Monday, September 5, 2011

Vita-lea - Alternatif untuk tingkatkan Hb

Bagi yang ingin mengetahui September Special Offer, boleh emailkan kepada nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970 sebab hadiah yang disediakan sangat menarik!

Ramai teman-teman yang hamil bertanyakan apa yg boleh dimakan untuk bantu mereka tingkatkan hb mereka...terutamanya jika hb di bawah paras  10...

Jawapan yang biasa kita perolehi - makan lah hati ayam ke  kerang ke atau makanan laut..sememangnya makanan-makanan tersebut boleh membantu namun begitu kandungan kolesterol yang terdapat di dalamnya terutama makanan laut turut membimbangkan....

Jadi apa alternatif...kalau tanya kak long...senang je....amikla VITA-LEA IRON FORMULA


Kenapa VITA-LEA IRON FORMULA? Bagus sangat ke....

VITA-LEA merupakan antara killer product Shaklee....
Ia adalah sejenis multivitamin yang lengkap dengan  rumusan ZAT BESI....yang salah satu fungsi utama adalah mengangkut dan mengagihkan oksigen di dalam darah ke seluruh tubuh badan. Maka individu yang mengalami low hb / hb rendah/ anemia, sangat sesuai mengambil VITA-LEA IRON  FORMULA ini.

Ini testimoni dari seorang sahabat yang  merupakan pengamal tegar Vita-lea.....


Masa dalam pantang saya amalkan makan vitalea 2 biji sehari, pagi dan malam. Memang disarankan pada botol 2 biji sehari tetapi bagi mereka yang sihat, sebiji dah memadai. Saya makan 2 biji masa dalam pantang sebab

1. saya perlukan cukup zat besi untuk gantikan kehilangan darah masa proses kelahiran anak.
2. saya tak makan makanan laut yang tinggi zat besi masa dalam pantang sebab takut protien makanan laut yang tinggi boleh hasilkan rasa gatal dan luka nanah dibahagian jahitan.
3. Saya pastikan badan saya mempunyai cukup vitamin dan semua garam galian yang diperlukan.
4. Saya menjaga diri saya dan anak semasa dalam pantang, maka saya perlu pastikan saya sihat dan kuat.
5. Saya nak pastikan jahitan dalaman saya benar-benar sembuh.

Tapi lepas habis pantang, saya amalkan vitalea sebiji sehari sahaja...pernah satu masa tu saya miss makan vitalea. Seminggu asyik pening dan rasa nak pitam. Bila check ngan doktor, kurang darah...mana taknya, ibu breastfeed memang perlukan zat besi. So doktor kata saya perlukan multivitamin dengan zat besi. Then saya jawab, tak pe doktor rumah saya ada multivitamin. Doktor tanya lagi..." Adakah mutlvitamin puan ada termasuk zat besi?" Saya mengangguk tanda ada. Ditambah saya bf Nasa masa tu yang berumur setahun lebih, so doktor pesan jangan tinggal multivitamin dan b com supaya tekanan darah saya stabil di samping anak pun dapat khasiat dari vitamin yang saya amalkan.

Sejak saya konsisten makan vitalea, saya tak de lagi masalah nak pengsan ke, nak pitam ke....alhamdulillah. Memang saya puashati la....


Jadi tunggu apalagi...untuk bulan September ni...ada promo yang sangat BEST!!!Apatah lagi untuk Vita-lea....sememangnya ia berbaloi-baloi....