Tuesday, June 28, 2011

Perancangan awal elakkan susu ibu kurang semasa berpuasa.

Bulan puasa antara saat-saat paling getir bagi seorang ibu yang menyusukan anaknya. Kebanyakan ibu yang menyusukan anaknya buat pertama kali di bulan puasa sangat yakin (atau cuba meyakinkan diinya sendiri) bahawa pengeluaran susu badannya takkan terjejas walaupun masih berpuasa. Bak kata pakar motivasi, berfikiran positif!
Namun, masalah biasanya timbul bila nak masuk minggu ke2/3. Sedikit-demi sedikit pengeluaran susu badannya berkurang sehingga memaksa mereka membuat pilihan yang sukar; sama ada tidak berpuasa untuk menyusukan anak atau terus berpuasa danmemberikan anak mereka campuran susu formula. Ya betul, ibu menyusu diberikan rukhsah untuk tidak berpuas, tapi kan lebih baik jika mampu berpuasa sambil menyusukan anak?
Let’s say,

  1. anda kini dah ade stok sebanyak 20 Oz dalam Freezer
  2. jumlah pengeluaran susu yang di pam ialah 17 Oz sebelum bulan puasa (kecuali hari minggu sebab boleh direct feeding sepanjang hari)
  3. bayi kesayangan anda cuma minum 15 Oz saja sehari (bekalan ke Taska waktu anda bekerja)
  4. jumlah pengeluaran susu yang di pam di bulan puasa nanti jatuh kepada 9 Oz sehari
Jika situasi anda sama seperti di atas, carta berikut menunjukkan bekalan susu yang boleh anda jangka,


Yup, by 2nd weeks of Ramadhan, bekalan susu habis. Time ni kalau tak cukup susu, bayi boleh melalak kelaparan; terutamanya kalau anak lelaki.
So, apa nak kena buat?
Mula banyakkan susu dari sekarang, jangan tunggu last minute atau yakin tak tentu hala. Dengan hanya meningkatkan pengeluaran susu yang di pam (untuk bekalan anak ke Nurseryatau Taska) daripada 17 Oz kepada 20 Oz sehari (Ya, Cuma 3 Oz saja), bekalan susu anda dah cukup nak cover sampai akhir ramadhan. Tak caya tengok carta di bawah,




Kedua-dua kes di atas ni tak ambil kira kalau bayi atau nak kecil anda minum makin banyak & anda pun tak outstation ke mana-mana sehingga terpaksa menyediakan stock 2-3x ganda daripada biasa. Jika anda jangkakan kedua-dua perkara di atas bakal berlaku, saya nasihatkan cuba ikhtiarkan sesuatu sehingga boleh menambahkan pengeluaran susu sebanyak 25 Oz sehari sebelum masuk bulan puasa.






Jika anda Berjaya menghasilkan 25 Oz susu sehari mulai sekarang sebelum masuk bulan puasa, anda bakal menyimpan stok susu sebanyak 100 Oz menjelang Syawal! Dengan jumlah sebegini, anda tak perlu lagi risau kalau tiba-tiba bos suruh outstation kerana urusan pejabat.
Macam mana nak banyakkan susu cara yang paling selamat?
Cubalah menggunakan produk semulajadi seperti Shaklee. So far, Set B (vitamin untuk ibu menyusu) yang paling berkesan. Selain boleh meningkatkan susu badan (jika anda mengikut nasihat & pesanan yang diberikan nanti), banyak juga yang gemar menggunakannya sebab badan tidak lagi lesu seperti dulu walaupun seharian bekerja.


credit : mommy lyna

Mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi percuma.

Wednesday, June 22, 2011


Terima kasih kepada Mommy Lyna untuk list yang beliau ‘compile’ kan di bawah ini. Walaubagaimanapun, perlu saya tegaskan di sini bahawa, senarai ini sekadar cadangan sahaja, sila dapatkan nasihat dari pakar atas penyakit serius yang anda hidapi. Pastikan sebarang rawatan yang anda jalani mendapat kebenaran dan pengesahan doktor.

