Monday, December 31, 2012

PROMO JANUARI 2013

2012 bakal melabuhkan tirainya tepat jam 11:59 malam ini... dan terbitlah SINAR 2013...

Dan syukur, Shaklee telahpun mewar-warkan PROMO JANUARI 2013...


Pembelian 6 botol Joint Health  Tablet PERCUMA1 botol!

Apa kebaikan JOINT HEALTH TABLET?

1. Menyokong keselesaan sendi
Ekstrak Boswellia menghalang pembentukan bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialan asid boswelik (AKBA, asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

2.Bertindak sebagai kusyen
Ekstrak jagung membekalkan sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi meningkatkan sokongan kusyen sendi dan memelihara tulang rawan. Glukosamina merupakan komponen utama membina tulang rawan dan lendir bagi Memilihara tisu penyambung yang sihat

3. Memilihara tisu penyambung yang sihat
Zinc, tembaga, mangan dan vit C membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberi kekuatan & struktur terhadap sendi.


Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Muka berseri-seri dengan ESP & Set Kecantikan Kulit Shaklee

Hari ni hari terakhir 2012...

Alhamdulillah Allah masih memberi peluang pada kita semua untuk terus menghambakan diri kepadaNya... 
Promo SHAKLEE COLLAGEN POWDER dah pun tamat.. Alhamdulillah dan PROMO JANUARI pun dah menjelma :) tapi kak long tak nak cerita PROMO JANUARI dulu...
Hari ni kak long nak share dengan u olls semua satu testimoni dari salah seorang pelanggan tetap Shaklee...

Beliau mengambil Set Kecantikan Kulit / SET D Shaklee 2 bulan dan baru sahaja mengambil ESP 3 minggu.
Tengok hasilnya.... KULIT YANG GEBU DAN CERAH!!!
Dan BONUS yang beliau dapat selain kulit yang gebu adalah TENAGA YANG BERPANJANGAN...
2 dalam 1 kan hasilnya...



Siapa kata tanpa colagen, kulit tak boleh cantik hehehe..
Alternatif untuk Collagen adalah SET D dan ESP

Jom kita semak apa yang ada dalam SET D..

Kandungan Vitamin SET D:
B complex
~ B untuk kecantikan
~ Mengandungi riboflavin yang juga dikenali sebagai vitamin kecantikan
~ Mengurangkan masalah kulit berminyak, whitehead, blackhead, parut jerawat dan keadaan kulit kering
~ antistress, stress membuatkan kulit wajah kita lebih mudah kusam dan berkedut.

Vitamin C
~ mengandungi kolagen yg membantu mengekalkan keanjalan kulit wajah.
~ anti-oksida yang baik yang dapat memelihara kulit wajah daripada radikal bebas (agen yang mempercepatkan penuaan)
~ membantu mempercepatkan penyembuhan sel akibat luka menjadikannya lebih sekata, cerah dan berseri.

Vitamin E
~ sumber antioksidan diperkayakan dengan ekstrak biji anggur
~ memudarkan parut jerawat
~ melambatkan penuaan, mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
~ membantu penyerapan oksigen bagi mengekalkan kesegaran kulit

Jika anda mengalami masalah jerawat/jeragat yang agak kronik sangat digalakkan untuk add on ESP n GLA

ESP
~ sumber protein yang lengkap dengan 9 asid amino yang diperlukan badan
~ makanan asas sel-sel badan
~ apabila sel-sel badan kita sihat, penyerapan zat dan nutrien menjadi lebih mudah

GLA Complex
~ menyeimbangkan hormon yang mempunyai pengaruh besar terhadap keadaan kulit wajah seseorang seperti contoh masalah jerawat mahupun jeragat

Pengedar Sah Shaklee

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Saturday, December 29, 2012

PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG

Salam Sabtu semua...

Kepada pengikut atau pembaca blog ni umumnya ramai yang mengetahui kak long adalah PENGEDAR SAH SHAKLEE di MANJUNG... Tapi buat mereka yang baru sahaja membaca laman ini dan baru je nak berjinak-jinak dengan kak long...maka sekali lagi kak long nak menyatakan yang KAK LONG ni PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG... (macam gempak je kan..hehehe memang gempak pun!)

Kalau u olls nak tau, sebelum kak long jadi distributor SHAKLEE ni, kak long dah berjinak-jinak dengan SET PENYUSUAN terlebih dahulu... Selepas setahun barulah kak long terbuka akal, minda dan hati untuk bersama-sama berkongsi dengan u olls kebaikan SHAKLEE ni.

