Tuesday, December 31, 2013

Rangkaian SHAKLEE Kak Long

Salam sayang

Wah...hari pertama CUTI SEKOLAH dah bermula...tentu ibu bapa kat luar sana dah mula mencari-cari tempat bercuti... almaklum nak reward anak-anak, masa ni lah kan...

In shaa Allah kak long sekeluarga akan pulang ke kampung halaman di Batu Pahat dan Mersing bermula Khamis ni (21/11/2013). Balik untuk majlis akikah puteri kak long (si comel HANIS) dan memeriahkan majlis menyambut menantu adik ipar kak long di Mersing pada 23/11/2013. Sesiapa yang berada di Mersing, bolehlah calling2 atau sms kak long... Jemput ke majlis tu nanti.

Mungkin kalian juga ada merancang nak pulang ke kampung dan pada masa yang sama, nak mencari Shaklee di kampung halaman kan...  Jadi di sini kak long nak bagitau kat korang di luar sana kat mana korang boleh cari rangkaian produk  Shaklee..

Pastinya hanya di RANGKAIAN KAK LONG

1) Radhiah Rahim


Lokasi: Shah Alam
Blog: http://fadrafa.blogspot.com/
FB: https://www.facebook.com/diey.ziah?fref=ts
sms/whatsapp: 019-7578554

2) Siti Muhaini


Lokasi: Manjung
Blog: http://cahayavitamin.blogspot.com/
FB: https://www.facebook.com/anie.arie.3
sms/whatsapp: 019-582 1686

3) Sarimah Mohd

Lokasi: Sitiawan
sms: 013 7778971
whatsapp: 011-11178071

4) Nurul Aqilah

Lokasi: Taiping
Blog: http://mamaqiqishoppe.blogspot.com
sms/whatsapp: 012 5990907

5) Siti Maisarah / Raqib



Lokasi: Sg Koyan
Blog: http://meraudhah.blogspot.com/
FB: https://www.facebook.com/mai.raqib
sms: 017-9195422

6) Norhidayu Ibrahim

Lokasi: Kuala Lumpur
FB: https://www.facebook.com/ayu.ibrahim.5
sms/whatsapp: 012 -2267139

vii) Che Rozah Che Lah


Lokasi: Manjung
FB: https://www.facebook.com/seri.anggun.96
sms/whatsapp: 012-2072864

7) Asmaa' Harun


Lokasi: Manir, Kuala Terengganu
FB: https://www.facebook.com/asmaa.harun
sms: 013-9717214

8) Zaza Rainoe Abd Rahim


Lokasi: Johor Bahru
FB: https://www.facebook.com/zaza.rahim.3
sms: 017-7130408

9) Nurfatihah Fadzil


Lokasi: Manjung
FB: https://www.facebook.com/fa.medicinegal
sms: 013-5305090

10) Mohd Fadlly Jumadi


Lokasi: Pulau Carey / Shah Alam
FB: https://www.facebook.com/mohdfadlly.jumadi
sms/whatsapp: 012-6413110

11) Hidayah Abdullah

Lokasi: Putrajaya
FB:https://www.facebook.com/hidayah.ab
sms: 012-6449039

12) Sarina Abd Razak

Lokasi: Manjung
FB: https://www.facebook.com/na.amir.12


Ini adalah sebahagian dari rangkaian kak long... korang boleh terus pm menerusi facebook mereka atau hubungi mereka melalui sms atau whatsapp.

In shaa Allah ada beberapa lagi yang akan kak long masukkan dalam senarai ni.

Korang kat luar sana nak join Rangkaian Kak Long? Jom ler... jangan tunggu lama-lama...rugi..

 

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Wednesday, November 27, 2013

UNIKNYA PENYUSUAN SUSU IBU

Salam sayang

Setiap bayi mempunyai keunikan mereka tersendiri

Begitu juga dengan penyusuan mereka. Ada yang suka menyusu sekaligus dan terus tidur sehingga 2-3 jam sebelum ke sesi kedua (yang ni stail minum Abang Muaz). Ada pula yang minum runcit-runcit (ibarat kata ibu kak long)..stail yang minum runcit-runcit ni macam baby Hanis.

Apakah stail yang terbaik untuk bayi anda.. Pada kak long, selagi kak long terdaya, kak long hanya menurut "cue" dari baby tu sendiri. Namun tiada masalah jika kita nak menetapkan masa sebab baby sangat mudah dibentuk.

