Monday, August 27, 2012

HILANG 23KG >>>> Diet Atkins + SHAKLEE

Kembali bertugas seperti biasa selepas seminggu bercuti dengan kerja-kerja rutin...

Almaklum bila bercuti ni (raya atau tak) dan berada di kampung pula... memang agak lari la jadual waktu nyer kan...rasa-rasa kak long..kawan-kawan kat luar sana pun macam tu juga kan...

Kak long teruja hari ni nak mencoretkan sedikit pengalaman seorang rakan biz kak long...

Beliau memulakan misi LOSS WEIGHT ni bermula dari bulan Mei 2012 dan sehingga Julai 2012, beliau telah kehilangan 23KG...banyak tu kan...

Jadi apa yang beliau amalkan ye..

Beliau amalkan DIET ATKINS iaitu sejenis diet yang mengurangkan pengambilan karbohidrat..hanya 20gm - 50gm karbohidrat sahaja yang dibenarkan... Untuk mereka yang obes, diet atkins sememangnya sesuai.. kak long pernah mencuba diet atkins ni selama 2 minggu dan sememangnya ia diet yang mudah dan berat sangat mudah turun... (namun jika anda mempunyai risiko penyakit metabolisme, sebaik-baiknya dapatkan nasihat dari doktor dulu ye...)

Selain dari itu, untuk memastikan keperluan nutrien beliau dipenuhi, beliau terus mengamalkan suplemen Shaklee


Sebenarnya suplemen yang kak Nadia ambil bukan sekadar membantu pembakaran lemak malah ia membantu merendahkan paras kolesterol yang tinggi, menghasilkan sel-sel baru yang lebih sihat, memastikan kitaran hormon yang lebih teratur... 

Ambil suplemen bukan untuk kurus semata tetapi untuk kesihatan di masa akan datang...

Sebab itulah kak long sangat mengesyorkan kalian mengambil Shaklee, kerana ia meningkatkan taraf kesihatan anda di masa hadapan..

Ada lagi seorang teman yang turut mengamalkan DIET ATKINS bersama-sama SHAKLEE... nantikan testimoni beliau ye...

Semua testimoni di atas adalah sekadar perkongsian dan hasil setiap vitamin berbeza mengikut individu

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.