Saturday, January 26, 2013

Performance Maximum (PM) untuk GOUT?


First sekali kak long nak perkenalkan produk untuk mereka yang sememangnya ahli sukan mahupun mereka yang aktif dalam sukan..

Kalau dulu ia dikenali dengan nama Performance Drink, kini dengan formula yang diperhebatkan, ia dikenali dengan nama PERFORMANCE MAXIMUM

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Keterangan mengenai produk adalah seperti yang kak long letakkan di bawah ye...


Sebenarnya Performance Maximum ni lebih baik dari minuman isotonik yang biasa kita boleh dapati di kedai... KENAPA???

~ Kurang gula (less sugar)
~ Bersifat Isotonik mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita, jadi ia mudah diserap untuk menaikkan kadar gula dalam darah pada peringkat yang sepatutnya..dengan segera dan kita akan kurang penat.
~ Mengandungi sedikit natrium bagi mempercepatkan penyerapan cecair dalam tubuh kita..jadi kita akan kurang haus.

Ahli Sukan je ke yang boleh ambil Performance Maximum ni? TIDAk sebenarnya malah ia turut digalakkan untuk golongan seperti di bawah.

~ Mereka yang berpuasa (boleh di minum ketika bersahur dan berbuka)
~ Mereka yang kurang minum air
~ Mereka yang menghidap Gout
~ Mereka yang kerap sakit kepala
~ Mereka yang rasa nak demam dan sedang demam (sesuai juga untuk kanak2 yang demam)
~ Ibu yang menyusukan anak
~ Ia boleh juga di minum ketika cuaca panas melampau untuk mengelakkan badan kita terhidrasi (kering air).

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hari ni kak long nak fokuskan KELEBIHAN PENGAMBILAN PERFORMANCE MAXIMUM kepada PESAKIT GOUT


GOUT adalah sebahagian daripada penyakit artritis yang dikelaskan sebagai penyakit metabolik akibat asid urik (iaitu bahan buangan yang terhasil daripada pemecahan purin (protein)
berkumpul pada sendi dan tisu lembut di sekeliling sendi, terutama pada kaki dan menyebabkan rasa sakit.
Pemendapan asid urik ini lama kelamaan akan menghasilkan hablur garam dan hablur inilah yang mencetuskan rasa sakit sendi. 
Ia juga dipanggil masalah bengkak sendi yang daripada tapak ibu jari kaki, menular ke sendi lain pada kaki dan tangan.


kredit kepada http://tayibah.com/eIslam/gout.htm
Pesakit GOUT ini biasanya akan diminta mengamalkan diet yang rendah purine. Pengambilan makanan yang tinggi protein  (yang juga tinggi purine) seperti daging merah, makanan laut dan kekacang akan meningkatkan penghasilan asid urik sekaligus menjadikan gout semakin teruk.
Selain itu, pesakit gout memerlukan air yang banyak. Jumlah air yang banyak membantu asid urik dikeluarkan dari urin dalam bentuk urate. Jika pesakit gout kekurangan air dalam badan menyebabkan konsentrasi asid urik dalam darah menjadi tinggi, hingga ia boleh membentuk kristal di bahagian sendi. 


Mereka yang menderita gout dilarang sama sekali untuk mengambil ubat diuretik dan tidak boleh minum minuman yang berkafein. Di sinilah Performance Maximum berperanan membantu mengekalkan bendalir dalam badan. Amat sesuai sekali, terutama ketika berpuasa. Performance Maximum mengawal kehilangan air dari badan dan ini amat penting bagi pesakit gout. 

Selain dari Performance Maximum, pesakit gout turut digalakkan mengambil Omega Guard dan Alfalfa.

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Wednesday, January 23, 2013

WAHM ~ IMPIAN 2013 ~


WAHM - work at home mom atau dalam bahasa melayu Ibu yang Bekerja Dari Rumah

Dulu-dulu masa mula berkerjaya, tak terfikir langsung nak berhenti kerja. Selalu berdoa agar kak long dikurniakan seorang suami yang sangat sporting untuk membenarkan kak long terus bekerja. Target masa tu tentulah nak income yang besar dan pangkat yang tinggi...

Tapi bulan berganti bulan dan tahun berganti tahun... well, sememangnya hati manusia ini milik Allah kan... dan Dia sebenarnya yang sering menggerakkan hati kita seiring dengan apa matlamat kita pada masa hadapan. 