Penyakit dan Vitamin A-K

by Mommy Lyna
Di bawah adalah senarai penyakit yang biasa kita dengar dan vitamin&mineral yang dicadangkan. Walau bagaimanapun, anda dinasihatkan mendapatkan konsultansi dari pakar (doktor) terlebih dahulu sekiranya menghadapi masalah serius.
Alergi
  • Vita-C
  • B Complex
  • Alfalfa
    • ketiga2 vitamin di atas termasuk dalam Set Allergy (Set G)
  • Garlic Complex
Alzheimer
  • Vita-E Complex
  • B Complex
  • Omega Guard
  • Garlic
Anemia
  • B Complex
  • Vita-Lea
  • Vita-C
    • Ketiga2 vitamin di atas termasuk dalam Set Optimum (Set A)
Arthristis
  • Vita-Lea
  • Ostematrix
  • Vita-C
  • Alfalfa
  • Peppermint-Ginger
Batu hempedu
  • Peppermint-Ginger
  • Lecithin
  • Vita-C
  • Vita-E
Bronkitis dan pneumonia
  • Carotomax
  • Vita-C
  • Vita-E
    • (ACE)
  • Zinc
  • Garlic
Buasir
  • Vita-C
  • Vita-E
  • Ostematrix
Carpal tunnel
  • Vita-Lea
  • B complex
  • Vita-C
    • Set A
Cirit-birit
  • B Complex
  • Garlic
  • Performance Drink
Darah tinggi
  • Set A
  • Garlic
  • Fibre Plan Unflavoured
  • Vita-E
Diabetes
  • Set A
  • Garlic
  • Vita-C
Ekzema
  • B Complex
  • Vita-C
  • Alfalfa
  • GLA Complex
  • Zinc
Fibrocystic breast
  • ACE
  • GLA Complex
  • B Complex
Gout
  • Set A
  • Zinc
Insomnia
  • Ostematrix
  • B Complex
Jangkitan telinga
  • Vita C
  • Zinc
  • Garlic
Jerawat
  • B Complex
  • Vita-C
  • Vita-E
    • Votamin2 di atas terkandung dalam set D
  • Zinc Complex
  • GLA Complex
Kanser
  • Vivix
  • ACE
  • Garlic
  • Ostematrix
  • B complex
  • Fibe Plan Unflavoured
Katarak
  • ACE
  • B Complex
  • Zinc
Kelemumur
  • B Complex
  • Zinc
Kencing kotor
  • Vita-C
  • Zinc
  • Garlic
  • Alfalfa
Kesuburan
  • Vita-C
  • Vita-E
  • Zinc
  • GLA Complex
Sumber asal : Penyakit dan Vitamin A-K


credit

Mahu mencuba vitamin Shaklee? Sila email di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970.

Tuesday, June 21, 2011

Bilakah Waktu Yang Sesuai Untuk Minum Air?




Bila waktu terbaik utk minum air?..Minum juga punya waktu-waktu tertentu yang didapati baik untuk kesihatan badan. Jangan fikir minum boleh sebarang minum ya. Untuk mendapat kebaikan penuh daripada minuman, pastikan anda minum di waktu-waktu berikut :



· Pagi selepas bangun dari tidur.

Setiap orang akan kehilangan cairan di dalam tubuh sepanjang malam ketika kita tidur. Kehilangan air di dalam badan membuatkan badan berasa lemah longlai dan minda kita tidak cergas. Oleh itu, minumlah sekurang-kurangnya air putih di waktu pagi, betul-betul selepas kita bangun dari tidur. Tidak perlu memberus gigi terlebih dahulu. Dengan begitu, ia dapat menggelakkan anda daripada mencari minuman berkafein.



· 30 minit sebelum waktu makan.
Jika anda sudah mula terasa lapar bila hampir waktu makan, ia adalah waktu terbaik untuk anda minum air. Seperti yang sering disarankan, air putih lebih baik untuk kesihatan dan ia boleh membantu mengurangkan rasa lapar. Malah, minum 350ml air sebelum tiba waktu makan atau sebelum anda mula terfikir untuk mengunyah kudap-kudapan, ataupun coklat boleh mengelakkan anda dari berbuat demikian. Jadi, selamatlah anda daripada menambahkan kalori yang berlebihan dalam tubuh anda.

· Sepanjang hari.
Satu lagi waktu terbaik untuk minum adalah sepanjang hari. Menurut kajian di Jerman, minum 1.5 liter air sejuk atau air putih (sekurang-kurangnya 240 ml air sejuk atau air putih setiap kali minum) boleh membantu anda membakar kalori berlebihan di dalam badan. Pakar juga memberitahu bahawa ia membantu meningkatkan kadar metabolisme di dalam badan
__________________________________________________


Credit to mamafaiz.com



Mahu mencuba vitamin Shaklee? Sila isikan BORANG PESANAN atau email di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Anda juga boleh membeli sendiri dan mendapat harga ahli (diskaun 15%) apabila menggunakan ID saya 852417 di mana2 branch Shaklee.

