Apa yang orang sihat perlu ambil?

Dalam zaman yang serba moden sekarang ni...kita banyak terdedah dengan pelbagai sumber pencemaran


Di samping itu gaya hidup kita yang suka kepada makanan segera juga mempengaruhi taraf kesihatan kita.

Pengambilan suplemen asas membantu kita dalam memastikan diri kita senantiasa sihat, cergas dan cerdas dalam menghadapi rutin harian....Ingat ye kawan-kawan, diri kita adalah amanah Allah dan kita pasti ditanya tentang amanah yang satu ini...

Jadi apakah makanan tambahan aka suplemen yang boleh diambil oleh mereka yang sihat dan ingin terus sihat..

BASIC/ FAMILY WELLNESS PROGRAM

Set ini boleh diambil oleh seisi keluarga


Apa yang terkandung dalam set ini?

ENERGIZING SOY PROTEIN

Sememangnya dalam menu seharian kita pastinya sumber protein seperti ikan, telur, ayam daging, kekacang pasti ada..namun protein adalah sejenis zat yang mudah termusnah. Tahukah anda protein termusnah pada syhu 37C? Oleh sebab itulah, pengambilan ESP boleh membantu memastikan sumber protein kita sentiasa cukup. Protein yang bagus adalah protein yang mengandungi 9 asid amino perlu yang wajib diambil oleh badan. Protein berfungsi dalam mebina sel baru serta memulihkan sel yang rosak. Sel yang sihat dapat menyerap nutrien (vitamin dan gamram mineral) dengan lebih optimum. Tubuh badan yang sihat datang dari sel yang sihat.

Nota: Protein Shaklee mengandungi phyto-estrogen dan isoflavones (genistein & daidzein - yang menghalang pembentukan sebarang abnormal sel seperti sel kanser). Tidak dihasilkan dari GMO.

VITALEA

Multivitamin yang lengkap dengan zat besi. Zat besi membantu dalam pembinaan sel darah merah. Sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah anemia dan tekanan darah rendah. Untuk penyerapan zat besi yang optimum, elakkan mengambil vitalea dengan minuman bersusu. 1 tablet vitalea mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral yang diperlukan oleh badan. Ia merupakan sumber pemakanan yang lengkap untuk sel hidup sihat. 

Nota: Vitalea dilengkapkan dengan Sistem Penyerapan Bioaktif yang mampu menyerap asid folik dengan maksimum. Kadar penyerapan vitalea ke dalam badan kita adalah 17 minit.

SUSTAINED RELEASED VITA-C 500gm

Sumber vitamin C sangat banyak di sekeliling kita. Pengambilan 3-4 jenis potongan buah dalam sehari mampu membekalkan keperluan Vitamin C untuk sehari namun berapa ramai di kalangan kita yang mengamalkannya? Vitamin C adalah vitamin yang 'fragile' dan mudah termusnah oleh pengaruh sekitar. Fungsi Vitamin C selain bertindak sebagai bahan pembina imuniti, ia juga adalah sumber pembentukan kolagen yang diperlukan oleh sel dan kolagen bertindak melindungi dan melekatkan antara sel. Pemutusan rantaian kolagen antara sel merupakan faktor terjadinya kedutan pada kulit terutama kulit wajah.

Nota: Vita-C Shaklee dilengkapkan dengan sistem pelepasan masa. Badan memerlukan hampir 100mg Vitamin C dalam satu jam dan sistem ini memaksimumkan penyerapan vitamin C ke dalam badan.

B-COMPLEX

Satu rumusan B-kompleks yang lengkap dengan 8jenis vitamin B termasuk Biotin dan asid folik. B-kompleks mudah termusnah oleh haba yang tinggi, tekanan dan merupakan vitamin yang larut air. Berfungsi dalam memastikan sel yang hidup sihat dan bergerak dengan aktif dan melaksanakan fungsi masing-masing dengan baik. Sering keletihan dan mengalami keadaan emosi yang tidak stabil antara kekurangan B-kompleks. Jika diambil selepas sarapan, merupakan pembekal tenaga untuk rutin seharian.

Nota: B-kompleks Shaklee lengkap dengan 8 jenis B dan lengkap dengan Sistem Penyerapan Bioaktif.

Seorang isteri dan ibu pastinya menginginkan ahli keluarganya sentiasa sihat dan riang gembira. Keluarga yang sihat adalah keluarga yang sejahtera dan harmoni. Keluargaku syurgaku...

Kak long telah memilih Shaklee untuk memastikan keluarga kak long sihat sejahtera...Anda bagaimana?

Ingin lebih tips kesihatan keluarga? Nantikan entry akan datang...

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Comments

Popular posts from this blog

BALM SLEEPTIME - UNTUK ANAK SUSAH TIDUR DAN TAK LENA

TIPS MENANGANI ANAK NAKAL

BALM T RUB - PENYELESAI MASALAH KEMBUNG DAN SEMBELIT BAYI