Puas Hati dengan Hasilnya!!

Testimoni dari salah seorang penggemar ESP.... 


credit to www.anakkuwiraku.com

Beliau adalah salah seorang yang mengaku kebaikan ESP...walaupun baru mengambilnya dalam 2 hari...tapi beliau sangat-sangat berpuashati.


Beliau baru mengenal Shaklee..tak sampai sebulan. Tetapi kerana semangat nak menjaga kesihatan, beliau mencari vitamin bagi memastikan beliau sihat, bagi terus menjayakan perjalanan penyusuan anak beliau Qaid Hafiy. Setelah mencuba ESP dan TIPS yang betul untuk banyakkan susu....beliau sendiri teruja dengan hasilnya!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sebenarnya bukan beliau seorang sahaja yang berpuashati apabila mengambil ESP....ramai lagi di luar sana berkongsi kegembiraan seperti beliau....

Benarkah ESP membanyakkan susu? ESP hanya membantu mempercepatkan penghasilan susuibu DENGAN SYARAT si ibu kerap kosongkan payudara melalui sesi perahan atau penyusuan langsung ( direct feeding). 

Bagi mereka yang kurang berdisiplin dalam mengepam...kak long tidak menggalakkan bukannya apa...bila breast dah penuh dan ia tidak dipam....ia akan mendatangkan mudarat seperti bengkak susu...memang la....susu makin banyak...tapi bengkak susu bukan perkara main-main ye.....hanya yang pernah melaluinya sahaja yang tahu.....lagipun kalau dah kena bengkak susu....silap-silap susu yang banyak pun xleh keluar...sebab tersumbat.....Kalau kawan-kawan perasan, walaupun kak long berkongsi mengenai suplemen....namun kak long tetap mengutamakan konsep 'SUPPLY and DEMAND'...sebab ia adalah konsep asas penyusuan.....

Selain itu, antara yang membantu dalam meningkatkan penghasilan susuibu ialah dengan menjaga pemakanan agar seimbang, kurang makan junk food, pengambilan air yang selari dengan keperluan badan , emosi yang stabil dan fikiran yang tenang. 


Salam sayang


Kak Long

Comments

Popular posts from this blog

TIPS MENANGANI ANAK NAKAL

TIPS BERSEDEKAH LEBIH KREATIF

SEMBELIT - MASALAH KEBANYAKAN ORANG TERMASUK BAYI