Posts

Showing posts from May, 2012

Wanita..Sayangi Diri Anda!!

Image
Anda wanita hebat di pejabat..ibu yang hebat di rumah serta anak yang hebat di kalangan keluarga.... Anda sering mengambil berat tentang kesihatan ibu, ayah, suami serta anak-anak di rumah... Tapi bagaimana dengan kesihatan anda? Set di atas adalah set khusus untuk wanita...
Apa yang ada dalam Set Wanita tu ye...
GLA Complex (kandungan utama EPO) Ostematrix Omega Guard
Apa faedah bila amik 3 serangkai ni ye...
~ membantu melancarkan menstrual cycle
~ mengurangkan simptom-simptom PMS seperti senggugut
~ mengurangkan simptom menopause
~ mencantikkan kulit
~ mengurangkan sakit-sakit sendi
~ menguatkan otot dan tulang
~ membantu mengurangkan sakit jantung
~ merendahkan kandungan kolesterol serta lemak

Sesuai untuk remaja belasan tahun hingga warga emas...

Jadikan ia hadiah berharga buat anak, isteri mahupun ibu anda....Tiada yang lebih istimewa dari wanita tercinta dalam hidup anda...
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended t…

Cerita kak long dan DIET

Sebelum ni kak long pernah share dengan korang kan macamana pembakaran lemak dengan OMEGA oleh salah seorang pelanggan kak N...

Jadi kali ni kak long nak share pula cerita kak long berdiet dan bakar lemak dengan OMEGA pulak...kisahnya, kak long ni tak pernah terfikir pun nak berdiet sebab diri terasa badan ni ok dan bila timbang berat, takde la jauh sangat naiknya...tapi satu hari ni, mak kak long datang la melawat kak long kat perak ni...perkara pertama yang dia tanya...KENAPA kak long MAKIN BESAR?? Pergh..bila mak sendiri dah sound kan...

Then kak long try la beberapa seluar yg memang kak long jarang pakai...hua..rasa nak menitik air mata..tak muat dah..rasa-rasanya beberapa bulan lepas, seluar-seluar ni masih boleh dipakai dengan selesa...

Maka...bermulalah pencarian kak long berkaitan diet...1st sekali kak long try diet atkins..

Diet atkins ni...diet karbohidrat, kak long dah lama tau pasal diet ni...diet atkins ni tidak membenarkan pengamalnya mengambil karbohidrat lebih dari 20gr…

Atasi Jeragat dengan Vitamin

Jeragat ialah tompok-tompok hitam yang disebabkan melanin yang terkumpul dan menjadi warna coklat muda atau coklat tua. Kadang kala ia hitam yang terkumpul di muka biasanya berkelompok, baik di pipi mahupun di dahi atau dagu.

Jeragat boleh dipudarkan atau dikurangkan, tetapi tidak boleh dipulihkan sama sekali. Mungkin anda tidak ada jeragat, tetapi mencegah lebih baik sebelum ditimpa masalah ini.

Penyebabnya:
1. Ia disebabkan oleh pancaran UV matahari yang menjadikan kelebihan pigmen.
2. Hormon yang tidak seimbang disebabkan mengandung atau menopaus.
3. Gelisah dan tidak cukup tidur.
4. Menggunakan makeup yang tidak berkualiti dan bermutu rendah.

Rawatan Luaran
a. Lindungi kulit anda daripada matahari dengan menggunakan “skin care” dan barangan makeup yang mengandungi “sunscreen” iaitu bahan pelindung matahari. 
b. Tidur dengan cukup dan jauhi daripada kegelisahan.

Rawatan Dalaman
Melalui supplement.
Antara supplement yang membantu mengurangkan jeragat dari terus merebak ialah
Energizing Soy Proti…

Anemia ketika hamil..boleh membawa MAUT!!

Image
Kak long rasa gembira..sahabat baik kak long yang melansungkan perkahwinan beliau pada November 2011 kini dah pun hamil...antara rasa gembira, excited dan berdebar-debar...maklum la kan anak sulung...


Antara masalah yang sering dihadapi oleh ibu-ibu yang hamil adalah kurang/ rendah sel hemoglobin..erti kata lain..ANEMIA...Alhamdulillah, kak long tiada masalah anemia ketika hamil namun melihat kakak ipar yg anemic memang rasa simpati...

Bagi ibu yang hamil paras Hemoglobin dalam darah adalah di antara 11.5 hinga 16.5g/dL . Hemoglobin berfungsi dalam mengangkut sel oksigen di dalam darah. Apabila sel darah merah berkurang maka bekalan oksigen secara tidak langsung turut terjejas.

Simptom anemia
• 5 L yaitu lemah, letih, lesu, lelah, dan lalai
• Sering mengalami pusing-pusing dan mata sering berkunang-kunang,
• Apabila lebih kronik, bahagian kelopak mata yang berwarna pucat, bibir yang pucat, lidah, kulit serta tangan yang pucat.

Punca anemia
~ Kekurangan kekurangan zat besi
~ Kekurangan vitami…

Bakar lemak dengan SHAKLEE OMEGAGUARD

Image
Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.* Minyak Ikan Terbaik Di Dunia Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*
sumber: Shaklee website

Hari ni kak long nak kongsi pengalaman seorang pelanggan rakan biz kak long merangkap sifu kak long selepas pengambilan OmegaGuard Shaklee


Berat badan turun dengan Shaklee OmegaGuard (Testimoni Pengguna)**
“Hari pertama saya amik 3 biji selepas lunch....sepanjang petang sehingga malam saya merasa sangat dahaga , hanya ALLAH sahaja yang tahu. Saya tak de rasa lapar tetapi saya rasa sangat dahaga. Air botol 1.5Liter peneman ke mana saya pergi. Dah minum…

Best Seller Produk

Image
Testimoni mereka yang dah mencuba ESP...





Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Terpaksa Mencari Deep Freezer

Image
Membaca satu testimoni dari seorang rakan yang mencuba produk Shaklee membuatkan saya terharu...

Beliau tak mengambil set yang kami sediakan..namun beliau mengambil vitamin mengikut apa yang beliau perlukan iaitu kalsium atau di Shaklee ia dikenali sebagai OSTEMATRIX dan juga soy protein..Energizing Soy Protein Shaklee...

Beralih ke suplement untuk berpantang

Image
Kalau masa kak long bersalin anak pertama dulu, memang kak long sibuk mencari set bersalin mana yang sesuai untuk digunakan...selain dari harga yang berpatutan, kak long pastikan ia dalam bentuk pil dan mudah ditelan...hehheh kalau jenis jamu yg kocok atau bancuh tu memang tak lalu nak minum heheh...

Tetapi kini jika ada yang bertanyakan pada kak long set bersalin yang mana sesuai untuk ibu lepas bersalin? Dengan pantasnya, kak long akan menjawab...SET BERPANTANG SHAKLEE..kenapa?

Tubuh badan kita memerlukan makro dan mikronutrien dalam memastikan setiap sel-sel beraktiviti dengan baik...Apa jua yg kita makan secara asasnya akan dipecahkan ke 2 kumpulan tadi...pengambilan suplemen/ vitamin sebenarnya memudahkan badan/ sel menyerap nutrien secara terus tanpa perlu melalui proses yg panjang...justeru sel menjadi lebih produktif ..mudah pulih dan lebih sihat...