Posts

Showing posts from 2013

Rangkaian SHAKLEE Kak Long

Image
Salam sayang

Wah...hari pertama CUTI SEKOLAH dah bermula...tentu ibu bapa kat luar sana dah mula mencari-cari tempat bercuti... almaklum nak reward anak-anak, masa ni lah kan...

In shaa Allah kak long sekeluarga akan pulang ke kampung halaman di Batu Pahat dan Mersing bermula Khamis ni (21/11/2013). Balik untuk majlis akikah puteri kak long (si comel HANIS) dan memeriahkan majlis menyambut menantu adik ipar kak long di Mersing pada 23/11/2013. Sesiapa yang berada di Mersing, bolehlah calling2 atau sms kak long... Jemput ke majlis tu nanti.

Mungkin kalian juga ada merancang nak pulang ke kampung dan pada masa yang sama, nak mencari Shaklee di kampung halaman kan...  Jadi di sini kak long nak bagitau kat korang di luar sana kat mana korang boleh cari rangkaian produk  Shaklee..

Pastinya hanya di RANGKAIAN KAK LONG

1) Radhiah Rahim


Lokasi: Shah Alam
Blog: http://fadrafa.blogspot.com/
FB: https://www.facebook.com/diey.ziah?fref=ts
sms/whatsapp: 019-7578554

2) Siti Muhaini


Lokasi: Manjung
Bl…

UNIKNYA PENYUSUAN SUSU IBU

Image
Salam sayang

Setiap bayi mempunyai keunikan mereka tersendiri

Begitu juga dengan penyusuan mereka. Ada yang suka menyusu sekaligus dan terus tidur sehingga 2-3 jam sebelum ke sesi kedua (yang ni stail minum Abang Muaz). Ada pula yang minum runcit-runcit (ibarat kata ibu kak long)..stail yang minum runcit-runcit ni macam baby Hanis.

Apakah stail yang terbaik untuk bayi anda.. Pada kak long, selagi kak long terdaya, kak long hanya menurut "cue" dari baby tu sendiri. Namun tiada masalah jika kita nak menetapkan masa sebab baby sangat mudah dibentuk.

Selain dari itu, kuantiti penyusuan juga berbeza bagi setiap bayi. Contohnya, bayi A mungkin hanya minum 3oz untuk satu sesi tetapi memerlukan 24 oz sehari ) iaitu 8 sesi penyusuan. Manakala bayi B mungkin minum sehingga 5 oz tetapi memadai 15 oz sehari. Jadi sebagai ibu, kita perlu tahu berapa kadar yang sesuai buat bayi kita.

Ada kalanya ibu-ibu yang menyusukan bayi ni agak mudah risau terutamanya jika stok susu mereka mula berkur…

Khasiat VIVIX

Image
Salam sayang

Ramai yang dah tahu apakah bahan-bahan yang terkandung di dalam VIVIX...

Jadi jom kita gali apakah khasiat VIVIX sebenarnya

1.Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

2. Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

3. Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

4. Alzheimer & demensia. Amiloid beta plak otak telah dikaitkan dengan Alzheimer d…

RESVERATROL + REJUVETROL = VIVIX TERBAIK!!!

Image
Salam sayang

Sebelum ni kak long ada berkongsi berkaitan RESVERATROL dari tumbuhan polyganum cuspidatumiaitu salah satu bahan yang digunakan untuk menghasilkan VIVIX.

Tapi tahukah anda, dengan penambahan REJUVETROL dari ANGGUR MUSCADINE menjadikan VIVIX bertindak 10x lebih baik berbanding jika hanya resveratrol sahaja diambil.

