Sunday, September 30, 2012

PROMO SEPTEMBER!!!






Vivix™ merupakan produk terbaru Shaklee yang baru sampai ke Malaysia tahun lepas. Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yangmengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Siapa yang memerlukan Vivix?
Ya, sesiapa sahaja (18 tahun ke atas) yang mahu mendapat khasiat polifenol semulajadi yang tinggi, demi sebuah kesihatan. Sesuai untuk mereka yang sukar menelan vitamin dalam bentuk tablet/pil.

Biasanya kami menyarankan sekiranya mengambil Vivix, tidak perlu mengambil suplemen lain. Ya, ini kerana harganya yang agak mahal. Namun, sebenarnya Vivix boleh diambil dengan suplemen lain, kerana ia memberi kesan sinergi bila diambil bersama-sama. Walau bagaimanapun, Vivix sahaja sudah cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.

Vivix bertindak dalam 4 cara:

1. Mempertahankan sel (cell defense)

2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy)

3. Memperbaiki sel (cell repair)

4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)

Sesuai untuk mereka yang tidak gemar makan banyak2 vitamin berbentuk pil/tablet. Vivix hanya sesudu teh sekali sehari sudah mencukupi!


Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya
~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Tuesday, September 25, 2012

IA KEMBALI LAGI!!!


Ia telah kembali dengan wajah baru! Anda mahu mengetahui apa maksud icon ini? Sila pm! Jangan ketinggalan untuk mengetahui apa yang menarik dan terbaru dari kami!




Hubungi saya
~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Monday, September 24, 2012

I Luv ViViX

Antara salah satu produk Shaklee... kak long memang suker sangat dengan VIVIX. Selain mudah diminum, kesannya tu yang BEST tu...

Ok, kat bawah ni antara apa yg kak long rasa selepas beberapa bulan mengambil VIVIX secara konsisten..

~ no more period pain... sebelum ni ada mild period pain
~ period datang dengan begitu lancar dan memang tetap
~ complexion kulit lebih sekata (tiada lagi tona yang tak sekata ye..)
~ warna kulit lebih kemerahan (i loike sangat yang ni)
~ jerawat memang segan nak singgah (tengah tunggu kulit ni jadi flawless tanpa parut lagi - yang ni ambik masa, jadi kena sabar la ye..)
~ tiada lagi mood swing - jadi lebih positif di sini (kuasa minda turut main peranan)
~ kesihatan dan kehidupan seks yang lebih baik (normal untuk ibu yang menyusu merasa dingin kan tapi kalau anak dah besar, masih dingin juga...kenalah ambil sesuatu untuk hangatkan kembali..dan untuk kak long VIVIX adalah penyelesaiannya)
~ kak long mengambil lecithin dan omega secara berselang untuk menurunkan berat dan VIVIX membantu mempercepatkan proses itu..
~ kak long senang kena batuk dan selsema dan adakalanya hampir kena asma...alhamdulillah, VIVIX membantu kak long

dan ini kesan terbaru...

~ power kerabunan dan kesilauan kak long menurun dengan agak banyak...kalau dulu sebelah kiri power mata adalah 625 dan silau 1.75 tapi sekarang power adalah 475 dan tiada lagi silau...bagi belah kanan pula, power dahulu 550 dan silau 1.25 tetapi kini power 325 dan silau 1.00. Alhamdulillah syukur...(baru terfikir nak buat LASIK, hopefully dengan VIVIX ia membantu)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

So ini antara kesan HEBAT yang kak long dapat selepas mengambil VIVIX... Dan VIVIX merupakan antara produk yang sangat disarankan...kalau kita tengok kesan-kesan yang kak long terima, ia tak menumpu pada satu-satu anggota sahaja tetapi ia lebih menyeluruh...apatah lagi VIVIX sememangnya MEMPERBAIKI DNA.

CUKUP DENGAN 1 SUDU TEH SEHARI!!! 
Mudah dan ringkas untuk mereka yang sering on the move seperti kak long :)

~ Sesungguhnya SHAKLEE hanya sebagai salah satu USAHA...Hanya ALLAH jua MAHA PENYEMBUH~

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya
 ~ Nur Adha Mansor
 ~ Shaklee ID: 852417
 ~ sms|whatsapp: 019-7987970
 ~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Thursday, September 13, 2012

Resipi Meal Shakes Shaklee

Hari ni kak long nak berkongsi denga u olls kat luar sana Resipi Meal Shakes yang memang marvellous... Mungkin ada yg dah bosan dengan bancuhan yang biasa... jadi jom kita cuba resipi yang enak-enak ni...




Berminat nak mencuba produk Shaklee?
Hubungi saya
~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Wednesday, September 12, 2012

~MEAL SHAKE SHAKLEE~

Mungkin ada ibu-ibu di luar sana yang ingin mencari suplemen atau minuman kesihatan yang berkhasiat untuk keseimbangan nutrisi anak-anak mereka...
Dan mungkin juga ada antara anda yang mempunyai anak yang mengalami masalah berat badan yang semakin menurun...
Atau anak-anak anda seorang yang 'memilih makan'..hanya inginkan ayam goreng atau lebih gemarkan makanan terproses seperti sosej dan nuget berbanding makanan segar...
Sayur-sayuran atau buah-buahan tidak diendahkan langsung?

Jadi adakah Shaklee mempunyai solusi? Hehehe... Untuk ibu-ibu di luar sana, kak long pasti yang MEALSHAKES SHAKLEE  adalah solusi buat anda...


Meal Shakes Shaklee

Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. 

Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda 



Setiap bancuhan Meal Shakes memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.Naturally good nutrition n great taste. No artificial flavor,colors,sweeteners or preservatives added..

