Monday, December 5, 2011

Penawar Batuk

Hari ni kak long nak share sikit...

Sejak 2-3 minggu yang lalu, Anak-anak dan kak long mengalami batuk yang agak melampau jugak la....tak berhenri-henti....biasanya waktu nak ke subuh tu......then seperti biasa consume ubat batuk...tapi yang kecewa nya..... dah hampir habis sebotol...batuk masih tak reda...malah rasa semakin teruk sebab dada rasa ketat je....rasa macam nak kena athma pun ada


Alhamdulillah...kak long cuba ambil omega (2biji-normal 1 biji je) dan bg anak omega + mealshakes, dan ikut beberapa petua yg Kak Norita Mohd Idris bagi..... hari 1-3 tu....batuk-batuk masih ada tapi kahak senang longkah...pagi-pagi je mesti berketul-ketul yang keluar...(maaf la ye kalau ada yang geli....) dan Alhamdulillah hari ke-4..batuk hanya kedengaran sekali sekala sahaja...mungkin kerana kahak dah keluar....batuk semakin reda dan kesihatan kami sekeluarga bertambah baik...

Omega selain membantu masalah keradangan@inflammation, juga bantu memanaskan dada.

Omega juga sesuai utk mereka yang ada masalah athma (bantu memanaskan dada) atau pesakit gout (mengurangkan keradangan sendi). Cubalah!

Info lain tentang Shaklee Omega Guard :

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.
http://www.shaklee.com.my/bm/prodview_body.asp?prodcode=10236






Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.