RESVERATROL + REJUVETROL = VIVIX
Jom kita kenal dengan ANGGUR MUSCADINE/ MUSKAT ni


Anggur muscadine adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom. Lazimnya anggur lain hanya mengandungi 19 kromosom sahaja.
Oleh kerana pasangan tambahan kromosom ni, ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan termasuk fungsi imun yang tinggi dan antioksidan terbaik. Malah, kandungan kompaun polifenol dalam buah muskat adalah 40 kali ganda lebih tinggi daripada yang terdapat dalam wain merah
Saiz anggur ini mempunyai buah yang besar iaitu sekitar 5cm, sebesar bola golf atau sebiji plum, dan hidup di kawasan ekstrem, menjadikan ia mengandungi banyak polifenol dan resveratrol. Ia ju…

TESTIMONI VIVIX ~ PESAKIT DARAH TINGGI

Image
Salam sayang

Pagi ni kak long nak share beberapa testimoni VIVIX dan pesakit DARAH TINGGI

Terima kasih pada kak wina atas perkongsian ni.

******************************************************************************

~ TESTIMONI VIVIX UNTUK DARAH TINGGI~

VIVIX sangat2 berkesan bagi merawat penyakit darah tinggi kencing manis, jantung, sendi, Stroke dll.

Antara fungsi Vivix..

Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, ka…

OFFER VIVIX DATANG LAGI

Image
Salam sayang

Beberapa hari ni kak long agak terikat dengan tugas hakiki maka rumah yg sebuah ni agak terabai... Maaf ye buat sahabat yg menunggu artikel terbaru dari kak long.

Korang semua pasti tahu bulan ni adalah BULAN VIVIX ~ maksudnya ada promosi VIVIX ~ BELI 6 BOTOL VIVIX 


Jadi apa kelebihan jika korang amik peluang ni... Kak long senaraikan apa yang korang akan dapat bila korang AMBIL PELUANG OFFER VIVIX NI

PERCUMA SEBOTOL VIVIX

RESVERATROL dalam VIVIX

Image
Memandangkan bulan ni bulan VIVIX maka wajiblah ada entry khusus untuk Cik VIVIX kita ni la kan...

VIVIX merupakan antara produk antioksidan yang termasyhur di Shaklee.. Kandungan utama VIVIX adalah RESVERATROL iaitu komponen polifenol yang diekstrak dari tumbuhan Japanese knotweed atau nama saintifiknya Polygonum cuspidatum. Resveratrol adalah seperti antioksidan yang lain, ia bertindak melindungi badan dari diserang radikal bebas

Apa kelebihan RESVERATROL ni ye..

1) Penyakit Jantung
Resveratrol bertindak mengurangkan inflammasi/ radang dan mengelakkan berlakunya pengoksidaan ke atas LDL iaitu kolesterol jahat. Jika pengoksidaan LDL berlaku, ia menyukarkan platlet darah menggumpal yang menyebabkan boleh berlakunya serangan sakit jantung

2) Alzheimer
Resveratrol dipercayai menghalang sel-sel neuron dari rosak dan menghalang pembentukan plak pada neuron yang merupakan penyebab Alzheimer

3) Kanser
Resveratrol membantu mengurangkan perebakan sel kanser dan membolehkan berlakunya apoptosis (…

NUTRIFERON - PERISAI DIRI

Image
Dua tiga hari yang lepas, adik ipar kak long dimasukkan ke wad gara-gara demam beberapa hari malah beliau disyaki menghidapi demam denggi. Sampel darah telah diambil beberapa kali namun belum ada pengesahan mengenai sakit beliau.

Pagi ni, rakan sekerja kak long diminta ke klinik kerajaan berdekatan untuk pengambilan sampel darah. Beliau juga telah demam beberapa hari dan tidak sembuh-sembuh.

Pelbagai jenis demam mula melanda termasuklah demam denggi, demam chikunguya serta demam viral (yang disebabkan oleh virus). Dalam keadaan cuaca yang serba tak kena sekarang ni, marilah kita sama-sama membina perisai dengan meningkatkan keimunan sistem diri kita.

Pengambilan vitamin seperti VITAMIN C dan ZINC sangat membantu memperkuatkan imuniti badan kita.
Di Shaklee, kami turut mempunyai satu produk yang MENINGKATKAN IMUNITI BADAN SESEORANG iaitu NUTRIFERON!

********************************************************* Jom kita kenal dengan NUTRIFERON