Monday, June 20, 2011

GLA Complex - Apa khasiatnya


Suplemen Evening Primrose Oil, atau dengan nama singkatan nya EPO, amat masyhur di kalangan wanita. Ada yang menggunakan sejak dari muda, ada yang mengamalkan bila dah berusia, terutama apabila hampir-hampir menopause, dan tidak kurang juga yang menggunakan setelah berumah tangga, untuk menstabilkan hormon kewanitaan. Pendek kata, ada sesetengahnya yang berkata, "Kalau tak ambil suplemen lain pun takpalah, asalkan jangan skip makan EPO". Begitu sekali impak EPO kepada kaum wanita!

Di Shaklee, kami tidak mempunyai vitamin yang di panggil EPO, namun, Shaklee ada vitamin yang lebih baik daripada EPO, yang dikenali sebagai GLA Complex. Owh ya, dalam GLA Complex ini, turut ada kandungan Vitamin E dan Minyak biji matahari.

Kenapa kami konfiden yang GLA Complex Shaklee lebih baik daripada suplemen EPO di pasaran? Ini kerana, ramai yang tidak tahu, bahawa sebenarnya, kandungan bahan utama di dalam EPO ialah GLA -gamma-linolenic acid. Sedikit petikan daripada NCCAM.


* Evening primrose oil is extracted from the seeds of the evening primrose. *
Evening primrose is a plant native to North America, but it grows in Europe and parts of the Southern hemisphere as well. It has yellow flowers that bloom in the evening. Evening primrose oil contains gamma-linolenic acid (GLA), an essential fatty acid. Essential fatty acids are required by the body for growth and development, and must be obtained from the diet.

Jadi, apakah kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex nie?




  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid


  • Membantu meningkatkan kesuburan - for those trying to conceive baby!
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid) - abdominal pain, breast pain
  • Membantu dalam menangani menopause
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf
  • *Source : Shaklee Malaysia

    Mahu mencuba vitamin Shaklee? Sila email di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970.

    Sunday, June 19, 2011

    Tahukah Anda Setiap 25kg Anda Perlukan 1L Air?

    Tertarik dengan 'pesanan' dari Kak N so saya nak share dengan anda semua..



    Allah jadikan sesuatu itu tidaklah sia-sia. Maka bagi mereka yang mengkaji pasti dapat melihat setiap hikmah. Allah ciptakan bumi dan dikelilingi laut yang luas. Menekankan betapa pentingnya air dalam aspek kehidupan. Bila sakit, masuk hospital doc masukkan air, bila memasak guna air, bila rumah terbakar bomba pancut air, kehidupan perlu air dari makanan....menunjukkan air itu sangat penting.

    Berapa L sehari nak minum? Minimum 2 L sehari supaya kepekatan darah sentiasa seimbang dengan apa jua makanan yang masuk dalam badan. Minimum 3 L bagi yang amik supplement.

    Air kosong adalah terbaik supaya dapat menyingkirkan toksin dari badan, menstabilkan kepekatan darah, dan melancarkan penyerapan vitamin.

    Mereka yang kurang air dalam badan, antara tandanya ialah dahaga, cepat marah, melenting, tak boleh kawal perasaan...suka kritik tapi tak boleh dikritik.

    Boleh kongsikan keperluan air ini dengan orang lain....terutama mereka yang tak suka minum air.

    Credit to Kak N



    Ini adalah di antara yang sering saya dengar.."Kak..banyak dah minum ni..asyik gi toilet jer"..."Rin..naik kembung dah perut minum air ni" :) Untuk pengetahuan anda semua, saya dulu pun begitu juga..Aduh..penatnya nak minum bnyk air lebih-lebih lagi saya jenis malas minum air.Tapi demi Arissa saya buang 'kemalasan' minum air tu. 


    Tapi tahukah anda berapa liter yang anda perlukan sehari sebenarnya?Jum kita buat kira-kira sedikit.


    Cara #1 

    BERAT (KG) / 30 = xx LITER (KEPERLUAN AIR MINIMUM BADAN KITA PERLUKAN)

    Contoh :

    Berat saya 47 kg. Jadi, 48 / 30 = 1.6 L

    Maknanya, minimum 1.6 liter air badan saya perlukan dalam sehari. TETAPI, memandangkan saya sedang BF maka keperluan air ni meningkat.

