Posts

Showing posts from August, 2012

SHAKLEE COLLAGEN POWDER ~ TESTIMONI

Image
Dalam entry-entry yang lepas, kak long dah beritahu mengenai Kolagen dan produk terbaru Shaklee... iaitu SHAKLEE COLLAGEN POWDER.

Kak long sendiri yang dah mencubanya..memang sangat-sangat teruja...dapat rasa kesan yang menakjubkan.. Mengikut nutritionist Shaklee, untuk mendapatkan hasil yang superb, pengambilan SHAKLEE COLLAGEN POWDER adalah sebanyak 4 kotak iaitu selama 8 minggu... Keberkesanannya telah pun diuji sendiri oleh pihak penyelidikan Shaklee...

Kak long tak nak berceloteh panjang...jom kita baca perkongsian beberapa pelanggan yang sangat berpuas hati dengan SHAKLEE COLLAGEN POWDER...

credit to mamafaiz.com

Collagen Powder Shaklee terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu.
Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Berminat nak mencuba produk Shaklee?
 Hubungi saya
 ~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamanso…

Collagen Powder Shaklee

Image
__________________________________________________

Ramai yang kata Collagen Powder Shaklee adalah produk yang mampu milik...
Jom lah cuba... kalau kak long yang baru mencuba ni dah excited...korang mestilah lebih kan...
Kekal cantik berseri sepanjang masa...
Antara produk wajib ada bagi mereka yang mementingkan kecantikan semulajadi


Berminat nak mencuba produk Shaklee?
 Hubungi saya
 ~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Kesan Kolagen Pada Badan

Image
KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN
memelihara ketegangan dan keanjalan kulitmemelihara kelembapan kulitmenyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulangmenguatkan otot dan tulangmembantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)memelihara  kelenturan sendimengurangkan keradangan(inflammation)memberi tenagamembantu pola tidurmemulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf
KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN
Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan. Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.



TANDA TANDA PENUAAN
kulit kusamtak bermayatiada serikulit ked…

Kolagen & Fungsinya

Image
eningkatkan kualiti kehidupan seks.
Kolagen adalah salah satu protein yang bermolekul makro yang menyusun tubuh manusia. 
Kira-kira 25 hingga 35 peratus daripada jumlah keseluruhan protein di dalam badan terdiri daripada kolagen dan 80 peratus struktur kulit terbentuk darinya. 

Kata kolagen sendiri berasal dari bahasa Yunani yang bermaksud bersifat lekat atau menghasilkan pelekat


Terdapat  29 jenis kolagen namun 90% adalah dari jenis kolagen I, II, III dan 1V.
Kolagen I terdapat pada kulit, tendon, pembuluh darah, ligatur, organ, tulang (komponen utama tulang) dan gigi
Kolagen II: tulang rawan (komponen utama tulang rawan) ,mata
Kolagen III: reticulate (komponen utama retikuler serat). Rangkaian ini bertindak sebagai penyokong dalam tissue lembut seperti hati,jantung, tulang sumsum,arteri,kulit,usus,rahim
Kolagen IV: membentuk asas kepada sel membran dasar(serat yang melapisi permukaan rongga dan organ seperti buah pinggang ) kanta mata, atau endothelium yang melapisi permukaan interior pembu…

TURUN 8KG dalam masa SEBULAN

Image
Wah..sejak naik cuti raya ni...galak kak long bercerita tentang program PENURUNAN BERAT BADAN...

Sebenarnya teruja bebeno ni sebab kak long sendiri mengalami KENAIKAN BERAT sejak bulan PUASA lagi...orang lain bulan puasa turun, tapi kak long bulan puasa, naik berat...macamana tu ye...

Ni semua gara-gara tak boleh tinggal nasi walau sebutir pada bulan puasa yang lepas... biasanya kak long akan pastikan kak long makan nasi sekali sahaja (memadai masa sahur)...tapi yang berlaku sebaliknya...kak long bantai amik nasi 2-3 kali (berbuka, bermoreh dan lain-lain waktu sebelum tidur)... kemudian lepas amik nasi..baring-baring dan terus tidur...nah hasilnya...ukuran badan mula la lari...bukan senang nak kejor yeop...

Jadi selepas raya ni, aim kak long nak pakai baju-baju raya tahun-tahun lepas (baju muat tapi tang kain hmmmm...) Oleh sebab itulah kak long nak berkongsi dengan korang semua testimoni kawan-kawan kak long yang dah berjaya menurunkan berat badan mereka dengan DIET ATKINS + VITAMIN …

Kenali SHAKLEE COLLAGEN POWDER

Image
Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan
Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.
Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

* Berat molekul diukur dalam unit Dalton

These …

HILANG 23KG >>>> Diet Atkins + SHAKLEE

Image
Kembali bertugas seperti biasa selepas seminggu bercuti dengan kerja-kerja rutin...