Dalam entry yang lepas, kak long ada senaraikan apa dia set yang kami sediakan kannn..


Jadi arini kak long nak bagitahu u olls keISTIMEWAan beli produk Shaklee dengan kak long...

~ Anda akan diberi panduan pengambilan setiap vitamin yang anda beli
~ Anda akan dibekalkan dengan jadual pengambilan vitamin 

~ Jika anda ada masalah berkaitan pengambilan vitamin, anda boleh mendapatkankhidmat nasihat secara percuma (rasa-rasanya farmasi/ doktor pun tak buat macam ni kan..)

~ Anda boleh berikan bajet anda dan kak long akan buatkan pek khas untuk anda...bergantung kepada objektif anda
~ Anda akan dimasukkan ke dalam kumpulan perbincangan tertutup khas buat semua pelanggan Euphoria...di sana anda boleh berkongsi pengalaman, memperolehi nasihat serta cadangan-cadangan berkaitan pengambilan vitamin
~ Anda turut menerima cenderahati percuma khusus buat pelanggan kak long


dan yang paling best..


~ Setiap bulan pasti ada tawaran-tawaran menarik hanya dari kak long untuk pelanggan kak long sahaja...


Jadi tunggu apa lagi.... Dapatkan vitamin anda hari ini..

Cara yang paling mudah untuk order... sms ORDER (set apa) dan hantarkan ke 0197987970....Kak long akan berikan cara pembayaran dibuat..Semua pembayaran sebelum jam 12 tengahari...vitamin akan dihantar pada hari yang sama...

Untuk pelanggan sekitar Sitiawan, Manjung dan Lumut..
Anda boleh Self pick-up atau COD

Sebelum kak long terlupa... u olls pun boleh mendapatkan PRODUK SHAKLEE dari rangkaian kak long seperti di bawah:

1. Radhiah binti Rahim : 019-7578554 : Area : Shah Alam 

2. Armilia binti Omar : 012-5636403; Area: Sungai Dua, Butterworth 

3. Siti Muhaini : 012-5491200; Area: Sandakan 

4. Nurhidayu Ibrahim : 012-226 7139; Area: Sg Buloh 

p/s: kalau u olls rasa-rasa nak join rangkaian kak long... boleh je... hubungi kak long di nombor tertera di bawah ye...memang best!!!!

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Monday, December 24, 2012

Set Yang RAHSIA SIHAT sediakan untuk ANDA!

Bagi yang baru datang menjenguk ke www.rahsiasihat.com di bawah ini adalah senarai set vitamin yang kak long sediakan khusus buat anda semua. Jika anda ada kekangan kewangan, boleh je hubungi kak long seperti yang tertera di bawah...

Set A (Optimum) – set A ialah set asas untuk kesihatan tubuh badan. Semua orang dewasa, remaja serta warga emas sesuai untuk menggunakan set ini yang terdiri dari Vitalea, B Complex dan Vita-C.

Set B (Breastfeeding) – walaupun set B adalah set penyusuan, namun ia sesuai untuk setiap golongan kerana kebaikan alfalfa yang terkandung dalam set ini adalah sangat banyak (selain penggalak susu). Set penyusuan ini terdiri dari Vitalea, B Complex, Vita C dan Alfalfa.

Set B1 – set B1 adalah set penyusuan namun ia mengandungi 330 biji alfalfa (biasa ialah 60 biji sahaja).

Set C (confinement) – set bersalin dan berpantang, khas untuk ibu-ibu yang mementingkan kecergasan untuk menguruskan bayi, mengelakkan meroyan, memulihkan luka serta sesuai untuk penyusuan. Set ini terdiri dari Vitalea, B Complex, Vita C dan Zinc.

Set C+Milk Booster – set bersalin dan berpantang sama seperti set C dengan tambahan alfalfa untuk penyusuan.

Set D (skincare) – set penjagaan kulit wajah khas buat mereka yang mengalami masalah kulit. Ia juga adalah set antioksidan bagi mencegah kanser serta kesihatan tubuh badan secara umumnya. Set D terdiri dari B Complex, Vita C dan Vita E.

Set E (breastfeeding & bones) – set E terdiri dari set penyusuan bersama tambahan kalsium. Sesuai juga untuk para wanita bagi mengelakkan osteoperosis. Ostematrix (kalsium) adalah mengandungi vitamin D untuk penyerapan kalsium.

