Pentingnya Protein Lebih-lebih lagi ESP...Bila Pesakit Gout pun ambil..

Setiap orang...wanita atau lelaki sememangnya memerlukan protein..kita memang mengambil ayam, ikan, daging mahupun telur dalam diet seharian kita..namun pernahkah kita terfikir sama ada protein yang kita ambil memenuhi keperluan tubuh badan kita atau tak..


Manusia secara amnya memerlukan 22 jenis asid amino dan terdapat 9 jenis asid amino perlu yang tidak dibina oleh badan...Dalam Protein Shaklee, ia mengandungi 9 asid amino yang sangat essential dalam membina sel yang sihat dan memastikan sel hidup kita mampu menyerap vitamin dan mineral dengan lebih baik...Apakah 9 asid amino perlu itu?


Kebanyakan protein yang dijual di pasaran tidak mengandungi 9 asid amino perlu ini

Disebabkan ESP ini istimewa maka tak hairanlah mengapa bapa mertua kak N, seorang pengidap Gout mengamalkan ESP ni dalam menu seharian...

 Ayah mertua saya adalah pesakit gout. 14 tahun dahulu beliau menderita dengan penyakitnya itu. Masih ingat cerita abah AddinNasa, ayahnya dulu pernah terbaring menderita kerana kaki bengkak dan tak boleh banyak bergerak. Namun dengan izin ALLAh kini beransur baik malah telah lebih aktif cuma sekali sekala, gout hanya akan menyerang bila beliau lupa akan makanan pantangnya....

Apakah makanan pantang orang gout?
Antaranya ikan masin, ikan bilis, tomato, kekacang, daging yang berlebihan, pisang , durian, ajinomoto dan banyak lagi. Namun paling penting, gout ini dikatakan terjadi apabila pengambilan makanan yang tinggi protien dan menyebabkan urik asid meningkat dengan banyak.

Nasa dan ayahtok di Shaklee Emphire Tower Subang.


Namun mengapa beliau tetap mengambil ESP ?
Bapa mertua saya sehingga kini dah 14 tahun amalkan ESP Shaklee. Ini kerana ESP Shaklee lengkap dengan 9 essential Amino Asid yang tidak boleh dibuat oleh badan. Ayah mertua saya kata 9 Asid Amino inilah yang penting untuk penghasilan sel yang sihat dan membantu antibodi tubuh melawan penyakit dengan baik. Badan kita boleh menghasilkan protien namun 9 ini tidak boleh dibuat oleh badan dan perlu diambil dari luar.
Ke semua protien adalah 22 secara keseluruhan. Namun adalah amat sukar untuk kita pastikan kita mendapat cukup 9 essential asid amino ini, maka pengambilan supplement sangat membantu.


Ayah mertua saya memegang prinsip, badan yang sihat terhasil dari sel yang sihat. Sel yang sihat mendapat keperluan semua protien yang diperlukan termasuklah 9 amino asid ini. Bila sel sihat maka penyerapan semua zat vitamin dapat dilakukan dengan baik. 

Jadi kalian tentu kini lebih faham kenapa kak long sangat suka mencadangkan pengambilan protein@ESP ini buat mereka di luar sana...Kebanyakan mereka yang mengambil ESP dengan izin Allah, parut-parut lama akan pudar, kulit lebih tegang dan anjal, penyakit seperti alahan dan resdung turut berkurang...

Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Comments

Popular posts from this blog

TIPS MENANGANI ANAK NAKAL

TIPS BERSEDEKAH LEBIH KREATIF

Bakar Kalori ketika Menyusu