Gambar di bawah menunjukkan kandungan nutrisi di dalam Meal Shakes

Siapa yang perlukan Meal Shakes


Basically,ia sesuai utk semua kanak2 terutamanya yang kurang selera mkn atau yang sembelit atau pun kanak2 obese. 
Juga sesuai utk sesiapa sahaja (
Ibu hamil,menyusu,mereka yang dalam proses pemullihan selepas operation, mereka2 yg inginkan kulit cantik,
 ingin kekal sihat
Mereka yang tidak gemarkan suplemen dalam bentuk tablet..inilah yang terbaik buat mereka kerana Mealshake ni datang dlm bentuk serbuk,dibancuh menjadi minuman berperisa vanilla yang lazat (ala2 makan eskrim vanila gitu)
MealShake ni juga bagus utk mereka yang ingin menambah/memantau berat badan.

Buat ibu-ibu yang menyusukan di luar sana, Meal Shakes adalah alternatif buat anda selain ESP.



Berminat nak mencuba produk Shaklee?
Hubungi saya
 ~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Sunday, September 2, 2012

~ TESTIMONI VIVIX ; RESDUNG SUAMI BERKURANGAN ~

Pagi ni kak longak berkongsi dengan kalian tentang perkongsian seorang sahabat RV.com owner (kak Yati Napi)

Suami beliau telah lama menghidap resung dan atas usaha murni Kak Yati, beliau telah menghadiahkan sebotol vivix buat suami beliau.... Pada peringkat awal, dek kerana pengambilan vivix yang tidak konsisten, maka hasilnya agak hampa namun selepas 10 hari mengambil vivix dengan istiqamah, tiada lagi bunyi bersin di pagi hari, kegatalan hidung dan mata berair turut hilang...

Beliau sangat bersyukur!


Sekiranya anda tidak suka menelan pil atau membancuh minuman, VIVIX Shaklee adalah suplemen terbaik untuk anda... HANYA 1 SUDU TEH SETIAP HARI UNTUK KESIHATAN SEPANJANG USIA!

**PERINGATAN: KANAK-KANAK SERTA WANITA HAMIL & MENYUSUKAN TIDAK DIGALAKKAN MENGAMBIL VIVIX

Berminat nak mencuba produk Shaklee? Ingin konsultasi kesihatan serta bajet yang sesuai?

Hubungi saya

 ~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Saturday, September 1, 2012

Ikhlaskah kita dalam berusaha?

Pagi yang hening ni kak long disentakkan dengan satu status di facebook.

"Kenapa setengah orang buat ikut sistem yang sama dan jadi tapi setengah orang lain tidak? 

Kunci pertama adalah Doa. Doa dari orang yang ikhlas Insya-Allah pasti tidak tertolak. DIA sahaja tahu keikhlasan seseorang. Dan memang kerjanya "menguji" hati manusia untuk melihat ketulusannya... Berapa lama? Terpulang kepada hati.... Dan of coz, berapa kuat pergantungan kita kepadaNya. Sebenarnya, most of the time, ramai orang hampir-hampir lari akidah mereka atau syirik kahfi, kenapa? Bila mereka rasa, mereka telah ada mentor, elmu, strategi/sistem, tindakan dan impian, tetapi mereka lupa bahawa, kita tidak ada daya upaya sebenarnya. Walau kita dah buat semua tu, tetapi hak memberi adalah hakNya. Adakah kita rasa kita yang "buat" atau Dia yang jadikan bila Dia kata jadi? Tetapi, Dia tetap beri Insya-Allah, bila kita buat dengan ikhlas.... Apa maksud ikhlas? Bila kita melakukan sesuatu LEBIH DARIPADA BIASA serta dengan konsisten, tanpa fikirkan result atau balasan sebagai priority kita dan ia entirely kerana kita nak perbaiki diri kita dan hubungan kita dengan Tuhan kita serta untuk melihat orang lain mendapat manfaat daripada kita. Bukan mudah apa yang diterangkan ni kerana ia adalah ilmu yang sukar untuk diajar melainkan merasa, salah satu cara mendidik jiwa adalah dengan berniaga..... Tetapi dengan M.E.S.T.I. Kenapa perlu Mentor? Ia adalah mengambil iktibar Nabi Allah Musa A.S dan Nabi Allah Khidir AS. Ok... Cukup setakat ni! Terpanjang laksssss.....- Azizan Osman-"


Cukup ikhlaskah kita selama ni...

Sebagai manusia, usaha itu urusan kita... USAHA adalah sunnatullah... dan TAKDIR itu urusan ALLAH.

Imam Ghazali dalam ungkapannya pernah mengatakan, "Usaha tanpa tawakkal adalah kesombongan. Tawakkal tanpa usaha adalah sia-sia".  Tugas manusia adalah berusaha dan berusaha sebelum menyerahkannya kepada Allah. Usaha itu pula hendaklah mematuhi peraturan sunnatullah yang Allah telah tetapkan, iaitu hendaklah seiring jalan syariah yang dibernarkan di dalam Islam.

Apabila disebutkan bahawa,Allah hanya melihat usaha dan tidak kepada hasilnya, maka perlu kita tekankan bahawa usaha itu juga perlulah berkualiti dan secukupnya dari segi kuantiti.
Janganlah sekadar bergantung kepada "aku dah usaha", sebaliknya perlu mencari di mana silapnya semasa kita berusaha,dan seterusnya mengambil langkah memperbaikinya.
Menyalahkan takdir semata-mata,mahupun redha membuta,bukanlah jalannya.
sumber: iluvislam.com

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com