Selain dari itu, kuantiti penyusuan juga berbeza bagi setiap bayi. Contohnya, bayi A mungkin hanya minum 3oz untuk satu sesi tetapi memerlukan 24 oz sehari ) iaitu 8 sesi penyusuan. Manakala bayi B mungkin minum sehingga 5 oz tetapi memadai 15 oz sehari. Jadi sebagai ibu, kita perlu tahu berapa kadar yang sesuai buat bayi kita.

Ada kalanya ibu-ibu yang menyusukan bayi ni agak mudah risau terutamanya jika stok susu mereka mula berkurang.. Nasihat kak long:

i) Teruskan penyusuan
ii) Tetapkan mindset yang bayi kita hanya akan menyusu susu ibu sahaja
iii) Tambahkan sesi pengepaman..jika sebelum ni 4 jam sekali, tapi kerapkan jadi 2-3 jam sekali
iv) Minum air masak sekurang-kurangnya 3 liter sehari
v) Amalkan POWER PUMPING seminggu dua kali
vi) Pam juga di waktu malam kerana hormon penyusuan kita meningkat di waktu malam.

Perlukah MILK BOOSTER? Jika anda berkemampuan, tak salah untuk membeli apa jua MILK BOOSTER namun jika anda tidak mengamalkan perkara-perkara di atas, JANGAN SALAHKAN pengambilan MILK BOOSTER tersebut.


PENYUSUAN SUSU IBU = DEMAND + SUPPLY


 
Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda
 ~ Nur Adha Mansor ~ Shaklee ID: 852417 ~ sms|whatsapp: 019-7987970
 ~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Tuesday, November 19, 2013

Khasiat VIVIX

Salam sayang

Ramai yang dah tahu apakah bahan-bahan yang terkandung di dalam VIVIX...

Jadi jom kita gali apakah khasiat VIVIX sebenarnya

1.Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

2. Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

3. Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

4. Alzheimer & demensia. Amiloid beta plak otak telah dikaitkan dengan Alzheimer dan demensia. Resveratrol telah ditunjukkan untuk menghapuskan plak ini dan juga telah ditunjukkan dalam kajian untuk meningkatkan keupayaan mental tikus makmal.
Pengurusan Berat Badan.

5. Perlindungan hati Lebih daripada 30% rakyat Amerika mengalami keadaan yang dikenali sebagai hati berlemak. Hati berlemak adalah paling ketara dalam orang-orang yang minum arak yang berlebihan . Asid Ellagic dalam Vivix melindungi hati anda daripada hepatitis dan sirosis.

6. Kesihatan mata. Antosianin polifenol dalam Vivix membantu mencegah katarak, glaukoma dan degenerasi makular berkaitan dengan usia

7. Kencing manis. Polyphenols dalam Vivix mencegah degenerasi sel pankreas mengurangkan risiko penyakit kencing manis.

8. Kanser paru-paru. Para penyelidik dari Jabatan Penyelidikan dan Penilaian Kaiser Permanente mendapati bahawa perokok yang minum segelas atau dua wain merah sehari, melaporkan 60 peratus risiko kanser paru-paru berkurangan.

9. Perlindungan untuk sel anda. Vivix membantu mempromosikan kuat, sel-sel yang sihat di dalam setiap organ atau badan anda .

10. Baik untuk jantung anda. Penyelidik Klinik Mayo melaporkan bahawa resveratrol boleh membantu mencegah kerosakan saluran darah, mengurangkan kolestrol “jahat” dan mengelakkan pembekuan darah.

11. Resveratrol juga menawarkan perlindungan untuk jantung dan otak anda daripada kerosakan yang disebabkan oleh serangan jantung atau angin ahmar . Ia menghalang phosphoinositide 3-kinase enzim. Ini bermakna anda dapat serangan jantung atau strok dan mengalami lebih kurang atau tiada kerosakan yang berkekalan.

12. Anti-virus. Polyphenols dalam Vivix telah terbukti berkesan terhadap virus banyak yang termasuk virus herpes, virus influenza, dan virus HIV.


Kat bawah ni sedikit TESTIMONI MEREKA YANG MENGAMBIL VIVIX

(Terima kasih kak wina atas pekongsian ini)




 
Berminat nak mencuba produk Shaklee?
Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Monday, November 18, 2013

RESVERATROL + REJUVETROL = VIVIX TERBAIK!!!

