Thursday, May 31, 2012

Wanita..Sayangi Diri Anda!!

Anda wanita hebat di pejabat..ibu yang hebat di rumah serta anak yang hebat di kalangan keluarga....
Anda sering mengambil berat tentang kesihatan ibu, ayah, suami serta anak-anak di rumah...
Tapi bagaimana dengan kesihatan anda?
Set Wanita 
Set di atas adalah set khusus untuk wanita...

Apa yang ada dalam Set Wanita tu ye...


Apa faedah bila amik 3 serangkai ni ye...

~ membantu melancarkan menstrual cycle
~ mengurangkan simptom-simptom PMS seperti senggugut
~ mengurangkan simptom menopause
~ mencantikkan kulit
~ mengurangkan sakit-sakit sendi
~ menguatkan otot dan tulang
~ membantu mengurangkan sakit jantung
~ merendahkan kandungan kolesterol serta lemak

Sesuai untuk remaja belasan tahun hingga warga emas...

Jadikan ia hadiah berharga buat anak, isteri mahupun ibu anda....Tiada yang lebih istimewa dari wanita tercinta dalam hidup anda...

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.**

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Tuesday, May 22, 2012

Cerita kak long dan DIET

Sebelum ni kak long pernah share dengan korang kan macamana pembakaran lemak dengan OMEGA oleh salah seorang pelanggan kak N...

Jadi kali ni kak long nak share pula cerita kak long berdiet dan bakar lemak dengan OMEGA pulak...kisahnya, kak long ni tak pernah terfikir pun nak berdiet sebab diri terasa badan ni ok dan bila timbang berat, takde la jauh sangat naiknya...tapi satu hari ni, mak kak long datang la melawat kak long kat perak ni...perkara pertama yang dia tanya...KENAPA kak long MAKIN BESAR?? Pergh..bila mak sendiri dah sound kan...

Then kak long try la beberapa seluar yg memang kak long jarang pakai...hua..rasa nak menitik air mata..tak muat dah..rasa-rasanya beberapa bulan lepas, seluar-seluar ni masih boleh dipakai dengan selesa...

Maka...bermulalah pencarian kak long berkaitan diet...1st sekali kak long try diet atkins..

Diet atkins ni...diet karbohidrat, kak long dah lama tau pasal diet ni...diet atkins ni tidak membenarkan pengamalnya mengambil karbohidrat lebih dari 20gram. Makanan yang boleh diambil adalah protein dan sayur-sayuran berdaun hijau. Buah-buahan tidak digalakkan kerana buah mengandungi kadar karbohidrat yang agak tinggi...

kak long try diet ni 3 hari tetapi pada hari ketiga kak long diserang gastrik dan doktor menasihatkan agar kak long stop segala diet...tapi kak long ni degil..instead of terus stop diet, kak long masih berdiet tetapi mengurangkan pengambilan nasi. Kalau sebelum ni, kak long ambil nasi sebagai sarapan, makan tengahari dan makan malam...maka kali ni, kak long ambil nasi 1 hari sahaja sama ada pagi atau tengah hari...Malam kak long sekadar ambil roti bersama lauk dan sayur. Selain tu, kak long turut mengamalkan suplemen SHAKLEE tentunya...OMEGA dan ALFALFA...

Omega kak long ambil 3 biji selepas lunch dan alfalfa 2 biji. Untuk minum petang, kak long ambil beberapa potong buah-buahan. Sebelum tu, kak long tak makan buah, tapi bila tak makan buah, kak long rasa selera makan meningkat....jadi kak long adakan tea break dgn mengambil buah-buahan. Alhamdulillah, selera makan berkurang dan memang rasa haus sahaja sepanjang hari. Kak long tetap mengambil dinner tetapi dengan portion yang lebih kecil...Lupa pula, setiap hujung minggu, kak long pastikan kak long ambil herblax untuk proses detox sistem pencernaan..

Mesti korang tertanya-tanya..HASILNYA??? Hasil yang sangat best dan kak long pasti kalau kak long berterusan mengambilnya, kak long boleh dapat semula berat masa anak dara dan yang paling penting, ukuran pinggang kak long berkurang 3 inci selepas 2 minggu...

