Wednesday, March 28, 2012

Set berpantang Shaklee...Apa yang Best Sangat tu???

Bulan ni antara bulan yang sibuk buat kak long...banyak pertanyaan yang meminta pendapat sama ada ingin berpantang dengan jamu atau berpantang secara moden dengan mengambil vitamin.

Secara peribadinya, kak long lebih senang dengan pengambilan vitamin...kenapa?


~ masa berpantang kali pertama...kak long mengamalkan jamu (masa tu memang tak kenal vitamin lagi apatah lagi Shaklee)..badan memang rasa segar namun mungkin kerana jamu yg dimakan, Anas kena prolong jaundis (sehingga habis pantang) dan kerap cirit-birit...(jamu memberi kesan panas)...jadi satu set jamu tu kak long tak dapat habiskan pun...


~ kak long mengamalkan jamu bermula minggu ke3 selepas bersalin kerana 2 minggu pertama Anas di masukkan di dalam wad kerana jaundis....jadi atas nasihat doktor..kak long mengambil jamu lebih lambat...selepas mengambil jamu 2minggu...suami kak long mula menegur...kenapa badan kak long lebih ber'bau'...tersentak juga mulanya...then bila kak long mula menggali ilmu jamu ni ternyata ada beberapa rempah yang menyebabkan badan berbau...

Dua sebab di atas cukup membuatkan kak long berasa agak fobia untuk mengambil jamu...kemudian untuk sesi berpantang kedua selepas kelahiran Muaz...kak long mengambil vitamin...tapi bukan Shaklee....seorang kawan memperkenalkannya kepada kak long...dan memang ada rasa kelainan...


~ kak long mengambil multivitamin, b kompleks dan vitamin c sebaik sahaja selepas bersalin...ye badan lebih segar dan bertenaga
~ kak long mengambil fiber untuk membantu pelawasa...tiada masalah sembelit...
~ kak long mula mengambil vitamin E selepas beberapa hari dan luka bersalin nampak cantik lebih cepat pulih
~ yang paling best...Muaz bebas dari jaundis...Alhamdulillah...

Jadi kak long sangat menyarankan pengambilan vitamin menggantikan pengambilan jamu selepas bersalin...selain bagus untuk kesihatan ibu ia juga boleh terus diamalkan tanpa rasa sangsi yang bayi kita mungkin akan terkena jaundis...

Apa kata kita baca apa kata seorang ibu ni selepas menggunakan SET BERPANTANG SHAKLEE...



Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Friday, March 16, 2012

Menulis sebab minat dan sharing kan caring....


Ramai yang bertanya adakah kak long berblog ni semata-mata kerana nak menjual sahaja...
 
Soalan bonus tu...actually kak long memang minat menulis...di awal pembabitan berblogging ni..kak long hanya menulis ketidakpuashatian kak long sahaja...mungkin ada antara kalian pernah membaca penulisan awal kak long...namun lama-kelamaan kak long rasa sangat tak 'best' sebab penulisan sebegitu menampakkan kelemahan dan ketidakmatangan seseorang...heheh ini pendapat peribadi kak long ye...tak terlibat dengan mana-mana individu yang hidup atau yang dah tiada....

ATAU


Then, sementelah kak long terjebak dengan dunia blogging ni...kak long nampak yang dengan blog pun boleh buat duit...tapi kak long akui bukan mudah untuk berblog sahaja dan dapat income yg lumayan...lebih-lebih lagi kak long bukannya pandai sangat nak increase traffic dan SEO...

Kak long mula menceburi jualan online sejak kak long mengenali Shaklee...selepas setahun kak long amalkan Shaklee, kak long mula la merisik-risik bagaimana perniagaan online dijalankan..ye, berbeza dengan offline...perniagaan online memang lebih mudah dan menjimatkan masa...(kak long n suami ada gak buat biz offline...tapi sgt kecil2an...lebih utk kawasan setempat...)..Apatah lagi memang kak long suka nak menulis...

Cuma mula-mula nak menulis sesuatu berkaitan fakta agak susah..(hehe kak long ni suka tulis sajak tau..kalau nak tau..)...tapi Alhamdulillah, semakin lama kemahiran itu diasah..ia jadi lebih baik...Dan kini rasa tak sedap pula kalau tak menulis sehari...