Sejak dua menjak ni (beberapa bulan kebelakangan ni terutamanya) kak long mula terbayang ke'indah'an duduk di rumah, membesarkan anak-anak dengan tangan sendiri, memasak untuk mereka tetapi pada masa yang sama turut mendapat income yang berbaloi-baloi dari rumah. Sebelum ni bukan tak pernah berangan macam ni tapi impian tu semakin kuat apatah lagi bila kak long disahkan hamil anak ketiga. Maka semangat untuk jadi seorang WAHM turut membuak-buak.

Sebab UTAMA KAK LONG nak jadi WAHM pada 2013

~ June 2013, kak long bakal melahirkan seorang lagi baby (so kali ni nak tengok perkembangan baby kak long tu sendiri dan jaga sendiri sedari dia berusia sehari hingga seterusnya)
~ June 2013, genap 10 tahun kak long berkhidmat di syarikat sekarang, rasanya cukuplah setakat ini sahaja kak long memberi khidmat pada syarikat ini. Sejak proses penggabungan sebenarnya banyak benefit yang boleh dikatakan kak long hilang dan benefit yang bakal diperolehi pula sangat tak setimpal dengan jangka masa kak long berkhidmat.. bagi peluang pada adik-adik yang muda-muda ni pula ye...
~ Januari 2014, imam muda sulung kak long bakal bersekolah rendah, jadi kak long nak Anas rasa apa yang pernah kak long rasa masa di alam persekolahan dulu... bila sampai rumah, ada emak yang dah siapkan makan tengahari, ada emak yang tolong teman buat kerja rumah, ada emak nak minta mandikan, di mana sahaja ada emak di sisi kak long... sekarang pun Anas dah pandai demand, minta kak long mandikan dia, suapkan makan, minta kak long ajarkan dia dan dia sangat sukakan air tangan masakan kak long walaupun sekadar ikan goreng... kak long pasti akan kerugian masa-masa ini jika kak long terus dengan kerjaya kak long sekarang (almaklum selalu kena outstation dalam negara mahupun luar).

Apa kena mengena impian kak long sebagai WAHM dan Shaklee?

Syukur, kak long dipertemukan dengan biz online Shaklee ketika anak kedua berusia 4 bulan. Jadi kini dah 2 tahun ++ kak long berkecimpung dalam biz online secara separuh masa. Secara tak langsung tempoh ini cukup memberi pengalaman kepada kak long bagaimana ingin menguruskan pelanggan serta menambah ilmu kak long dalam perniagaan secara langsung ini.

Sebagai seorang WAHM tentulah kak long inginkan satu income yang boleh digenerate dari rumah dan Shaklee telah membantu kak long mencapainya. Syukur Alhamdulillah sepanjang penglibatan kak long dalam biz Shaklee secara online, income 4 angka sudah kak long rasa....dan kak long yakin dengan kesungguhan yang ada, income 5-6 angka bukanlah sesuatu yang mustahil. Yang penting KITA MAHU!

Shaklee menawarkan ganjaran tunai dan income yang tiada batasan. Dan yang paling best tu kan... kalau kita rajin maka kita yang dapat hasilnya...tak kira kita masuk dahulu atau kemudian...


2013 tu panjang kan..so target kak long akhir 2013 (Oktober - Disember 2013),sasarannya akhir September akan ada 'SURAT' yang menyusul...... 
Jadi apa yang kak long perlu lakukan dari sekarang?! 
(STRATEGI untuk bergelar WAHM)

1) As usual, kak long akan terus berkongsi dengan kalian berkaitan kesihatan, kekeluargaan, kisah suka duka kak long (yang ni sangat jarang) dan juga berkenaan produk Shaklee tentunya. 

2) Meneruskan amalan yang mendekatkan kita kepadaNya...teringat kata-kata seorang sahabat yang ayahnya seorang peniaga ~ MAJIKAN SEORANG PENIAGA ADALAH ALLAH, JADI UNTUK DAPAT LEBIH BANYAK REZEKI, MINTALAH TERUS KEPADA ALLAH BUKAN KEPADA YANG LAIN ~

3) Sentiasa berfikiran positif

dan yang keempat...OFFER untuk PEMBACA SETIA KAK LONG...

4) Berminat untuk bersama-sama grup kak long membina empayar Shaklee kami di SuriJutawan Shaklee..boleh hubungi nombor di bawah... Kak long membuka peluang ini untuk kalian di luar sana bersama-sama kak long... (tak best lah dapat income besar-besar sorang-sorang je kan)


Diharapkan IMPIAN KAK LONG sebagai WAHM ni akan termakbul seperti yang direncanakan...Korang doa-doakan ye
Kita merancang, Allah merancang dan ALLAH SEBAIK-BAIK PERANCANG!

