Monday, September 26, 2011

Kos Perubatan vs Kos Suplement

Dalam akhbar minggu lepas...antara tajuk utama adalah berkaitan dengan kos perubatan yang semakin meningkat....



Bila kita tengok pada keratan akhbar di atas, bil hospital kini menjadi beban pulak pd kita2 ni...apatah lagi zaman sekarang ni mcm2 penyakit dengan mudah menghinggap.....

Pasti ramai yang berkata...takpe...aku ada simpanan...ada kad kredit...lagipun kos perubatan aku dicover oleh syarikat...small matter la.....lagi2 sekarang ni banyak syarikat takaful yang menawarkan pakej yang menarik dengan bayaran premium yang berpatutan....

Pada kak long, sememangnya kita wajib bersiap sedia dengan sumber kewangan yang mencukupi apatah lagi yang perlu digunakan untuk kecemasan....Namun adakah ia mencukupi.... tepuk dada tanya selera (sebenarnya tepuk poket...cek kembung ke kempis...heheheh)

Persediaan kewangan jika kecemasa/ ditimpa penyakit memang perlu...namun kita sering terlupa yang MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MENGUBATI
PREVENTION BETTER THAN CURE kata omputih la kan...
jadi apa yang kita dah buat untuk memastikan kita telah mengambil langkah pencegahan yang mencukupi....kak long tak nafikan dulu2 pun kak long anggap benda nak mencegah ni benda enteng sehingga la bila kita sering dikejutkan dengan berita artis/selebriti/ org awam yang masih muda 30an diserang dengan sakit jantung, kencing manis, darah tinggi....
apatah lagi kini ada juga kanak-kanak yg turut menghidapi trio penyakit tersebut...

Nak tau apa yang kak long buat...
Atas nasihat teman dan berdasarkan pembacaan kak long....
APA YANG KITA MAKAN SEKARANG MENGGAMBARKAN TARAF KESIHATAN KITA 10 TAHUN AKAN DATANG...
hmmm...memandangkan kita sekarang ni senang dgn fast food maka risiko lebih tinggi...
Namun ia boleh dicegah dengan pengambilan makanan tambahan yang berupaya meneutralkan semula makanan yang kita ambil.....
contohnya...bila kita amik makanan yang high kolesterol; dengan pengambilan lecithin dan fiber....lemak dan kolesterol dapat dipecahkan/ diuraikan serta disingkirkan....Neutralisasi....

Lagipun...sebenarnya bukan mahal mana pun makanan tambahan ni...jika dibandingkan dengan kos perubatan yang bakal menjelma....untuk set kesihatan yang asas...anda semua boleh mendapatkannya di bawah kos RM200 dan ini bertahan untuk 4 bulan..maka sebulan hanya RM50...murahkan....

ok...kak long nak kongsikan sedikit testimoni dr seorang sahabat....happy reading...



Mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi percuma.