Jadi kak long harap korang tak boring membaca blog kak long ni ye...dan semoga kalian sering menyokong biz kak long...Dah baca ni...takkan tak reti-reti nak membeli vitamin dari kak long..ahaks.....terima kasih banyak2 atas sokongan dari kalian...kak long akan terus menulis dan berkongsi dengan kalian apa jua berkaitan kesihatan, rumahtangga, anak-anak dan keluarga...InsyaAllah...

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Pengalaman Berharga sepanjang Penyusuan Muaz...

Lama kak long tak menulis mengenai penyusuan kan...

Kak long suka nak share dengan korang arini apa yang kak long rasa selepas melalui tempoh 2 tahun penyusuan Muaz...kak long masih menyusukan Muaz sehingga sekarang walaupun Muaz sudah berusia 2 tahun 5 bulan...extended breastfeeding gitu...

Antara yang paling ketara kak long rasai sepanjang penyusuan adalah IKATAN antara kak long dengan Muaz sangat kuat...walau di mana kak long berada (kerja outstation ke training ke..) Muaz takkan boleh tido tanpa mendengar suara kak long terlebih dahulu...Dan soalan yang sering bermain-main di bibir Muaz..Bu mana Bu?...

Muaz juga seorang kanak-kanak yang tidak cerewet dari segi makanan....apa jua yang kak long makan, dia akan makan juga..except yang pedas-pedas la...sangat mudah nak beri Muaz makan kerana Muaz mudah terbuka selera....mungkin ini juga salah satu kesan dari penyusuan sebab kak long memang makan apa jua tanpa terlalu berpantang...jadi dari bayi, Muaz telah merasa segala macam makanan yang disalurkan melalui air susu...

Selain itu, Alhamdulillah...Muaz sangat jarang demam mahupun selsema...sepanjang 2 tahun 5 bulan ini...boleh dikira berapa kali kak long perlu menghantar Muaz ke klinik....dan kak long percaya..penyusuan susu ibu sejak dari jam pertama membantu membina pertahanan tubuh badan Muaz menjadi bayi yang sihat dan kuat...Apatah lagi..kak long turut mengambil vitamin Shaklee sepanjang penyusuan Muaz..Alhamdulillah...Jadi secara tak langsung...susu ibu yang diberikan telah diperkayakan dengan zat-zat tambahan....

Kak long bersyukur kerana melalui penyusuan susu ibu..ia membuka mata kak long..Alhamdulillah... kesihatan ibu yang baik mempengaruhi taraf kesihatan anak/ bayi....Jika ibu sakit, bagaimana penyusuan susu ibu mahu diteruskan...ye...anak masih memperolehi zat dari ibu tetapi jika ibu hanya makan makanan yang disukai...cukup ke nutrien untuk si ibu itu sendiri...tidak perlu stok susu yang melimpah ruah tetapi diri sendiri asyik cuti sakit sahaja...niat murni untuk menyusukan anak menjadi punca umpat keji orang lain....tepuk dada tanya diri...kak long amik suplement supaya kak long kekal sihat dan menjadi SUPERWIFE instead of SUPERMOM Insya Allah....Bila sihat hati senang dan bahagia..(Ingat sihat sebelum sakit...jadi jaga kesihatan anda dengan mengamalkan makanan yang berkhasiat....kalau nak ambil vitamin dari kak long...lebih dialu-alukan..)


Kak long menyediakan vitamin-vitamin yang sesuai untuk ibu yang menyusukan...Jika anda berminat boleh hubungi kak long...Kak long akan sediakan mengikut bajet kewangan yang anda ada...


Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Testimoni Bergambar ~ Kulit Lebih Sihat & Bebas Alahan

Kak long nak berkongsi dengan kalian satu testimoni seorang teman yang menggunakan Set Skin Care Euphoria dan Alfalfa...Wajahnya kini lebih bersih dan beliau bebas dari alahan..Jom kita baca...

 

Beliau adalah rakan kepada bisnes partner kak long...Beliau mempunyai masalah alahan terhadap makanan laut seperti sotong, udang....sehinggakan apa jua yang dimasak dengan makanan laut, jika beliau cuba mengambilnya...alahan tersebut tetap datang..Kesian kan...