Almaklum bila bercuti ni (raya atau tak) dan berada di kampung pula... memang agak lari la jadual waktu nyer kan...rasa-rasa kak long..kawan-kawan kat luar sana pun macam tu juga kan...

Kak long teruja hari ni nak mencoretkan sedikit pengalaman seorang rakan biz kak long...

Beliau memulakan misi LOSS WEIGHT ni bermula dari bulan Mei 2012 dan sehingga Julai 2012, beliau telah kehilangan 23KG...banyak tu kan...

Jadi apa yang beliau amalkan ye..

Beliau amalkan DIET ATKINS iaitu sejenis diet yang mengurangkan pengambilan karbohidrat..hanya 20gm - 50gm karbohidrat sahaja yang dibenarkan... Untuk mereka yang obes, diet atkins sememangnya sesuai.. kak long pernah mencuba diet atkins ni selama 2 minggu dan sememangnya ia diet yang mudah dan berat sangat mudah turun... (namun jika anda mempunyai risiko penyakit metabolisme, sebaik-baiknya dapatkan nasihat dari doktor dulu ye...)

Selain dari itu, untuk memastika…

7 Sunnah Penting

Image
Dalam kehidupan sehari-hari ada kala kita mungkin telah melampaui batas. Imaginasi kotor, percakapan dan perbuatan yang tidak betul menjadikan kita selalunya semakin jauh dengan Allah. Tetapi itulah kita manusia, tak lari dari kesilapan..dan mujurlah Allah selalu membuka pintu taubat kepada kita, agar dapat kita meneruskan perjalanan menuju akhirat dengan lebih berkat. Hendaknya kita selalu menjaga tujuh sunnah Nabi setiap hari. Ketujuh sunnah Nabi SAW itu adalah:
Pertama:
Tahajjud, kerana kemuliaan seorang mukmin terletak pada tahajjudnya. Pastinya doa mudah termakbul dan menjadikan kita semakin hampir dengan Allah.
Kedua:
Membaca Al-Qur'an sebelum terbit matahari, alangkah baiknya sebelum mata melihat dunia, sebaiknya mata membaca Al-Qur'an terlebih dahulu dengan penuh pemahaman. Paling tidak jika sesibuk manapun kita, bacalah ayat 3Qul, atau ayat qursi.
Ketiga:
Jangan tinggalkan masjid terutama di waktu subuh. Sebelum melangkah kemana pun langkahkan kaki ke mesjid, kerana …

Pengalaman sendiri dengan NUTRIFERON ~ IMMUNE BOOSTER dari SHAKLEE

Image
Kak long sememangnya ada resdung... boleh dikatakan setiap pagi, jiran tetangga kak long akan mendengar bunyi-bunyi bersin kak long... heheh...agak mengganggu juga kan... Selain tu, kak long pun ada alahan..memang pantang kak long pergi ke ruang yang berhabuk...ha..mesti bunyi-bunyian akan kedengaran...mak kak long kalau nak minta kak long mengemas...mesti sediakan 2 benda ni..face mask dan vicks....

Dah bermacam-macam ubat yang ibu dan ayah kak long belikan namun masih belum bertemu dengan jodohnya... rawatan resdung??? dari lilin ke rokok resdung ke pakar ENT...namun masih juga berterusan...yang belum kak long buat..pembedahan... scary you nak kena bedah-bedah ni...nasib baik ibu dan ayah kak long tak setuju...legaaa....

Namun selepas kak long mengambil set menyusu asas Shaklee iaitu SET B...resdung dan alahan kak long nampak berkurangan... Kak long dah kurang bersin namun selesema di pagi hari maintain ada...

Then bila kak long baca-baca mengenai produk Shaklee... (masa ni belum ja…

Kak Long kembali BERBLOGGING...

Image
Genap sebulan setengah kak long meninggalkan penulisan di blog tercinta ni...
Namun ia tak bermakna kak long meninggalkan Shaklee >___< 
Biz tetap berjalan seperti biasa cuma blog ni agak terabai...sibuk sikit menguruskan biz en hubby yang baru nak dibina hehehe...
Jadi sempena bulan Ramadhan ni dan kebetulan bulan Ogos @ Bulan Kemerdekaan baru sahaja menjengah...jadi kak long nak buat special COMEBACK buat kekawan kak long di luar sana...

Banyak artikel dan testimoni yang menarik akan kak long kongsikan bersama kalian
Jadi TUNGGUUUUUUU.......