Sekarang ni dah masuk bulan Rejab, jadi kak long tak berdiet tetapi kak long menggantikannya dengan berpuasa sunat...InsyaAllah, selain dari nak mendapat berat dan ukuran badan yang diidamkan, sistem pencernaan kita juga jadi lebih sihat dan bersedia untuk Ramadhan...dan yang paling utama mendapat pahala dan redhaNya...InsyaAllah...

Jadi kalau korang nak cuba basic slimming set ni...boleh hubungi kak long di nombor tertera di bawah..
Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Sunday, May 20, 2012

Atasi Jeragat dengan Vitamin


Jeragat ialah tompok-tompok hitam yang disebabkan melanin yang terkumpul dan menjadi warna coklat muda atau coklat tua. Kadang kala ia hitam yang terkumpul di muka biasanya berkelompok, baik di pipi mahupun di dahi atau dagu.

Jeragat boleh dipudarkan atau dikurangkan, tetapi tidak boleh dipulihkan sama sekali. Mungkin anda tidak ada jeragat, tetapi mencegah lebih baik sebelum ditimpa masalah ini.

Penyebabnya:
1. Ia disebabkan oleh pancaran UV matahari yang menjadikan kelebihan pigmen.
2. Hormon yang tidak seimbang disebabkan mengandung atau menopaus.
3. Gelisah dan tidak cukup tidur.
4. Menggunakan makeup yang tidak berkualiti dan bermutu rendah.

Rawatan Luaran
a. Lindungi kulit anda daripada matahari dengan menggunakan “skin care” dan barangan makeup yang mengandungi “sunscreen” iaitu bahan pelindung matahari. 
b. Tidur dengan cukup dan jauhi daripada kegelisahan.

Rawatan Dalaman
Melalui supplement.
Antara supplement yang membantu mengurangkan jeragat dari terus merebak ialah
Energizing Soy Protien.- protein bantu memulihkan sel dan memastikan sel kita sentiasa sihat dan berganti setiap 21 hari.
Vitamin B dan C - dua vitamin ini sangat penting untuk pembinaan kolagen yang menjadikan kulit lebih tegang
Vitamin A dan E - sebagai antioksidan yang penting selain anti penuaan dan membantu pengawalan pertumbuhan abnormal sel.
GLA - ia membantu keseimbangan hormon dalam badan kita.

Bagi yang kurang berkemampuan, memadai amalkan ESP, Catomax, Vitamin C dan GLA. Usaha yang istiqamah akan berhasil.

Bagaimana nak dapatkan kesan yang betul?
Amalkan pengambilan supplement yang konsisten selama 90-120 sehingga mendapatkan ton kulit yang sekata


 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Wednesday, May 16, 2012

Anemia ketika hamil..boleh membawa MAUT!!

Kak long rasa gembira..sahabat baik kak long yang melansungkan perkahwinan beliau pada November 2011 kini dah pun hamil...antara rasa gembira, excited dan berdebar-debar...maklum la kan anak sulung...


Antara masalah yang sering dihadapi oleh ibu-ibu yang hamil adalah kurang/ rendah sel hemoglobin..erti kata lain..ANEMIA...Alhamdulillah, kak long tiada masalah anemia ketika hamil namun melihat kakak ipar yg anemic memang rasa simpati...

Bagi ibu yang hamil paras Hemoglobin dalam darah adalah di antara 11.5 hinga 16.5g/dL . Hemoglobin berfungsi dalam mengangkut sel oksigen di dalam darah. Apabila sel darah merah berkurang maka bekalan oksigen secara tidak langsung turut terjejas.

Simptom anemia
• 5 L yaitu lemah, letih, lesu, lelah, dan lalai
• Sering mengalami pusing-pusing dan mata sering berkunang-kunang,
• Apabila lebih kronik, bahagian kelopak mata yang berwarna pucat, bibir yang pucat, lidah, kulit serta tangan yang pucat.

