ubat tradisional untuk merawat rambut beruban di negara China & Japan selama lebih 100 tahun
•100% semulajadi
•Min. 98% tulen
•100% bebas emodin = Selamat dan Mudah diterima oleh tubuh
2)Anggur Muscadine Lebih Kromosom : 20 berbanding…

Testimoni - Pn Adda dan Shaklee...Alhamdulillah..

Credit

Alhamdulillah...saya berkesempatan untuk berkongsi apa yang Pn Adda rasakan.... saya mula mengenali Adda di alam maya sejak tahun lepas lagi.. Dari beliau hamil sehingga lah kini si kecilnya dah pun berusia 6 bulan.. jom lihat apa kata beliau.. ni saya petik dari emelnya kepada saya.. ___________________________________
salam kak cery..dah lama berniat nk tulis testimoni ni tp x berkesempatan, ni curi2 tulis sementara ingat n baby pon tido..saya mula consume shaklee ni since pregnant ank kedua smplah sekarang, anak dah masuk 2 bulan. mula2 dulu ambil shaklee sbb saya sentiasa letih yang sgt kronik smp doktor sarankan saya consume vitamin..tambahan pulak anak first, Adam sgtlah semangat bodynye, jenuh jugklah nak dukung dia kesana kemari..mmg meletihkan dgn segala urusan rumah yang perlu dibereskan setiap hari..bukan senang jd surirumah kan kak? tambah2 yang berkerjaya..uih lg letih..so far, benefit yang sy dapat sepanjang consume shaklee ni:

Sepanjang pregnant
1. saya mula consume f…

RiSaU..Membawa STRESS

Tip Pilihan: Risau Membawa Stress
Oleh: Irfan Khairi
Pernah tak anda merasa stress atau tension? Punca utama stress datangnya daripada kita "risau" sesuatu. Bila kita selalu risau, itu yang menyebabkan stress. Dan stress pula banyak mengakibatkan penyakit 
Ada research mengenai "risau" mengatakan: 40% orang risau pada sesuatu, tetapi sesuatu yang dirisaukan itu tidak terjadi pun30% orang risau pada perkara-perkara yang sudah lepas dan tidak boleh diubahkan pun12% orang risau tentang kesihatan10% orang risau tentang perkara-perkara yang amat kecil4% pula risau tentang perkara yang akan datang dan tidak boleh kita ubah punManakala 4% lagi adalah risau yang boleh kita lakukan sesuatu!Jadi, next time anda risau dan terasa stress, lihat kembali statistik ini. Risau anda dalam % yang mana? Mudah-mudahan ianya akan mengurangkan stress anda!
Bila kita gembira dan senang hati selalu, lebih mudah untuk kita mencapai apa sahaja cita-cita kita. 


Kalau kak long stress...kak long ambi…

VIVIX Shaklee - Testimoni Ayu Raudhah

Image
Credit Bagi peminat-peminat drama bersiri hebat yang kini telah pun difilemkan dan sedang berlangsung di pawagam, pasti sangat familiar dengan watak Aliya, isteri kepada Ustaz Aidil. Gadis lemah lembut berhemah tinggi, yang lahir dari kalangan orang berada dan pernah seketika cemburukan Nur  Ayu Raudhah, pelakon jelita adik kepada Rozita Che Wan ini, dalam salah satu tipsnya, mengambil minuman VIVIX daripada Shaklee sebagai suplemen harian beliau. Antara lain tips-tips yang diamalkan oleh Ayu Raudhah sendiri: Tips kecantikan wajah
- Membersihkan dan menjaga muka dengan kerap
- menyapu ais pada muka untuk merawat kulit bermasalah
- Menjalani rawatan muka dari produk2 yang dipercayai
Tips kesihatan rambut
- menggunakan daun bunga raya

Tips kesihatan tubuh badan
- menjaga pemakanan
- melakukan senaman (bangkit tubi 50 kali sebelum tidur)
- mengamalkan sirap Shaklee (Vivix) VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, dan macam-…

Pesanan Buat Kita

PESANAN

Imam Ghazali: Apakah yang paling dekat dengan diri kita di dunia ini?
Murid 1: Orang tua
Murid 2: Guru
Murid 3: Teman
Murid 4: Kaum kerabat
Imam Ghazali: Semua jawapan itu benar. Tetapi yang paling dekat dengan kita ialah MATI.  Sebab itu janji Allah bahawa setiap yang bernyawa pasti akan mati ( Surah Ali-Imran :185).


Imam Ghazali: Apa yang paling jauh dari kita di dunia ini ?
Murid 1: Negeri Cina