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Friday, January 18, 2013

Uniknya ESP Shaklee



Wah!!! Kalau tengok kat iklan kat atas..macam best bebeno ESP ni..tapi betul ke bagus sangat??? Apa yang bagus tu ye.... Ha..entry kak long kali ni nak cerita kat korang semua keUNIKan ESP SHAKLEE. Berlambak serbuk soya yang ada di pasaran dari pelbagai jenama, pelbagai harga serta pelbagai perisa...


ESP ni memang KILLER PRODUCT bagi kak long..memang setiap kali kak long restock, tak sampai 2 hari, ia akan habis..laris macam goreng pisang panas...

~ ESP merupakan produk yang popular terutama sebagai agen kecantikan seperti kenajalan kulit seluruh badan
~ bagi ibu-ibu hamil, pengambilan ESP membantu memastikan ibu sentiasa bertenaga sepanjang hari
~ untuk ibu yang menyusukan, kandungan protein ESP yang lengkap dengan 22 asid amino perlu sangat membantu dalam menghasilkan susu dengan lebih cepat dan pekat
~ ia turut membantu meningkatkan tahap kesuburan kerana protein ESP adalah sumber protein asas 
~ semasa dalam pantang, selain dari membekalkan tenaga, turut mempercepatkan penyembuhan selepas proses bersalin
~ ibu yang menyusukan yang ingin berdiet - ESP yang berindeks glisemik rendah mengurangkan rasa lapar kerana tenaga/glukosa dirembeskan dengan kadar yang lebih perlahan (sebab tu kita rasa lebih kenyang)
~ membina sel yang lebih sihat kerana struktur asas sel adalah protein, maka untuk mereka yg ingin awet muda, bermasalah kulit (jerawat, jeragat dan seumpama dengannya) sangat bagus mengamalkan ESP setiap hari

9 asid amino perlu yang tidak dibina oleh badan kita tetapi  ESP menyediakan kesemuanya

                                              Apa manfaat setelah kita ambil ESP?

~ mengandungi isoflavones (daeidzin & genistien) yang membantu mengurangkan risiko kanser, meningkatkan keimunan badan, membantu dalam penyeimbangan hormon serta meningkatkan kepadatan tulang
~ memberi tenaga berpanjangan
~ membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan yang rosak
~ menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung
~ setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
~ kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
~ indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
~ Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
~ tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
~ bebas perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.


Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Kenapa SHAKLEE? Bahagian Kedua

Jika sbelum ini kak long dah berkongsi dengan kalian kenapa kak long memilih Jenama Shaklee sebagai JENAMA PILIHAN SUPLEMEN kak long,

Di bahagian kedua ini pula kak long nak berkongsi KENAPA KAK LONG PILIH SHAKLEE SEBAGAI SUMBER PENDAPATAN KEDUA?

Sebelum ni memang kak long dah mendengar pelbagai jenama sama ada tempatan mahupun antarabangsa berkaitan NETWORKING MARKETING. Ramai teman seuniversiti mengajak kak long bersam-sama mereka menceburkan diri dalam MLM ni. Kak long sememangnya mempunyai latar belakang keluarga yang berniaga. Dari arwah datuk dan nenek kak long lagi, mereka dah mengusahakan kedai runcit di kampung dan bila berpindah ke bandar, mereka turut mebawa perniagaan barangan runcit mereka bersama (ni belah ayah kak long). Arwah datuk kak long belah mak pula mempunyai sebuah kedai buku. Jadi sememangnya kak long tak dapat lari dari jiwa berniaga ni. Cuma mungkin masa yang belum sesuai ketika itu.

Bagaimana kak long boleh berminat? Ia bermula apabila teman-teman sepejabat melihat perubahan dari faktor kesihatan dan kecergasan kak long ketika kak long mula mengambil suplemen Shaklee. Kak long mula mencari-cari lebih banyak maklumat berkaitan produk ketika itu. Dan kak long mula menelefon seorang sahabat iaitu kak N pemilik anakkuwiraku.com berkaitan perniagaan ini.

Yang istimewanya bersama Kak N, kami golongan wanita sahaja yang berkecimpung dalam biz online ini dan ada grup khusus yang mana coaching dan mentoring secara online diadakan. Ia sangat fleksibel dan kita boleh sesuaikan dengan masa dan keadaan kita.