Punca anemia
~ Kekurangan kekurangan zat besi
~ Kekurangan vitamin C
~ Kekurangan vitamin B terutama Cobalamin dan asid folik
~ Masalah tiroid

ANEMIA akibat KURANG ZAT BESI
Ia boleh berpunca dari:
- Kecederaan yang melibatkan pendarahan luaran ata dalaman
- Kehilangan darah yang banyak misalnya semasa haid
- Masalah penyerapan zat besi yang disebabkan oleh usus yang kotor/tidak sihat atau kurang vitamin C
- Kurang pengambilan zat besi dalam diet


ANEMIA akibat KURANG VITAMIN C
Vitamin C penting untuk penyerapan zat besi.
Jika vitamin C kurang maka penyerapan zat besi menjadi kurang efisien dan seterusnya membawa kepada risiko anemia

ANEMIA akibat KURANG VITAMIN B COMPLEX
Komponen B Complex seperti Cobalamin dan Asid Folik penting dalam proses penghasilan sel darah merah. Kekurangan vitamin ini menyebabkan pembentukan sel darah merah terganggu

Antara SUPLEMEN yang boleh diambil oleh ibu hamil untuk mengatasi masalah ANEMIA adalah:

Vitalea iron formula:

Dengan formula zat besi yang membantu pembentukan sel darah merah dan menghasilkan sel darah yang sihat. Zat besi menjadi sebahagian daripada struktur hemoglobin yang membawa oksigen ke tisu dan sel

Vitamin C
Membantu penyerapan vitamin Cobalamin dan zat besi. Vitamin C juga membantu pengeluaran hemoglobin, memperkuatkan dinding arteri darah dan meningkatkan sistem pertahanan badan

B-complex
Meningkatkan sel darah merah dan hemoglobin. B-complex Shaklee dirumus khas lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B termasuk B12 (cobalamin), Biotin dan asid folik.


Set yang boleh diambil untuk masalah Anemia



1.Euphoria Optimum Health - Set A mengandungi Vitalea, B-complex dan Vitamin C


2.Euphoria Pregnancy Set - Gabungan Set A dan Ostematrix@calcium


3.Energizing Soy Protein – Untuk kritikal anemia di paras 6-7 g/dL


Sedikit tips pengambilan suplemen buat anda:
~ Tidak mengambil minuman berkarbonat atau berkafein. Minuma jenis ini mengurangkan penyerapan zat besi ke dalam darah
~ Vitalea tidak boleh diambil oleh mereka yang menghidapi penyakit Thalassemia...Jadi dapatkan nasihat dari doktor terlebih dahulu
~ Untuk penyerapan kalsium yang optimum, amalkan ambil ostematrix sebelum tidur
~ Jangan sekali-kali ambil vitalea bersama ostematrix kerana penyerapan zat besi berkurang jika diambil bersama kalsium
~ Untuk penyerapan zat besi yang efektif, ambil Vitalea bersama-sama Vitamin C

Di sini, kak long nak kongsikan testimoni mereka yang mengamalkan Suplemen Ibu Hamil dari Euphoria Shaklee





Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Tuesday, May 15, 2012

Bakar lemak dengan SHAKLEE OMEGAGUARD


Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.*
Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*
sumber: Shaklee website


Hari ni kak long nak kongsi pengalaman seorang pelanggan rakan biz kak long merangkap sifu kak long selepas pengambilan OmegaGuard Shaklee


Berat badan turun dengan Shaklee OmegaGuard (Testimoni Pengguna)**

“Hari pertama saya amik 3 biji selepas lunch....sepanjang petang sehingga malam saya merasa sangat dahaga , hanya ALLAH sahaja yang tahu. Saya tak de rasa lapar tetapi saya rasa sangat dahaga. Air botol 1.5Liter peneman ke mana saya pergi. Dah minum 3 botol, tekak masih dahaga. Malam pun sama. Hmm  memang pelik. Hari pertama lupa makan buah....so tak best ke toilet.

Hari kedua, saya cuba makan pagi pula, unik, sebab tengari saya cuma makan nasi 3 suap dah rasa kenyang tapi saya rasa sangat dahaga. So saya banyak minum air. Saya bancuh ESP, Meal Shake dan PD supaya saya lebih kenyang pada waktu tengahari. Malam memang tak berapa makan sebab dah kenyang dengan air.
 

Hari ketiga, makan waktu pagi juga dan lebih kurang dengan hari sebelum ini. So saya dapati saya perlukan buah yang banyak supaya tak mudah sembelit ke tandas nanti. Apa yang best, perut senang kenyang.
 