Set F (feminin) – lumrah bagi wanita mengalami pelbagai masalah kewanitaan. Set feminin ini boleh membantu anda mengatasi masalah seperti keputihan, sakit urat dan sendi, keradangan dan sebagainya. Set F terdiri dari Vita E dan Alfalfa.

Set G (5 serangkai) - set untuk mereka yang bermasalah elergi, resdung, asma, gegata, ekzema dan alahan. Ia mengandungi B complex, Vita C dan Alfalfa.

Set H (immune booster) – khas buat mereka yang mengalami masalah imuniti tubuh, misalnya kerap sakit, mereka yang menghidap asma, sering demam dan sebagainya. Nutriferon menguatkan imuniti tubuh. Set ini terdiri dari Nutriferon.

Set J1 – set ini adalah untuk mereka yang hamil trimester pertama (bulan 1-3). Terdiri dari Vitalea, B Complex, Vita C dan Ostematrix. Juga dinamakan EU FOUR PACK.

Set J2 – set kehamilan trimester kedua dan ketiga, mengandungi vitamin dan mineral seperti di atas dengan tambahan Omega Guard.

Triple M set - set E+Energizing Soy Protein (ESP) sebagai set penyusuan optimum untuk memberikan kesihatan menyeluruh kepada ibu menyusu.

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Wednesday, December 19, 2012

RAHSIA PERNIAGAAN WAKTU PAGI

Pagi ni agak lambat kak long menukilkan sesuatu untuk kalian baca..

Kak long tak nak berkongsi mengenai produk atau testimoni tapi nak berkongsi satu artikel dari Jutawan Internet (Irfan Khairi)



Artikel Pilihan: RAHSIA PERNIAGAAN WAKTU PAGI
Oleh: Irfan Khairi

Waktu pagi adalah waktu paling efektif mental dan fizikal kita selepas berehat malam hari. Orang-orang yang berjaya ramainya mengamalkan bangun awal dan memulakan kerja awal. Sekiranya anda berniaga, maka, mulakan aktiviti perniagaan anda awal pagi!

Setiap manusia mempunyai had dari segi tenaga yang mereka ada. Sering kali selepas berehat secukupnya pada waktu malam, tenaga dalam diri akan berada di tahap yang terbaik. Penyelidikan ada menyebut, waktu malam ketika tidur adalah waktu untuk sistem bandan kita memperbaiki diri. Ada juga penyelidikan mengatakan bahawa ketika tidur, memberi peluang minda kita untuk menyusun semula segala pemikiran kita di bawah sedar.

Apa pun, rehat yang secukupnya di waktu malam akan memberi minda kita peluang untuk mempelajari lebih banyak perkara pada keesokannya. Tanpa rehat yang cukup, kita umpama kereta yang perlu tukar minyak pelincir!

Konsep Pereto 80/20 mengatakan, 20% daripada usaha dan masa kita apabila memberi fokus yang terbaik akan memberi pulangan perniagaan dan produktiviti 80%. Sering kali, waktu pagi adalah waktu terbaik dan paling jelas minda dan tenaga kita berfungsi- beri fokus yang sebaiknya di awal setiap hari.

Waktu ini juga adalah waktu terbaik untuk mendapat idea-idea baik untuk perniagaan kita. Salah satu teknik minda yang boleh kita amalkan adalah untuk merancang hari esok sebelum tidur. Ertinya, segala niat dan perancangan, di fikirkan sebelum melelapkan mata, dan apa akan jadi adalah ketika tidur, minda separuh sedar akan berfungsi untuk mencari jalan mencapai matlamat yang difikirkan itu.

Ikon-ikon usahawan seperti Bill Gates, Donald Trump, Oprah Winfrey dan ramai lagi, dan mereka mengatakan bahawa antara rahsia kejayaan adalah bangun awal pagi dan mulakan aktiviti untuk perniagaan di awal pagi.

Sebenarnya, tidak perlu melihat ikon barat mengenai rahsia berpagi-pagi ini. Hadis telah sedia menyebut:

"Wahai anakku, bangunlah dan hadaplah rezeki Tuhanmu, dan janganlah engkau jadi dari kalangan orang yang lalai, sesungguhnya Allah membahagikan rezeki manusia di antara terbit fajar hingga terbit matahari" (Diriwayatkan al-Baihaqi)

Tidak dinafikan, pengalaman saya menemubual ramai usahawan dan orang yang berjaya, kesemuanya mempunyai tabiat bangun awal dan mulakan kerja di awal hari. Terlalu banyak rahsia pagi yang belum disingkapkan oleh manusia- namun, apa yang pasti, sekiranya anda mengamalkan memulakan kerja anda di awal pagi, selepas rehat yan secukupnya, anda akan dapat merasa tenaga, momentum dan motivasi yang amat luar biasa setiap hari!