    Cara #2 ( yang ni banyak 'jalan kerja', but at the of the day you still get the same answer .. believe me)

    BERAT (POUND) / 2 = xx OZ (KEPERLUAN AIR MINIMUM BADAN KITA PERLUKAN)

    Contoh :

    Berat saya tadi 48 kg kan? 1 kilogram = 2.20462262 pounds ; maka,  48 kg = 105.6 lbs

    105.6 / 2 = 52.8 OZ ( 1 US fluid ounce = 0.0295735296 liters ) , maka

    52.8 Ounces = 1.56148235925 Liters

    Dan tahukah anda setiap 25kg anda perlukan 1L air? So you do the math :) Ini untuk keadaan biasa. Bagaimana jika anda sedang menyusukan anak?Berpuasa? Atau menyusukan anak dan berpuasa?Tentulah keperluan air lagi meningkat..Di sebabkan itu, kami sering menasihati anda semua minum air masak 2-3L sehari..Jangan lah minum sejag sekaligus yer..Memang terkucil la nnt..Minum la sedikit-sedikit tapi kerap..Time minum duduk lah instead of berdiri..Insyaallah, lawatan ke toilet tu berkurangan :)


    credit

    Mahu mencuba vitamin Shaklee? Sila isikan BORANG PESANAN atau email di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Anda juga boleh membeli sendiri dan mendapat harga ahli (diskaun 15%) apabila menggunakan ID saya 852417 di mana2 branch Shaklee.

    Saturday, June 18, 2011

    Mizz Nina & Shaklee

    Kisahnya, Mizz Nina (tunang penyanyi Noh HUJAN tue), juga turut menggunakan supplements Shaklee. Ada diceritakan dalam majalah Rapi keluaran May 2011 yang lalu. Tapi, sekarang pun dah middle June kan? Kalau nak cari pun dah tak jumpa majalah tersebut.

    Jadi, jom ikuti abstrak majalah Rapi tersebut.
    *Muka Hadapan, Rapi Mei 2011*



    *Abstrak artikel*
    *Kredit gambar kepada Azrinna Kiosk!

    Antara suplemen Shaklee yang diamalkan oleh Mizz Nina ialah multivitamin (Vita-Lea), Vitamin C, Zink Complex dan juga B-Complex.

    Memang benar, pengambilan suplemen Zink sangat membantu kesihatan rambut. Kepada yang mengalami masalah rambut gugur ker, banyak uban walaupun usia masih muda ker, dan lain-lain lagi, bolehlah cuba suplemen Zink Shaklee dari kami, kay? ;)


    Mahu mencuba vitamin Shaklee? Sila email di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970.

    Friday, June 17, 2011

    Testimoni - Anak Pertama Kembali Menyusu


    Terharu saya dengan testimoni ini.


    Sejak amik shaklee, hasil susu sgt pekat, dan tak sangka, anak 1st nak pulak susu ibunya balik.. sebelum ni pernah bagi tapi di tolaknya.




    Mahu mencuba vitamin Shaklee? Sila sms di 019-7987970.

    Thursday, June 16, 2011

    Apa itu GLA



    GLA atau nama saintifiknya dikenali sebagai Gama Linoleik Acid (GLA). Ia merupakan bahan binaan bagi prostaglandin. Apa pula prostaglandin? Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah


    FAEDAH 

    GLA dikatakan membantu mengurangkan keradangan yang biasa dalam sindrom pra-haid(PMS), arthritis rhematoid dan eczema. Selain itu GLA membantu mengurangkan sakit dan kebas yang berkaitan dengan masalah kencing manis. GLA juga dikatakan dapat membantu mengawal kencing manis (jenis 2) dengan membaiki kadar insulin & kolesterol. GLA juga membantu dalam menyingkirkan lebihan berat badan terutama bagi yang ingin mengurangkan berat badan.


    SIAPA YANG MEMERLUKAN GLA?

    GLA diperlukan bagi golongan wanita yang menghidap Pre Menstrual Syndrom atau PMS. GLA sangat diperlukan oleh pengidap arthritis rheumatoid dan eczema dan mereka yang menghadapi masalah kencing manis serta mereka yang bimbang dengan lebihan berat badan.