Berbanding saya amik lecithin dulu, saya mudah rasa lapar bila lambat makan. Mungkin sebab ia bakar lemak jadi badan perlu kalori untuk menggantikan yang telah dibakar. Beza amik Omega, mungkin sebab pengambilan 3 biji sehari buat badan panas, tekak juga beri signal dahaga agar minum lebih air. Bila kenyang air, kita tak berapa nak makan.
 

Namun saya masih amalkan lecithin sebab ia bagus untuk elakkan bloated....kembung perut atau senak.
 

Bagi yang takut gemuk kerana air, saya sarankan seminggu atau 2 kali sebulan pergi berurut. Ia sangat membantu selain bersenam setiap hari.Mungkin ada sesetengah orang boleh kurus sebab senam setiap hari dan amalkan cara hidup sihat terutama mereka yang mempunyai metabolisme yang sangat tinggi, tapi bagi saya, saya tetap perlukan ejen pembakar lemak ini iaitu Omega dan Lecithin. Bagi yang serius nak slim, sila dapatkan allfalfa dan herb lax untuk proses detox yang best!
 

Namun apa pun perlu ingat, nak kurus, slim TAK BOLEH hanya bergantung pada supplementsemata-mata , kita perlu amalkan cara hidup yang sihat, makanan yang sihat, serat yang banyak serta air yang mencukupi barulah semuanya seimbang.”  Kredit : AnakkuWiraku


Bakar lemak jahat dengan lemak baik...

Itulah sebenarnya yang berlaku apabila Omega diambil...



Omega-3 Fatty Acids mempengaruhi pelbagai jenis hormone yang dihasilkan oleh badan termasukLEPTIN yang merupakan hormone yang penting dalam pengawalan selera makan dan metabolisme. Ianya dihasilkan daripada lemak di dalam badan. Leptin akan menghantar signal kepada otak untuk mengehadkan rasa lapar. SEMAKIN RENDAH PARAS LEPTIN, SEMAKIN CEPAT ANDA AKAN BERASA LAPAR

Menurut satu kajian di the University of Navarra of Pamplona, Spain, Omega-3 Fatty Acids secara langsung dapat mengurangkan selera makan hasil kesannya terhadap tahap kelaparan seorang manusia. Ianya berkaitrapat dengan PENINGKATAN PARAS LEPTIN di dalam badan.Subjek kajian bagi satu kes kajian yang diterbitkan dalam “Appetite” tahun 2008 telah mengambil diet tinggi dengan Omega-3 Fatty Acids menunjukkan yang mereka kurang berasa lapar semasa dalam proses diet. Mengawal rasa lapar adalah salah satu kunci untuk berjaya dalam diet. Sumber : Livestrong & Tuty


Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Monday, May 14, 2012

Best Seller Produk


Testimoni mereka yang dah mencuba ESP...






Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Friday, May 4, 2012

Terpaksa Mencari Deep Freezer

Membaca satu testimoni dari seorang rakan yang mencuba produk Shaklee membuatkan saya terharu...

Beliau tak mengambil set yang kami sediakan..namun beliau mengambil vitamin mengikut apa yang beliau perlukan iaitu kalsium atau di Shaklee ia dikenali sebagai OSTEMATRIX dan juga soy protein..Energizing Soy Protein Shaklee...

Wednesday, May 2, 2012

Beralih ke suplement untuk berpantang

Kalau masa kak long bersalin anak pertama dulu, memang kak long sibuk mencari set bersalin mana yang sesuai untuk digunakan...selain dari harga yang berpatutan, kak long pastikan ia dalam bentuk pil dan mudah ditelan...hehheh kalau jenis jamu yg kocok atau bancuh tu memang tak lalu nak minum heheh...

Tetapi kini jika ada yang bertanyakan pada kak long set bersalin yang mana sesuai untuk ibu lepas bersalin? Dengan pantasnya, kak long akan menjawab...SET BERPANTANG SHAKLEE..kenapa?

Tubuh badan kita memerlukan makro dan mikronutrien dalam memastikan setiap sel-sel beraktiviti dengan baik...Apa jua yg kita makan secara asasnya akan dipecahkan ke 2 kumpulan tadi...pengambilan suplemen/ vitamin sebenarnya memudahkan badan/ sel menyerap nutrien secara terus tanpa perlu melalui proses yg panjang...justeru sel menjadi lebih produktif ..mudah pulih dan lebih sihat...