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Tuesday, December 18, 2012

Kenapa ANDA perlu Jatuh Cinta dengan SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

Sebelum hamil, kak long dah mula mengamalkan Shaklle Collagen Powder ni ala produk paling hot bulan ni...sempat la amik 2 kotak...

Kak long memang tak pernah lagi amik apa-apa produk berunsurkan kolagen tapi sejak Shaklee melancarkan produk berunsurkan kolagen ni...berkobar-kobar kak long nak mencuba.



Kalau kak long yang first time mencuba kolagen ni dah jatuh cinta..kenapa pula anda tidak...

Inilah dia SEBAB-SEBAB ANDA PERLU JATUH CINTA dengan Shaklee Collagen Powder ni?

1- Kolagen Shaklee, bahan utamanya ialah 4,000mg Kolagen drpd ekstrak sisik ikan merah (RSS Collagen) yg berkualiti tinggi

2- Di lengkapi dgn 7 bahan aktif lain yg meningkatkan penyerapan, kesan keanjalan dan bertindak sebagai antioksidan. 7 Bahan aktif itu ialah :

♥ Kolagen ikan: Membekalkan elastin bagi mengekalkan kulit lebih anjal

♥ Ekstrak kulit kerangan laut : mengandungi glukosamina sebagai pelincir bg sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidak selesaan mata

♥ Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen

♥ Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi asid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan

♥ Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,

♥ Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.

♥ Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh

3- Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu*

♥ Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan

Faedah tambahan :: menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang.Membantu mengekalkan otot di dlm mata supaya lembut.

4- Molekulnya sangat ringan, hanya 1,000 Dalton, maka lebih mudah diserap oleh badan kita.


So..korang-korang kat luar sana..ni lah masanya nak mencuba. Harga runcit sekotak RM298 namun ada promosi meletup bulan ni... Rugi kalau tak beli..

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya
~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Vitamin C Oh Vitamin C!!!

Selepas sekian lama menunggu khabar berita dari Pengurusan Shaklee berkaitan VITAMIN C 500MG....
Akhirnya petang semalam berita yang dinanti kunjung jua...

VITAMIN C 500MG HANYA ADA DI PASARAN MALAYSIA PADA APRIL 2013!!!

Wah... sungguh lama menunggu ini kabar yang diterima... Tidak mengapa sebab selain VITAMIN C 500mg... Shaklee turut mempunyai satu jenis produk lagi iaitu

VITAMIN C CHEWABLE (100MG)

Mempunyai khasiat yang sama dengan VITAMIN C 500mg namun yang berbeza adalah ia apada dos yang lebih rendah. Jika sehari kita hanya mengambil 1 biji VITAMIN C 500mg, untuk VITAMIN C CHEWABLES, anda perlu mengambil 3-5 biji sehari.

Jadi sebelum kami kehabisan stok VITAMIN C CHEWABLES, apa kata korang semua place order secepat mungkin. Pastinya VITAMIN C CHEWABLES adalah PRODUK PALING HOT selepas ini.

Tapi jangan lupa pula, promosi COLLAGEN POWDER masih berlangsung. Ia lengkap dengan Vitamin C juga, jadi lebih baik ambil kolagen kerana ia pakej yang lengkap. Hasilnya juga lumayan!!!


Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Monday, December 17, 2012

Kelebihan B Complex untuk Wanita Hamil


B Compleks Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B. 
Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya 'spina bifida'. 
Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari. Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung. 
Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.


Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Monday, December 3, 2012

Apa kandungan dalam SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

Berbeza dengan Produk Kolagen lain, Shaklee Collagen Powder mengandungi unsur-unsur khusus seperti di bawah.

Kandungan Collagen Powder dan fungsinya:

Apa fungsi setiap bahan dalam SCP?

Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal

Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir bg sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidak selesaan mata

Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen

Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan

Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,

Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.

Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh






Sememangnya ia lengkap dengan nutrien khusus yang bertindak secara sinergistik. Maka tak rugi mencuba Collagen Powder dari Shaklee.

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya
 ~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

PROMO HUJUNG TAHUN ~ SHAKLEE COLLAGEN POWDER~



Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya
~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com