Monday, February 13, 2012

Kesan Hebat dengan Shape-Up Programme

Korang tentu dah dah tau apa yg ada dalam Shape-Up programme (bagi yang belum tau...boleh rujuk entry ni)

Kak long nak berkongsi pula beberapa testimoni pengguna yang dah mencuba sama ada keseluruhan set atau sebahagian set mengikut bajet mereka...Jom kita kongsikan..


Haidawati Abd Rashid: Baru 2 bulan ambil Herb lax, lecithin dan cinch shake....dari baju saiz 50 dah boleh pakai saiz 46 arini..ni yang lagi semangat nak tersukan ni...Alhamdulillah...

dan ini testimoni kedua...


Pelanggan Zabrina telah mengambil lecithin, fiber (4kali minum), cinch (2 kali minum) dan herblax...telah mengalami perubahan dari segi penurunan inci...lebih banyak baju yang dulunya ketat kini mula longgar dan sudah boleh memakai seluar jeans yang berjenama

Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

Jika diperhatikan vitamin asas pengawalan berat badan yang mereka ambil adalah:

i) Lecithin
Mengapa perlu kepada lecithin? Lecithin berfungsi untuk memecahkan lemak2 ...Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn.

ii) Herblax / Fiber
Herblax digunakan untuk tujuan detox....(Ibu yang bf boleh mengambil Alfalfa sebagai ganti untuk detox). Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum (sumber:mamafaiz.com)


Untuk detox, boleh memilih antara herblax atau fiber...bergantung pada bajet anda...namun fiber lebih efektif resultnya...dengan pengambilan fiber, ia akan memanjangkan tempoh makanan dalam perut dan memberikan rasa kenyang sepenuhnya. Ia berupaya menyerap lebihan air dan lemak dalam badan.Disamping tu kalau anda makan fiber ni, kerja2 ‘melabur’ akan jadi mudah, usus dicuci sepenuhnya jadi akan elakkan perut buncit.selain berfungsi untuk melancarkan penghadaman..

iii) Protein
Protein yang diambil oleh mereka adalah dari Cinch Shake (bagi ibu yang bf boleh tukar kepada ESP)....Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35% (sumber: mamafaiz.com)

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**

Jadi...jika anda anda inginkan konsultasi dan mahukan suplemen yang membantu pengawalan berat badan anda mengikut bajet jangan segan-segan hubungi kak long di 019-7987970 atau emelkan ke nuradhamansor@yahoo.com