Salam sayang

Sebelum ni kak long ada berkongsi berkaitan RESVERATROL dari tumbuhan polyganum cuspidatum iaitu salah satu bahan yang digunakan untuk menghasilkan VIVIX.

Tapi tahukah anda, dengan penambahan REJUVETROL dari ANGGUR MUSCADINE menjadikan VIVIX bertindak 10x lebih baik berbanding jika hanya resveratrol sahaja diambil.

RESVERATROL + REJUVETROL = VIVIX

Jom kita kenal dengan ANGGUR MUSCADINE/ MUSKAT ni

muscadine grapes vivix

Anggur muscadine adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom. Lazimnya anggur lain hanya mengandungi 19 kromosom sahaja.

Oleh kerana pasangan tambahan kromosom ni, ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan termasuk fungsi imun yang tinggi dan antioksidan terbaik. Malah, kandungan kompaun polifenol dalam buah muskat adalah 40 kali ganda lebih tinggi daripada yang terdapat dalam wain merah

Saiz anggur ini mempunyai buah yang besar iaitu sekitar 5cm, sebesar bola golf atau sebiji plum, dan hidup di kawasan ekstrem, menjadikan ia mengandungi banyak polifenol dan resveratrol. Ia juga mengandung asid ellagik, (sejenis polifenol yang tiada dalam anggur jenis lain) Asid ellagik mempunyai peranan dalam menghentikan bahan kimia penyebab kanser, juga anti virus dan anti bakteria.

Ia sudah lama menjadi hidangan masyarakat di benua Amerika dan Eropah, dikatakan mula dinikmati secara komersial di zaman Mesopotamia (di antara negara Turki dan Iran).

Harganya agak mahal dan mencecah ratusan ringgit untuk sebiji anggur muskat ini. 

Namun kini, dengan adanya penyelidikan dari Shaklee maka terhasillah VIVIX, maka kita dapat nikmati kebaikan anggur muscadine atau muscat ini di dalam satu botol yang mudah dan penuh kebaikan .



 
Berminat nak mencuba produk Shaklee? Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Sunday, November 17, 2013

TESTIMONI VIVIX ~ PESAKIT DARAH TINGGI

Salam sayang

Pagi ni kak long nak share beberapa testimoni VIVIX dan pesakit DARAH TINGGI

Terima kasih pada kak wina atas perkongsian ni.

******************************************************************************

~ TESTIMONI VIVIX UNTUK DARAH TINGGI~

VIVIX sangat2 berkesan bagi merawat penyakit darah tinggi kencing manis, jantung, sendi, Stroke dll.

Antara fungsi Vivix..

 Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

 Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

 Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

kebaikan Vivix,Testimoni Vivix

Fakta menarik tentang VIVIX 
 Satu sudu teh Vivix mengandungi resveratrol yang bersamaan dengan 3000 gelas wain merah...pastinya alternatif terbaik bagi muslim
 2500 kajian diterbitkan terhadap bahan-bahan yang digunakan dalam Vivix
 Bahan yang digunakan mempunyai potensi lebih 10 kali ganda dari resveratrol semata-mata dalam memperlahankan penuaan sel
 Mempunyai lebih dari 15 polyphenol termasuk ellagitannins yakni antioksidan semulajadi
 Diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi tanpa pewarna tiruan, pemanis, perasa, alkohol dan pengawet
 Semestinya halal dan mendapat kelulusan KKM
Dipatenkan eksklusif untuk Shaklee.


Jom kita baca testimoni pengguna yg berpuashati dengan VIVIX:

BLOOD PRESSURE / HYPERTENSION (DROPS 16)
*****************************************
Masa medical check up May 2012, blood pressure saya dikira tinggi..ta sepaptotnye ngan usia saya..bacaan 142 over 88..tinggi kan??..patot la saya selalu pening kepala..kira stage pre-hypertension da tu..pastu doktor tu gertak.."kalo awak tak jaga ni..tinggi skit lg..saya da kene bagi ubat darah tinggi kat awak.." oh tidakkkk..saya ta nak makan pil-pil yang banyak ituuuu..hohoho..Alhamdulillah Ogos 2012..saya check smula..126 over 80..saya bersyukur turun..dan masih menjaga supaya mencapai bacaan normal 100-110..