    MENGAPA SHAKLEE GLA 

    1. Bahan Asid linoleik Gama hanya boleh didapat dari 3 tumbuhan (bijiran):-
    - Evening Primerose Oil
    - Black current
    - Borage – minyak tertinggi 2 x ganda dari primerose & 50% lebih tinggi dari
    black current


    2.Badan boleh membina GLAnya sendiri dengan menukarkan asid linoleik yang didapati secara semulajadi dalam minyak sayuran tetapi faktor-faktor seperti tekanan, penuaan, penyakit & pengambilan alkohol boleh menggangu proses penukaran tersebut. Oleh itu pemakanan tambahan GLA sangat di syorkan bagi memastikan tubuh mempunyai bekalan binaan yang mencukupi untuk postsglandin
    3.Diuji secara klinikal untuk bioavailabiliti, serapan & gabungan ke dalam sel & tisu
    4.Dari borage sumber semulajadi yang paling pekat asid lonileik gama
    5.Setiap kapsul mengandungi 90 mg asid linoleik gama, 216 mg asid linoleik & 15 IU vitamin E
    6.Di lindungi oleh Shaklee Guard – sistem anti –pengoksida semulajadi dipaten secara eksklusif bagi memastikan kestabilan dan kesegaran




    Mahu mencuba vitamin Shaklee? Sila email di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970.

    Wednesday, June 15, 2011

    Testimoni ~ Kejayaan Penyusuan Perlukan Kesungguhan, Keazaman dan Teknik yang Betul


    Sebelum anda menghabiskan membaca entry ini, perlu saya tegaskan kepada anda bahawa Shaklee adalah satu usaha, hanya satu usaha daripada bermacam-macam usaha yang anda lakukan demi memberikan yang terbaik untuk diri anda dan bayi yang anda kandungkan selama 9 bulan di dalam rahim yang suci itu. InshaALLAH .. segala kebaikan yang anda lakukan ganjaran pahala dan syurga menanti. Ameen.

    Okey. Kali ni saya mahu berkongsi pengalaman seorang ibu yang berjaya mengandung dan menyusukan anaknya (selama beliau mengandung). Dan kemudian memilih Shaklee untuk membantu beliau menjayakan lagi misi penyusuannya.

    Assalamualakaikum wbt.... Saya, Nor Shaiza Binti Mir Ahmad Talaat berusia 31 tahun terpanggil untuk berkongsi sedikit pengalaman selama saya menjadi ibu kepada Amir Danial 2 tahun 9 bulan dan Anas Zaquan 9 bulan.Semoga catatan pengalaman saya ini dapat membakar semangat ibu-ibu diluar sana untuk menjaya sesi penyusuan secara eksklusif.
    Sehingga hari ini, saya masih diberi keizinan oleh Maha Pencipta untuk menyusukan dengan susu ibu yang tak ternilai harganya.Terlalu banyak ranjau yang saya tempuhi sepanjang menyusukan mereka secara ekslusif. Dengan sokongan Ibu, suami dan adik-adik saya dapat menjayakan sesi penyusuan ini.

    Bagi anak sulung mungkin tak banyak masalah timbul, tapi bila masuk anak kedua bermulalah masalah yang membuatkan saya sentiasa mencari info bagi menbantu masalah saya.
    Kata orang, kalau dah mengandung tak baik meneruskan penyusuan.Bayangkan sewaktu mengandungkan Anas Zaquan, Amir Danial masih lagi direct breastfeeding. Diberi susu formula, tak mahunya. Maka dengan itu, saya tetap menyusukan Amir Danial dengan harapan rezeki ini datang Ilahi.Dia yang memberi dan Dia juga selayaknya mengambil.
    Saya teruskan sehinggalah Anas Zaquan lahir.Bayangkan, sebaik sahaja saya keluar dari Dewan Bedah terus sahaja Amir Danial tidur sekatil dengan saya kerana dia ingin menyusu. Begitu taksubnya Amir Danial pada susu badan.Sebaik sahaja sampai di rumah, keadaan lebih rumit.Anas Zaquan mengalami jaundice. Ini menyebabkan saya sebagai ibu, sedikit tertekan.Mungkin akibat tekanan kecil ini, saya dapati susu badan saya tak semeriah waktu berpantangkan Amir Danial. Pada satu saat, saya mengepam sehingga berdarah puting. PAda waktu itu, terdetik dalam hati kecil saya, walau apa pun terjadi, saya tetap mahu berikan susu ibu. Saya tak sanggup melihat anak yang saya kandung membesar dengan susu formula.
    Dua minggu usia Anas Zaquan, susu badan tak menggalakkan. Selain mendapatkan pam yang mudah dikendalikan, saya terjumpa lama web anakkuwiraku. Setelah membaca testimonial, saya terfikir untuk mencuba set Breastfeeding. Alhamdullilah. Saya anggap ini rezeki anak-anak.Set ini mampu menyelesaikan masalah saya dengan izinNya. Denganteknik yang betul disertai dengan kesungguhan dan keazaman yang kuat untuk memberikan anak-anak saya susu badan sebaik sahaja habis pantang, penuh freezer dengan stok susu badan untuk bekalan Anas Zaquan.Selain mengepam, saya juga memberikan direct breastfeeding kepada Amir Danial dan Anas Zaquan.
    Biar pun saya bukannya melahirkan bayi kembar, tetapi kebiasaannya si abang dan si adik akan menyusukan dalam masa yang sama.Kalau tidak, kedua-duanya akan menangis minta disusukan. Apa yang harus saya buat, terpaksalah saya menyusukan mereka serentak.Ini bukan kerja mudah, tetapi saya perlu lakukan secara serentak. Saya gelarkan 2 in 1. Tak kisah apa gayanya, apa lokasinya( diriba, dibaring mengiring, dibaring di atas badan si ibu) yang penting 2 mulut dapat menghisap susu ibunya.
    Amat penting badi saya mempastikan susu sentiasa penuh di breast. Syukur yang tidak terhingga kerana Allah mengizinkan saya bertemu dengan pemilik web ini.Saya berbangga menjadi ibu yang mampu memberikan anak-anak saya susu badan. Bagi saya susu badan adalah satu anugerah yang tidak terperi hebatnya. Sekian, terima kasih.
    credit