Jadi pada akhir Januari 2012 lalu, beliau telah berjumpa dengan biz partner kak long ni dan berminat nak mencuba Set Kecantikan Kulit Euphoria....yang mengandungi B-compleks, Vitamin C dan Vitamin E...Memandangkan beliau mempunyai alahan, maka biz partner kak long ni turut mencadangkan Alfalfa sebagai suplement tambahan...

Setelah mencuba beberapa hari...beliau mengakui keberkesanan VITAMIN SHAKLEE ini...

 

Kenapa kami mencadangkan Pengambilan Set D @ Euphoria Skin Care Set:

1) B Complex
  • Kekurangan B complex boleh menyebabkan wajah kusam
  • Bantu mengurangkan lesu, menstabilkan hormon & mengurangkan stress yang boleh menganggu kulit dan menyebabkan jerawat!
  • Lebih b-complex diperlukan oleh orang yang terdedah kepada matahari kerana b-complex bertanggungjawab sebagai pewarna kulit (melanin) yang rosak bila kulit 'tan'
2) Sustainable Release Vita C
  • membantu proses pembaikan tisu-tisu kulit yang rosak
  • mengandungi kolagen yang membantu mengukuhkan sel kulit
  • bersifat antioksidan - melindungi kulit anda dari radikal bebas larut air (cth.; sinar UV) yang boleh menyebabkan penuaan kulit awal
3) Vita E Complex (with Selenium)
  • meningkatkan sistem imun yang penting untuk melawan penyakit kulit seperti jerawat, psoriasis dan sebagainya
  • bersifat antioksidan - melindungi kulit anda dari radikal bebas larut lemak (cth.; sinar UV)
  • melindungi tisu dari teroksida seterusnya menyebabkan kulit lebih gebu (plump)
  • membantu mengurangkan parut dan kedut dengan cara melembutkan bebenang kolagen kulit
Selain dari Set di atas...kak long sangat mengesyorkan agar kalian turut menambah

Energizing Soy Protein
  • Mengandungi 8 jenis asid amino yang tidak dihasilkan oleh badan (hanya diperolehi dari makanan) bagi melengkapkan proses pembentukan sel-sel baru termasuk kulit
  • Sel kulit manusia diganti setiap 24 hari dan protein adalah unsur penting dalam sel
  • Protien adalah 'elastic fiber' yang boleh membantu penegangan kulit
  • Protein membantu mengurangkan parut-parut dan kulit jadi lebih anjal dan gebu


Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu 

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Wednesday, March 14, 2012

Shaklee ada Stokis????


Kebanyakan pelanggan kak long bertanya selain membeli dengan kak long, adakah Shaklee membuka mana-mana stokis? Buat pengetahuan kalian, Shaklee hanya boleh didapati di cawangan yang sah sahaja selain dari pengedar. Berbeza dengan syarikat MLM yang lain, Shaklee menjaga eksklusiviti pengedarnya dengan TIDAK MEMBUKA STOKIS. Anda hanya boleh membeli melalui PENGEDAR BERDAFTAR seperti kak long atau pergi ke cawangan yang sah sahaja...Jika ada yang kelihatan seperti stokis, maka sila pastikan tarikh luput produk masih jauh (sekurang-kurangnya 6 bulan) dan masih sesuai untuk dimakan.

Mereka yang mendapatkan vitamin dari kak long atau membeli menggunakan ID Shaklee kak long...mereka layak untuk mendapat KEISTIMEWAAN** dari kak long. 

Di bawah ini adalah senarai ibu pejabat dan cawangan sah Shaklee..
 
