Posts

Showing posts from December, 2012

PROMO JANUARI 2013

Image
2012 bakal melabuhkan tirainya tepat jam 11:59 malam ini... dan terbitlah SINAR 2013...
Dan syukur, Shaklee telahpun mewar-warkan PROMO JANUARI 2013...

Pembelian 6 botol Joint Health  Tablet PERCUMA1 botol!
Apa kebaikan JOINT HEALTH TABLET?
1. Menyokong keselesaan sendi Ekstrak Boswellia menghalang pembentukan bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialan asid boswelik (AKBA, asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.
2.Bertindak sebagai kusyen Ekstrak jagung membekalkan sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi meningkatkan sokongan kusyen sendi dan memelihara tulang rawan. Glukosamina merupakan komponen utama membina tulang rawan dan lendir bagi Memilihara tisu penyambung yang sihat
3. Memilihara tisu penyambung yang sihat Zinc, tembaga, mangan dan vit C membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberi kekuatan & stru…

Muka berseri-seri dengan ESP & Set Kecantikan Kulit Shaklee

Image
Hari ni hari terakhir 2012...
Alhamdulillah Allah masih memberi peluang pada kita semua untuk terus menghambakan diri kepadaNya...  Promo SHAKLEE COLLAGEN POWDER dah pun tamat.. Alhamdulillah dan PROMO JANUARI pun dah menjelma :) tapi kak long tak nak cerita PROMO JANUARI dulu... Hari ni kak long nak share dengan u olls semua satu testimoni dari salah seorang pelanggan tetap Shaklee...
Beliau mengambil Set Kecantikan Kulit / SET D Shaklee 2 bulan dan baru sahaja mengambil ESP 3 minggu. Tengok hasilnya.... KULIT YANG GEBU DAN CERAH!!! Dan BONUS yang beliau dapat selain kulit yang gebu adalah TENAGA YANG BERPANJANGAN... 2 dalam 1 kan hasilnya...


Siapa kata tanpa colagen, kulit tak boleh cantik hehehe.. Alternatif untuk Collagen adalah SET D dan ESP
Jom kita semak apa yang ada dalam SET D..

Kandungan Vitamin SET D:
B complex
~ B untuk kecantikan
~ Mengandungi riboflavin yang juga dikenali sebagai vitamin kecantikan
~ Mengurangkan masalah kulit berminyak, whitehead, blackhead, parut jerawat d…

PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG

Image
Salam Sabtu semua...

Kepada pengikut atau pembaca blog ni umumnya ramai yang mengetahui kak long adalah PENGEDAR SAH SHAKLEE di MANJUNG... Tapi buat mereka yang baru sahaja membaca laman ini dan baru je nak berjinak-jinak dengan kak long...maka sekali lagi kak long nak menyatakan yang KAK LONG ni PENGEDAR SAH SHAKLEE MANJUNG... (macam gempak je kan..hehehe memang gempak pun!)

Kalau u olls nak tau, sebelum kak long jadi distributor SHAKLEE ni, kak long dah berjinak-jinak dengan SET PENYUSUAN terlebih dahulu... Selepas setahun barulah kak long terbuka akal, minda dan hati untuk bersama-sama berkongsi dengan u olls kebaikan SHAKLEE ni.
Dalam entry yang lepas, kak long ada senaraikan apa dia set yang kami sediakan kannn..

Jadi arini kak long nak bagitahu u olls keISTIMEWAan beli produk Shaklee dengan kak long...
~ Anda akan diberi panduan pengambilan setiap vitamin yang anda beli ~ Anda akan dibekalkan dengan jadual pengambilan vitamin
~ Jika anda ada masalah berkaitan pengambilan vitamin, an…

Set Yang RAHSIA SIHAT sediakan untuk ANDA!

Bagi yang baru datang menjenguk ke www.rahsiasihat.com di bawah ini adalah senarai set vitamin yang kak long sediakan khusus buat anda semua. Jika anda ada kekangan kewangan, boleh je hubungi kak long seperti yang tertera di bawah...

Set A (Optimum) – set A ialah set asas untuk kesihatan tubuh badan. Semua orang dewasa, remaja serta warga emas sesuai untuk menggunakan set ini yang terdiri dari Vitalea, B Complex dan Vita-C.

Set B (Breastfeeding) – walaupun set B adalah set penyusuan, namun ia sesuai untuk setiap golongan kerana kebaikan alfalfa yang terkandung dalam set ini adalah sangat banyak (selain penggalak susu). Set penyusuan ini terdiri dari Vitalea, B Complex, Vita C dan Alfalfa.

Set B1 – set B1 adalah set penyusuan namun ia mengandungi 330 biji alfalfa (biasa ialah 60 biji sahaja).

