Posts

Showing posts from September, 2012

PROMO SEPTEMBER!!!

Image
Vivix™ merupakan produk terbaru Shaklee yang baru sampai ke Malaysia tahun lepas. Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yangmengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.
Siapa yang memerlukan Vivix?
Ya, sesiapa sahaja (18 tahun ke atas) yang mahu mendapat khasiat polifenol semulajadi yang tinggi, demi sebuah kesihatan. Sesuai untuk mereka yang sukar menelan vitamin dalam bentuk tablet/pil.

Biasanya kami menyarankan sekiranya mengambil Vivix, tidak perlu mengambil suplemen lain. Ya, ini kerana harganya yang agak mahal. Namun, sebenarnya Vivix boleh diambil dengan suplemen lain, kerana ia memberi kesan sinergi bila diambil bersama-sama. Walau bagaimanapun, Vivix sahaja sudah cukup ba…

IA KEMBALI LAGI!!!

Image
Ia telah kembali dengan wajah baru! Anda mahu mengetahui apa maksud icon ini? Sila pm! Jangan ketinggalan untuk mengetahui apa yang menarik dan terbaru dari kami!



Hubungi saya ~ Nur Adha Mansor ~ Shaklee ID: 852417 ~ sms|whatsapp: 019-7987970 ~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

I Luv ViViX

Antara salah satu produk Shaklee... kak long memang suker sangat dengan VIVIX. Selain mudah diminum, kesannya tu yang BEST tu...

Ok, kat bawah ni antara apa yg kak long rasa selepas beberapa bulan mengambil VIVIX secara konsisten..

~ no more period pain... sebelum ni ada mild period pain ~ period datang dengan begitu lancar dan memang tetap ~ complexion kulit lebih sekata (tiada lagi tona yang tak sekata ye..) ~ warna kulit lebih kemerahan (i loike sangat yang ni) ~ jerawat memang segan nak singgah (tengah tunggu kulit ni jadi flawless tanpa parut lagi - yang ni ambik masa, jadi kena sabar la ye..) ~ tiada lagi mood swing - jadi lebih positif di sini (kuasa minda turut main peranan) ~ kesihatan dan kehidupan seks yang lebih baik (normal untuk ibu yang menyusu merasa dingin kan tapi kalau anak dah besar, masih dingin juga...kenalah ambil sesuatu untuk hangatkan kembali..dan untuk kak long VIVIX adalah penyelesaiannya) ~ kak long mengambil lecithin dan omega secara berselang untuk menurunkan be…

Resipi Meal Shakes Shaklee

Image
Hari ni kak long nak berkongsi denga u olls kat luar sana Resipi Meal Shakes yang memang marvellous... Mungkin ada yg dah bosan dengan bancuhan yang biasa... jadi jom kita cuba resipi yang enak-enak ni...




Berminat nak mencuba produk Shaklee?
Hubungi saya
~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

~MEAL SHAKE SHAKLEE~

Image
Mungkin ada ibu-ibu di luar sana yang ingin mencari suplemen atau minuman kesihatan yang berkhasiat untuk keseimbangan nutrisi anak-anak mereka...
Dan mungkin juga ada antara anda yang mempunyai anak yang mengalami masalah berat badan yang semakin menurun...
Atau anak-anak anda seorang yang 'memilih makan'..hanya inginkan ayam goreng atau lebih gemarkan makanan terproses seperti sosej dan nuget berbanding makanan segar...
Sayur-sayuran atau buah-buahan tidak diendahkan langsung?

Jadi adakah Shaklee mempunyai solusi? Hehehe... Untuk ibu-ibu di luar sana, kak long pasti yang MEALSHAKES SHAKLEE  adalah solusi buat anda...


Meal Shakes Shaklee
Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. 
Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain.Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk m…

~ TESTIMONI VIVIX ; RESDUNG SUAMI BERKURANGAN ~

Image
Pagi ni kak longak berkongsi dengan kalian tentang perkongsian seorang sahabat RV.com owner (kak Yati Napi)

Suami beliau telah lama menghidap resung dan atas usaha murni Kak Yati, beliau telah menghadiahkan sebotol vivix buat suami beliau.... Pada peringkat awal, dek kerana pengambilan vivix yang tidak konsisten, maka hasilnya agak hampa namun selepas 10 hari mengambil vivix dengan istiqamah, tiada lagi bunyi bersin di pagi hari, kegatalan hidung dan mata berair turut hilang...

Beliau sangat bersyukur!


Sekiranya anda tidak suka menelan pil atau membancuh minuman, VIVIX Shaklee adalah suplemen terbaik untuk anda... HANYA 1 SUDU TEH SETIAP HARI UNTUK KESIHATAN SEPANJANG USIA!

**PERINGATAN: KANAK-KANAK SERTA WANITA HAMIL & MENYUSUKAN TIDAK DIGALAKKAN MENGAMBIL VIVIX
Berminat nak mencuba produk Shaklee? Ingin konsultasi kesihatan serta bajet yang sesuai?

Hubungi saya

 ~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Ikhlaskah kita dalam berusaha?

Pagi yang hening ni kak long disentakkan dengan satu status di facebook.

"Kenapa setengah orang buat ikut sistem yang sama dan jadi tapi setengah orang lain tidak? 

Kunci pertama adalah Doa. Doa dari orang yang ikhlas Insya-Allah pasti tidak tertolak. DIA sahaja tahu keikhlasan seseorang. Dan memang kerjanya "menguji" hati manusia untuk melihat ketulusannya... Berapa lama? Terpulang kepada hati.... Dan of coz, berapa kuat pergantungan kita kepadaNya. Sebenarnya, most of the time, ramai orang hampir-hampir lari akidah mereka atau syirik kahfi, kenapa? Bila mereka rasa, mereka telah ada mentor, elmu, strategi/sistem, tindakan dan impian, tetapi mereka lupa bahawa, kita tidak ada daya upaya sebenarnya. Walau kita dah buat semua tu, tetapi hak memberi adalah hakNya. Adakah kita rasa kita yang "buat" atau Dia yang jadikan bila Dia kata jadi? Tetapi, Dia tetap beri Insya-Allah, bila kita buat dengan ikhlas.... Apa maksud ikhlas? Bila kita melakukan sesuatu LEBIH DARIP…