Thursday, February 2, 2012

Sedekah dan jadi kaya...

Salam Khamis buat semua...maaf ye agak lambat mengupdate blog hari ni...

Hari ni kak long rasa sangat ceria...dah mind set sebelum tidur malam pagi dan bila bangun Alhamdulillah rasa bersemangat dan nak senyum je memanjang...Itulah rahsia minda jika kita explore akan bertemu dengan pelbagai keajaiban...

Kak long nak berbicara bab sedekah..pagi tadi dengar di IKIm FM bab sedekah...then tadi ber blogwalking ada juga baca bab sedekah dan kaya ni...heheheh apa pendapat korang ye....

Pada kak long secara peribadi ...kak long memang nak jadi jutawan...Idola kak long sekarang ni adalah Syed Mukhtar Bukhary....antara langkah yang beliau ambil semasa mula bekerja ialah dengan memastikan sebahagian duit gaji beliau disedekahkan ke mereka yang memerlukan....dan hasilnya yang kita boleh lihat sekarang...beliau antara Jutawan Melayu di Malaysia....jadi jom mulakan dari sekarang....tak perlu banyak...tapi yang penting berterusan...

kak long suka dengan apa yang adik Aqif ni buat....beliau simpan RM2 setiap hari dan setiap Jumaat beliau sedekah RM5 ke tabung masjid...hasil simpanan, beliau laburkan untuk membeli buku...menarikkan...boleh baca lebih lanjut di sini (Cabaran RM2)

Kita takkan tau keupayaan kita selagi kita tak mencabar diri kita sendiri....Jadi arini kak long nak cabar semua...sedekah dan jadi kaya!!! Ada berani??



Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.