Tuesday, May 22, 2012

Cerita kak long dan DIET

Sebelum ni kak long pernah share dengan korang kan macamana pembakaran lemak dengan OMEGA oleh salah seorang pelanggan kak N...

Jadi kali ni kak long nak share pula cerita kak long berdiet dan bakar lemak dengan OMEGA pulak...kisahnya, kak long ni tak pernah terfikir pun nak berdiet sebab diri terasa badan ni ok dan bila timbang berat, takde la jauh sangat naiknya...tapi satu hari ni, mak kak long datang la melawat kak long kat perak ni...perkara pertama yang dia tanya...KENAPA kak long MAKIN BESAR?? Pergh..bila mak sendiri dah sound kan...

Then kak long try la beberapa seluar yg memang kak long jarang pakai...hua..rasa nak menitik air mata..tak muat dah..rasa-rasanya beberapa bulan lepas, seluar-seluar ni masih boleh dipakai dengan selesa...

Maka...bermulalah pencarian kak long berkaitan diet...1st sekali kak long try diet atkins..

Diet atkins ni...diet karbohidrat, kak long dah lama tau pasal diet ni...diet atkins ni tidak membenarkan pengamalnya mengambil karbohidrat lebih dari 20gram. Makanan yang boleh diambil adalah protein dan sayur-sayuran berdaun hijau. Buah-buahan tidak digalakkan kerana buah mengandungi kadar karbohidrat yang agak tinggi...

kak long try diet ni 3 hari tetapi pada hari ketiga kak long diserang gastrik dan doktor menasihatkan agar kak long stop segala diet...tapi kak long ni degil..instead of terus stop diet, kak long masih berdiet tetapi mengurangkan pengambilan nasi. Kalau sebelum ni, kak long ambil nasi sebagai sarapan, makan tengahari dan makan malam...maka kali ni, kak long ambil nasi 1 hari sahaja sama ada pagi atau tengah hari...Malam kak long sekadar ambil roti bersama lauk dan sayur. Selain tu, kak long turut mengamalkan suplemen SHAKLEE tentunya...OMEGA dan ALFALFA...

Omega kak long ambil 3 biji selepas lunch dan alfalfa 2 biji. Untuk minum petang, kak long ambil beberapa potong buah-buahan. Sebelum tu, kak long tak makan buah, tapi bila tak makan buah, kak long rasa selera makan meningkat....jadi kak long adakan tea break dgn mengambil buah-buahan. Alhamdulillah, selera makan berkurang dan memang rasa haus sahaja sepanjang hari. Kak long tetap mengambil dinner tetapi dengan portion yang lebih kecil...Lupa pula, setiap hujung minggu, kak long pastikan kak long ambil herblax untuk proses detox sistem pencernaan..

Mesti korang tertanya-tanya..HASILNYA??? Hasil yang sangat best dan kak long pasti kalau kak long berterusan mengambilnya, kak long boleh dapat semula berat masa anak dara dan yang paling penting, ukuran pinggang kak long berkurang 3 inci selepas 2 minggu...

Sekarang ni dah masuk bulan Rejab, jadi kak long tak berdiet tetapi kak long menggantikannya dengan berpuasa sunat...InsyaAllah, selain dari nak mendapat berat dan ukuran badan yang diidamkan, sistem pencernaan kita juga jadi lebih sihat dan bersedia untuk Ramadhan...dan yang paling utama mendapat pahala dan redhaNya...InsyaAllah...

Jadi kalau korang nak cuba basic slimming set ni...boleh hubungi kak long di nombor tertera di bawah..
Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.