Beralih ke suplement untuk berpantang

Kalau masa kak long bersalin anak pertama dulu, memang kak long sibuk mencari set bersalin mana yang sesuai untuk digunakan...selain dari harga yang berpatutan, kak long pastikan ia dalam bentuk pil dan mudah ditelan...hehheh kalau jenis jamu yg kocok atau bancuh tu memang tak lalu nak minum heheh...

Tetapi kini jika ada yang bertanyakan pada kak long set bersalin yang mana sesuai untuk ibu lepas bersalin? Dengan pantasnya, kak long akan menjawab...SET BERPANTANG SHAKLEE..kenapa?

Tubuh badan kita memerlukan makro dan mikronutrien dalam memastikan setiap sel-sel beraktiviti dengan baik...Apa jua yg kita makan secara asasnya akan dipecahkan ke 2 kumpulan tadi...pengambilan suplemen/ vitamin sebenarnya memudahkan badan/ sel menyerap nutrien secara terus tanpa perlu melalui proses yg panjang...justeru sel menjadi lebih produktif ..mudah pulih dan lebih sihat...


Apa yang terkandung dalam SET BERPANTANG SHAKLEE?


Vitalea - Multivitamin Shaklee yang mengandungi 27 vitamin dan mineral serta lengkap dengan formula zat besi...Kenapa perlu ambil vitalea? Kerana ia ada unsur zat besi yang diperlukan dalam menghasilkan sel darah merah yang baru...Ibu-ibu yang baru bersalin sudah tentu mengalami kehilangan darah dan pengambilan vitalea memastikan penghasilan darah baru yang lebih sihat..


B kompleks - mengandungi 8 jenis vitamin B termasuk biotin dan asid folik...membantu dalam memastikan kesihatan urat..serta perkembangan otak bayi yang bagus...disalurkan ke bayi menerusi susu ibu..selain itu, ia membantu menguraikan makanan ke glukosa yang memberi tenaga kepada ibu..


Vitamin C - merupakan agen keimunan serta membantu baikpulih luka...Vitamin C memperbaiki struktur kolagen pada sel yang membantu kesihatan dan kesempurnaan sel...selain itu, ia membantu meningkatkan keimunan si ibu..


Zinc Complex - unsur yang terbanyak ada dalam ikan haruan...zinc membantu proses pemulihan luka dengan lebih cepat..apabila luka lebih cepat baik, si ibu lebih berasa selesa dan berasa lebih sihat..selain itu, unsur zink turut membantu mengurangkan risiko rambut gugur buat ibu-ibu yang bersalin dan menyusukan anak..

Kak long suka nak membawakan satu testimoni ibu yang berpuas hati menggunakan SET BERPANTANG SHAKLEESemua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease**

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Comments

Popular posts from this blog

TIPS MENANGANI ANAK NAKAL

TIPS BERSEDEKAH LEBIH KREATIF

SEMBELIT - MASALAH KEBANYAKAN ORANG TERMASUK BAYI