ALLERGIC
*********
Saya ade allergik dari kecik lagi..kulit saya sangat-sangat sensitif..terlalu banyak pantang larangnyeee..makan itu tak bley..pakai losyen itu tak bley..pakai sabun mandi itu tak bley..persekitaran kotor pun effect kat kulit saya jugak..Dengan vivix, kulit saya yang pernah luka tu, elok ajeee..jadi kulit baru..bersyukur sangat..yesss VIVIX REPAIR CELL!!...yang ini diiringi dengan diet pemakanan yang sangat ketat..untuk pengetahuan, saya ta makan AYAM BANDAR dan TELUR..dan makanan yang sewaktu dengannye..dua-dua ni toksin dia sangat kuat sebab mereka di INJECT supaya cepat besar dan bertelur..ayam kampung, telur kampung tape..Ya Allah seksanya..kebanyakkan makan skang dimasak dengan telur dan ayam..kdg-kdg sebagai perencah..

HIDUNG BERAIR (MEMANASKAN BADAN)
**********************************
Saya baru perasan..ini membuktikan Vivix adalah untuk kesihatan menyeluruh hihihi..kalo dulu, saya memang ta tahan sejuk..disebabkan kipas yg da set 1 je tu, saya akan terjaga kul 3 pg sebab hidung berair..pastu bangun pagi bersin 6-8 kali..apa lagi kalo aircond..demam terussss hehe..hidung ta payah na ckp la..sumbat ngan tisu je..Skarang dah TADE..hihihi..alhamdulillahhh 

PENURUNAN BERAT BADAN (DROPS 5KG)
***********************************
yeahhhh..part ni besttt..susah betul nak trunkan berat ni tanpa EXERCISE..
May 2012 - Ya Rabbi, berat 65kg..dengan keadaan saya yang katekkk ni..152..BMI = 28++..rase berat je badan ni..
Ogos 2012 - Alhamdulillah trun 60kg..BMI masih tinggi 25++..tanpa EXERCISE..almaklumla busy hehehehe..sepatot kene ade sedikit EXERCISE untuk jantung kita..akan diusahakan kemudian ekekeke ..saya jaga makan..BUKAN TAK MAKAN ea..sy cuma tukar pemakanan saya..TARGET - By end of this year Dec 2012..saya target nak capai berat saya 52kg..BMI = 22++..dan by end of March 2013, set target 47kg..dengan BMI normal 20++..Doakan saya..hihihihi..Saya memang tak nak turun secara drastik..tak elok sebenarnye..ckup la 1-2kg sebulan..yang penting konsisten..dan kita jaga pengambilan makanan kita..^^
Semua target ni saya capai dengan SHAKLEE..dan semestinya dengan izin Allah s.w.t..kita merancang..disusuli dengan usaha dan doa..Sayangi diri sendiri sebelum kita nak disayang oleh orang len..itu adalah rewards untuk DIRI SENDIRI..InshaAllah..demi insan-insan yang saya sangat sayang.. =))

Testimoni VIVIX



 

Berminat nak mencuba produk Shaklee?
Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Saturday, November 16, 2013

OFFER VIVIX DATANG LAGI

Salam sayang

Beberapa hari ni kak long agak terikat dengan tugas hakiki maka rumah yg sebuah ni agak terabai... Maaf ye buat sahabat yg menunggu artikel terbaru dari kak long.

Korang semua pasti tahu bulan ni adalah BULAN VIVIX 
~ maksudnya ada promosi VIVIX ~
BELI 6 BOTOL VIVIX 



Jadi apa kelebihan jika korang amik peluang ni... Kak long senaraikan apa yang korang akan dapat bila korang AMBIL PELUANG OFFER VIVIX NI


PERCUMA SEBOTOL VIVIX


✎ KEAHLIAN SHAKLEE PERCUMA 
(Tiada bayaran keahlian RM65)


✎ CAJ PENGEPOSAN PERCUMA
(Tiada bayaran pos)


✎ CASH BONUS RM200++ 
(Dapat duit lagi pada bulan hadapan)


BAGAIMANA NAK BELI?

TAIPKAN DAN SMS/WHATSAPP KE 019-7987970




Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda
~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970

Friday, November 8, 2013

RESVERATROL dalam VIVIX

Memandangkan bulan ni bulan VIVIX maka wajiblah ada entry khusus untuk Cik VIVIX kita ni la kan...