    Mahu mencuba vitamin Shaklee? Sila email di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970.

    Tuesday, June 14, 2011

    Pernah Mencuba EPO...Bandingkan dgn GLA SHAKLEE..Tawaran Terhad Jun Ini


    Kaum Wanita pasti tidak asing lagi tentang EPO (Evening primrose oil)...Ramai yg datang bertanya sama ada Shaklee ada mengeluarkan suplemen EPO ini atau tidak. Shaklee tidak mengeluarkan suplemen EPO (Evening Primrose Oil), namun mempunyai sejenis suplemen yang dikenali sebagai GLA Complex.

    GLA adalah antara kandungan di dalam EPO.

    Fungsi GLA Complex ini kepada kaum wanita :-


  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid

  • Membantu meningkatkan kesuburan

  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)

  • Membantu dalam menangani menopus

  • Menguatkan kuku dan rambut

  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri

  • Membantu menangai ekzema

  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid

  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri

  • Menguatkan imuniti tubuh

  • Memperlahankan proses penuaan

  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung

  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi

  • Mengawal kolesterol

  • Untuk fungsi saraf


  • Jom berikan yang terbaik untuk diri anda! (^_^)




    Mahu mencuba vitamin Shaklee? Sila  email di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970.

    Monday, June 13, 2011

    Testimoni - Set Tripple M yang Mengujakan


    Buat pelanggan-pelanggan kak long yang membeli mana-mana set penyusuan Shaklee, pastikan anda telah menghantar email kepada saya dengan tajuk "Saya Mahu Tips Ekslusif Itu" kerana anda pasti rugi jika terlupa mengingatkan saya tentang itu. Cepat ya!

    Khusus buat pelanggan kak long sepanjang Jun ini :
    1. Tips Ekslusif untuk pembelian mana-mana set penyusuan Shaklee
    2. Menyertai Kempen Membeli Sambil Beramal
    Oh ya! Jom baca testimoni mereka yang berpuas hati dengan set Tripple M kami.






    Lagi testimoni tripple M di sini

    Mahu mencuba vitamin Shaklee? Sila isikan BORANG PESANAN atau email di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970.

    Thursday, June 9, 2011

    PErKongSiAn



    Pesan Nabi saw kepada Saiyidina Ali ra supaya jangan mengira rezeki untuk hari esok kerana Allah menurunkan rezeki pada setiap hari. 
    Tapi bukan bererti kita tak boleh mengejar yang lebih baik. 
    Kejarlah dunia seperti akan hidup 1000 tahun lagi. 
    Tapi dunia itu ibarat bayang-bayang. 
    Makin dikejar makin ia lari. 
    Kejarlah akhirat seperti akan mati esok hari. 
    Kerana akhirat itu umpama matahari. 
    Makin kita kejar akhirat (matahari), dunia (bayang-bayang) akan mengejar kita. 
    Rezeki itu hak Allah maka bermohonlah kepada Yang Memiliki rezeki itu. 
    Kerana tiada rezeki untuk kita tanpa ada izin dariNya.