Posts

Showing posts from March, 2012

Set berpantang Shaklee...Apa yang Best Sangat tu???

Image
Bulan ni antara bulan yang sibuk buat kak long...banyak pertanyaan yang meminta pendapat sama ada ingin berpantang dengan jamu atau berpantang secara moden dengan mengambil vitamin.

Secara peribadinya, kak long lebih senang dengan pengambilan vitamin...kenapa?


~ masa berpantang kali pertama...kak long mengamalkan jamu (masa tu memang tak kenal vitamin lagi apatah lagi Shaklee)..badan memang rasa segar namun mungkin kerana jamu yg dimakan, Anas kena prolong jaundis (sehingga habis pantang) dan kerap cirit-birit...(jamu memberi kesan panas)...jadi satu set jamu tu kak long tak dapat habiskan pun...


~ kak long mengamalkan jamu bermula minggu ke3 selepas bersalin kerana 2 minggu pertama Anas di masukkan di dalam wad kerana jaundis....jadi atas nasihat doktor..kak long mengambil jamu lebih lambat...selepas mengambil jamu 2minggu...suami kak long mula menegur...kenapa badan kak long lebih ber'bau'...tersentak juga mulanya...then bila kak long mula menggali ilmu jamu ni ternyata ada beb…

Menulis sebab minat dan sharing kan caring....

Image
Ramai yang bertanya adakah kak long berblog ni semata-mata kerana nak menjual sahaja...
Soalan bonus tu...actually kak long memang minat menulis...di awal pembabitan berblogging ni..kak long hanya menulis ketidakpuashatian kak long sahaja...mungkin ada antara kalian pernah membaca penulisan awal kak long...namun lama-kelamaan kak long rasa sangat tak 'best' sebab penulisan sebegitu menampakkan kelemahan dan ketidakmatangan seseorang...heheh ini pendapat peribadi kak long ye...tak terlibat dengan mana-mana individu yang hidup atau yang dah tiada....

Pengalaman Berharga sepanjang Penyusuan Muaz...

Lama kak long tak menulis mengenai penyusuan kan...

Kak long suka nak share dengan korang arini apa yang kak long rasa selepas melalui tempoh 2 tahun penyusuan Muaz...kak long masih menyusukan Muaz sehingga sekarang walaupun Muaz sudah berusia 2 tahun 5 bulan...extended breastfeeding gitu...

Antara yang paling ketara kak long rasai sepanjang penyusuan adalah IKATAN antara kak long dengan Muaz sangat kuat...walau di mana kak long berada (kerja outstation ke training ke..) Muaz takkan boleh tido tanpa mendengar suara kak long terlebih dahulu...Dan soalan yang sering bermain-main di bibir Muaz..Bu mana Bu?...

Muaz juga seorang kanak-kanak yang tidak cerewet dari segi makanan....apa jua yang kak long makan, dia akan makan juga..except yang pedas-pedas la...sangat mudah nak beri Muaz makan kerana Muaz mudah terbuka selera....mungkin ini juga salah satu kesan dari penyusuan sebab kak long memang makan apa jua tanpa terlalu berpantang...jadi dari bayi, Muaz telah merasa segala macam makanan …

Testimoni Bergambar ~ Kulit Lebih Sihat & Bebas Alahan

Image
Kak long nak berkongsi dengan kalian satu testimoni seorang teman yang menggunakan Set Skin Care Euphoria dan Alfalfa...Wajahnya kini lebih bersih dan beliau bebas dari alahan..Jom kita baca...


Beliau adalah rakan kepada bisnes partner kak long...Beliau mempunyai masalah alahan terhadap makanan laut seperti sotong, udang....sehinggakan apa jua yang dimasak dengan makanan laut, jika beliau cuba mengambilnya...alahan tersebut tetap datang..Kesian kan...
Jadi pada akhir Januari 2012 lalu, beliau telah berjumpa dengan biz partner kak long ni dan berminat nak mencuba Set Kecantikan Kulit Euphoria....yang mengandungi B-compleks, Vitamin C dan Vitamin E...Memandangkan beliau mempunyai alahan, maka biz partner kak long ni turut mencadangkan Alfalfa sebagai suplement tambahan...
Setelah mencuba beberapa hari...beliau mengakui keberkesanan VITAMIN SHAKLEE ini...

Kenapa kami mencadangkan Pengambilan Set D @ Euphoria Skin Care Set:
1) B Complex Kekurangan B complex boleh menyebabkan wajah kusamBant…

Shaklee ada Stokis????

Kebanyakan pelanggan kak long bertanya selain membeli dengan kak long, adakah Shaklee membuka mana-mana stokis? Buat pengetahuan kalian, Shaklee hanya boleh didapati di cawangan yang sah sahaja selain dari pengedar. Berbeza dengan syarikat MLM yang lain, Shaklee menjaga eksklusiviti pengedarnya dengan TIDAK MEMBUKA STOKIS. Anda hanya boleh membeli melalui PENGEDAR BERDAFTAR seperti kak long atau pergi ke cawangan yang sah sahaja...Jika ada yang kelihatan seperti stokis, maka sila pastikan tarikh luput produk masih jauh (sekurang-kurangnya 6 bulan) dan masih sesuai untuk dimakan.
Mereka yang mendapatkan vitamin dari kak long atau membeli menggunakan ID Shaklee kak long...mereka layak untuk mendapat KEISTIMEWAAN** dari kak long. 
Di bawah ini adalah senarai ibu pejabat dan cawangan sah Shaklee.. Ibu Pejabat Shaklee Malaysia Shaklee Products (M) Sdn Bhd
A-3A-02, Empire Tower
Empire Subang,
Jalan SS16/1,
47500 Subang Jaya,
Selangor Darul Ehsan Telefon :603-5622 3188
Fax : 603-5622 3199
Waktu Perniaga…

Jom Beli Produk Shaklee dengan Saya

Image
Ramai yang bertanya kenapa perlu beli produk Shaklee dengan kak long...Jadi arini kak long nak bagitahu u olls keISTIMEWAan beli produk Shaklee dengan kak long...