VIVIX merupakan antara produk antioksidan yang termasyhur di Shaklee.. Kandungan utama VIVIX adalah RESVERATROL iaitu komponen polifenol yang diekstrak dari tumbuhan Japanese knotweed atau nama saintifiknya Polygonum cuspidatum. Resveratrol adalah seperti antioksidan yang lain, ia bertindak melindungi badan dari diserang radikal bebas

Apa kelebihan RESVERATROL ni ye..

1) Penyakit Jantung
Resveratrol bertindak mengurangkan inflammasi/ radang dan mengelakkan berlakunya pengoksidaan ke atas LDL iaitu kolesterol jahat. Jika pengoksidaan LDL berlaku, ia menyukarkan platlet darah menggumpal yang menyebabkan boleh berlakunya serangan sakit jantung

2) Alzheimer
Resveratrol dipercayai menghalang sel-sel neuron dari rosak dan menghalang pembentukan plak pada neuron yang merupakan penyebab Alzheimer

3) Kanser
Resveratrol membantu mengurangkan perebakan sel kanser dan membolehkan berlakunya apoptosis (proses kematian sel kanser)

4) Diabetes
Resveratrol menghalang berlakunya insulin resistance keadaan di mana badan menjadi kurang sensitif terhadap insulin. Insulin diperlukan dalam proses penguraian karbohidrat ke tenaga dan glukosa.

Dapatkan VIVIX untuk mereka tersayang hari ini!

Salam sayang

Berminat nak mencuba produk Shaklee?
Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Thursday, November 7, 2013

NUTRIFERON - PERISAI DIRI

Dua tiga hari yang lepas, adik ipar kak long dimasukkan ke wad gara-gara demam beberapa hari malah beliau disyaki menghidapi demam denggi. Sampel darah telah diambil beberapa kali namun belum ada pengesahan mengenai sakit beliau.

Pagi ni, rakan sekerja kak long diminta ke klinik kerajaan berdekatan untuk pengambilan sampel darah. Beliau juga telah demam beberapa hari dan tidak sembuh-sembuh.

Pelbagai jenis demam mula melanda termasuklah demam denggi, demam chikunguya serta demam viral (yang disebabkan oleh virus). Dalam keadaan cuaca yang serba tak kena sekarang ni, marilah kita sama-sama membina perisai dengan meningkatkan keimunan sistem diri kita.

Pengambilan vitamin seperti VITAMIN C dan ZINC sangat membantu memperkuatkan imuniti badan kita.
Di Shaklee, kami turut mempunyai satu produk yang MENINGKATKAN IMUNITI BADAN SESEORANG iaitu NUTRIFERON!

*********************************************************
Jom kita kenal dengan NUTRIFERON
Ni gambar kotak NUTRIFERON

Ni lah dia NUTRIFERON

NUTRIFERON merupakan satu-satunya suplemen yang telah dicipta oleh Pakar Imun iaitu Dr Yasuhiko Kojima. 
NUTRIFERON terhasil selepas 40 tahun penyelidikan.
Dr Kojima berjaya mencipta NUTRIFERON selepas beberapa kali menjalankan ujian terhadap pelbagai sebatian dan 200 herba yang berlainan
NUTRIFERON berfungsi menguatkan sistem imun badan dengan menggalakkan penghasilan INTERFERON semulajadi di dalam badan

Apa KANDUNGAN NUTRIFERON??

NUTRIFERON mengandungi satu campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi iaitu
~ biji benih labu - rangsang penghasilan INTERFERON semulajadi di dalam badan
~ benih plantago - mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun
~ honeysuckle Jepun - menentang pencerobohan virus & kuman
~ bunga Safflower - memperkuat keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman

Siapa yang PERLUKAN NUTRIFERON??

~ Individu yang ingin KUKUHKAN SISTEM IMUN
~ Individu yang HADAPI MASALAH SISTEM IMUN
~ Individu yang mendapati pengambilan Vitamin C dan Zinc pada dos yang tinggi tidak membantu dalam melawan penyakit
~ Individu yang sentiasa SAKIT dan DEMAM BERPANJANGAN
~ IBU MENYUSU, tetapi anak yang disusui masih mudah diserang sakit



Salam sayang
 
Berminat nak mencuba produk Shaklee? Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com