Ibu Pejabat Shaklee Malaysia
Shaklee Products (M) Sdn Bhd
A-3A-02, Empire Tower
Empire Subang,
Jalan SS16/1,
47500 Subang Jaya,
Selangor Darul Ehsan
Telefon :603-5622 3188
Fax : 603-5622 3199
Waktu Perniagaan
Isnin hingga Sabtu: 10:00 pagi hingga 7:00 malam

Pejabat Cawangan 
Cawangan KamiWaktu PerniagaanPeta Lokasi
Kuala Lumpur
31, Jalan 2A/27A, Section 1,
Wangsa Maju Setapak,
53300 Kuala Lumpur.
Telefon : 603-4142 6442
Fax: 603-4149 6313

Hubungi :
Ida ( Penyelia Cawangan)

Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu
(Pertama & Ketiga):

10:00 a.m. to 7:00 p.m


Shaklee Kuala Lumpur
Penang
A-2, Jalan Todak 1,
Pusatbandar Seberang Jaya,
13700 Perai.
Telefon : 604-397 4325
Fax: 604-397 4324
Hubungi : Cannie Teoh
(Penyelia Cawangan)

Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu
(Pertama & Ketiga):

10:00 a.m. to 7:00 p.m

Shaklee Penang
Ipoh
32, Medan Istana 1,
Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.

Telefon: 605-241 8260
Fax: 605-241 8263 


Hubungi : Eunice Lau
(Penyelia Cawangan)

Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu
(Pertama & Ketiga):

10:00 a.m. to 7:00 p.m


Johor Bahru
14, Jalan Molek 1/10,
Taman Molek,
81100 Johor Bahru.
Telefon: 607-352 5188
Fax: 607-352 4188 


Hubungi : Fiona Chow
(Penyelia Cawangan)

Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu
(Pertama & Ketiga):

10:00 a.m. to 7:00 p.m

Shaklee Johor Bharu
Kota Bharu 
319, Section 25, Bandar Kota Bharu,
Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.
Telefon: 609-747 8688
Fax: 609-747 7711 

Ahad hingga Khamis
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu
(Pertama & Ketiga):

10:00 a.m. to 7:00 p.m

Kota Kinabalu 
Lot 7, Tkt Bawah, Lorong Lengkuas,
Wisma Damai, Jalan Damai, Luyang
88300 Kota Kinabalu.
Telefon : 6088-272 087
Fax: 6088-272 089

Hubungi : Amir Bin Kissi
(Penyelia Cawangan)

Isnin hingga Jumaat
10:00 a.m. to 7:00 p.m.
Sabtu
(Pertama & Ketiga):

10:00 a.m. to 7:00 p.m


Jika anda ingin mendapatkan BEST PRICE...boleh hubungi kak long



Nur Adha Mansor
Sms/ Call : 019-7987970
Emel: nuradhamansor@yahoo.com
Whatsapp:  019-7987970
Facebook FanPage: Sihat& Cantik On9 Shoppe

Hanya yang terbaik untuk anda!!

Tuesday, March 13, 2012

Jom Beli Produk Shaklee dengan Saya

Ramai yang bertanya kenapa perlu beli produk Shaklee dengan kak long...Jadi arini kak long nak bagitahu u olls keISTIMEWAan beli produk Shaklee dengan kak long...


~ Anda akan diberi panduan pengambilan setiap vitamin yang anda beli
~ Anda akan dibekalkan dengan jadual pengambilan vitamin 
~ Jika anda ada masalah berkaitan pengambilan vitamin, anda boleh mendapatkan khidmat nasihat secara percuma (rasa-rasanya farmasi/ doktor pun tak buat macam ni kan..)
~ Anda boleh berikan bajet anda dan kak long akan buatkan pek khas untuk anda...bergantung kepada objektif anda
~ Anda akan dimasukkan ke dalam kumpulan perbincangan tertutup khas buat semua pelanggan Euphoria...di sana anda boleh berkongsi pengalaman, memperolehi nasihat serta cadangan-cadangan berkaitan pengambilan vitamin
~ Anda turut menerima cenderahati percuma khusus buat pelanggan kak long

dan yang paling best..

~ Setiap bulan pasti ada tawaran-tawaran menarik hanya dari kak long untuk pelanggan kak long sahaja...

Jadi tunggu apa lagi.... Dapatkan vitamin anda hari ini..

Cara yang paling mudah untuk order... sms ORDER (set apa) dan hantarkan ke 0197987970....Kak long akan berikan cara pembayaran dibuat..Semua pembayaran sebelum jam 3 petang...vitamin akan dihantar pada hari yang sama...

Untuk pelanggan sekitar Sitiawan, Manjung dan Lumut..
Anda boleh Self pick-up atau COD tanpa caj.


Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.