Set C (confinement) – set bersalin dan berpantang, khas untuk ibu-ibu yang mementingkan kecergasan untuk menguruskan bayi, mengelakkan meroyan, memulihkan luka serta sesuai untuk penyusuan. Set ini t…

RAHSIA PERNIAGAAN WAKTU PAGI

Image
Pagi ni agak lambat kak long menukilkan sesuatu untuk kalian baca..

Kak long tak nak berkongsi mengenai produk atau testimoni tapi nak berkongsi satu artikel dari Jutawan Internet (Irfan Khairi)



Artikel Pilihan: RAHSIA PERNIAGAAN WAKTU PAGI Oleh: Irfan Khairi
Waktu pagi adalah waktu paling efektif mental dan fizikal kita selepas berehat malam hari. Orang-orang yang berjaya ramainya mengamalkan bangun awal dan memulakan kerja awal. Sekiranya anda berniaga, maka, mulakan aktiviti perniagaan anda awal pagi!
Setiap manusia mempunyai had dari segi tenaga yang mereka ada. Sering kali selepas berehat secukupnya pada waktu malam, tenaga dalam diri akan berada di tahap yang terbaik. Penyelidikan ada menyebut, waktu malam ketika tidur adalah waktu untuk sistem bandan kita memperbaiki diri. Ada juga penyelidikan mengatakan bahawa ketika tidur, memberi peluang minda kita untuk menyusun semula segala pemikiran kita di bawah sedar.
Apa pun, rehat yang secukupnya di waktu malam akan memberi minda kita pe…

Kenapa ANDA perlu Jatuh Cinta dengan SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

Image
Sebelum hamil, kak long dah mula mengamalkan Shaklle Collagen Powder ni ala produk paling hot bulan ni...sempat la amik 2 kotak...

Kak long memang tak pernah lagi amik apa-apa produk berunsurkan kolagen tapi sejak Shaklee melancarkan produk berunsurkan kolagen ni...berkobar-kobar kak long nak mencuba.



Kalau kak long yang first time mencuba kolagen ni dah jatuh cinta..kenapa pula anda tidak...

Inilah dia SEBAB-SEBAB ANDA PERLU JATUH CINTA dengan Shaklee Collagen Powder ni?

1- Kolagen Shaklee, bahan utamanya ialah 4,000mg Kolagen drpd ekstrak sisik ikan merah (RSS Collagen) yg berkualiti tinggi

2- Di lengkapi dgn 7 bahan aktif lain yg meningkatkan penyerapan, kesan keanjalan dan bertindak sebagai antioksidan. 7 Bahan aktif itu ialah :

♥ Kolagen ikan: Membekalkan elastin bagi mengekalkan kulit lebih anjal

♥ Ekstrak kulit kerangan laut : mengandungi glukosamina sebagai pelincir bg sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidak selesaan mata

♥ Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan…

Vitamin C Oh Vitamin C!!!

Image
Selepas sekian lama menunggu khabar berita dari Pengurusan Shaklee berkaitan VITAMIN C 500MG....
Akhirnya petang semalam berita yang dinanti kunjung jua...

VITAMIN C 500MG HANYA ADA DI PASARAN MALAYSIA PADA APRIL 2013!!!
Wah... sungguh lama menunggu ini kabar yang diterima... Tidak mengapa sebab selain VITAMIN C 500mg... Shaklee turut mempunyai satu jenis produk lagi iaitu

VITAMIN C CHEWABLE (100MG)
Mempunyai khasiat yang sama dengan VITAMIN C 500mg namun yang berbeza adalah ia apada dos yang lebih rendah. Jika sehari kita hanya mengambil 1 biji VITAMIN C 500mg, untuk VITAMIN C CHEWABLES, anda perlu mengambil 3-5 biji sehari.

Jadi sebelum kami kehabisan stok VITAMIN C CHEWABLES, apa kata korang semua place order secepat mungkin. Pastinya VITAMIN C CHEWABLES adalah PRODUK PALING HOT selepas ini.

Tapi jangan lupa pula, promosi COLLAGEN POWDER masih berlangsung. Ia lengkap dengan Vitamin C juga, jadi lebih baik ambil kolagen kerana ia pakej yang lengkap. Hasilnya juga lumayan!!!


Berminat n…

Kelebihan B Complex untuk Wanita Hamil

Image
B Compleks Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B.  Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya 'spina bifida'.  Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari. Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung.  Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Apa kandungan dalam SHAKLEE COLLAGEN POWDER?

Berbeza dengan Produk Kolagen lain, Shaklee Collagen Powder mengandungi unsur-unsur khusus seperti di bawah.

Kandungan Collagen Powder dan fungsinya:
Apa fungsi setiap bahan dalam SCP?
Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal
Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir bg sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidak selesaan mata
Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen
Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan
Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,
Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.
Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh





Sememangnya ia lengkap dengan nutrien khusus yang bertindak secara sinergistik. Maka tak rugi mencuba Collagen Powder dari Shaklee.

Berminat nak m…

PROMO HUJUNG TAHUN ~ SHAKLEE COLLAGEN POWDER~

Image
Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya
~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com