Bercakap mengenai kelebihan AHLI SHAKLEE pula, Shaklee menawarkan:

i) PROGRAM GANJARAN TUNAI
~ jualan sendiri dan kumpulan (bonus setinggi 21%)
~ bonus kepimpinan (sehingga 6 peringkat)
~ Insentif Koordinator (sehingga 1.5%

ii) PROGRAM KERETA

iii) PROGRAM KONVENSYEN/ INSENTIF


Kalau u olls nak tau lebih lanjut berkaitan bonus-bonus di atas boleh hubungi nombor di bawah...

Yang lebih menariknya dalam Shaklee, ia tak mengira siapa di atas dan siapa di bawah...Jika anda gigih berusaha anda yang layak mendapat habuannya. Sistem yang lebih adil membuatkan lebih ramai orang yang akan setia menjual kerana inginkan ganjaran yang lebih besar. Nak tau income kak long.. Biarlah rahsia... Yang pasti JUTAWAN MUSLIMAH pasti direalisasikan..Amiin...

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Thursday, January 17, 2013

~ Nutriferon ~ Benteng Kesihatan Anda!!


Apa itu Nutriferon?

NutriFeron terbukti secara klinikal terdiri daripada gabungan ekstrak tumbuhan yang mengukuhkan sistem imun. NutriFeron menstimulasikan setiap sel di dalam badan kita untuk menghasilkan interferon aslinya sendiri.

Apakah interferon? Interferon ditemui oleh Dr. Yosuhiko Kojima pada tahun 1954, iaitu bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel badan. Ianya diaktifkan setiap kali sel dijangkiti oleh mikrob, virus, sel kanser dan lain-lain.


Siapa yg perlukan Nutriferon

1. Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan

2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara

3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum

4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti

5. Individu yang diet mereka tidak optimum

6. Individu yang sering tertekan/hidup dalam tekanan

7. Individu yang gaya hidupnya tidak/kurang aktif

Kenapa perlu Nutriferon?

Untuk kegunaan harian, NutriFeron meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi badan iaitu suatu pengaktif kritikal sistem imun.
NutriFeron berfungsi di dalam peringkat selular sel dalam dua cara iaitu
- Mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan aktif/cepat
- Menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan.

Interferon membantu melindungi kita daripada pendedahan harian terhadap beribu penceroboh asing yang boleh membawa kepada penyakit serius dan penyakit.
Oleh itu, amat perlu bagi kita untuk menolong badan kita membantu diri kita sendiri dan itulah tujuan Nutriferon; untuk merangsang setiap sel badan untuk menghasilkan lebih banyak interferon asli untuk menyediakan badan kita perlindungan dengan tahap yang lebih tinggi dalam skop yang luas terhadap serangan selsema, virus dsb.

Kenapa Nutriferon Shaklee?

1. Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara semulajadi.

2. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon - Dr. Yasuhiko Kojima, imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon. Nutriferon daripada Shaklee adalah satu-satunya supplemen perlindungan di US.

3. Penyelidikan selama 40 tahun – selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik empat elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi interferon badan.

4. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. NutriFeron mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckl.

5. disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di NutriFeron.

6. Formula eksklusif dilindungi oleh tiga paten - Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.

7. Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik – supplemen tambahan yang berkesan, NutriFeron telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya.


Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417 ~ sms|whatsapp: 019-7987970 ~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Wednesday, January 16, 2013

MENJANA KEHEBATAN DIRI DALAM PERGAULAN

Petang-petang macam ni apa kata kita baca satu artikel berkaitan

MENJANA KEHEBATAN DIRI DALAM PERGAULAN

Artikel ni kak long perolehi dari emel seorang teman... Semoga kita memperolehi manfaatnya.. Inshaa Allah


MENJANA KEHEBATAN DIRI DALAM PERGAULAN
Oleh Dato' Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah

Jangan Ada Benci Di Hati

Ramai juga orang yang gagal dalam pergaulan kerana menyimpan perasaan BENCI dalam hati mereka. Tuhan itu maha adil. Perasaan benci dalam diri kita akan menyebabkan ramai orang mudah benci terhadap kita. Misalnya, orang yang membenci ibu bapanya mungkin akan dibenci oleh rakan-rakannya. Orang yang membenci jirannya atau bekas kekasihnya mungkin akan dapat kebencian daripada rakan sekerjanya atau malahan ketua jabatannya.
Justeru hapuskanlah segala perasaan benci daripada hati kita agar kita mudah menjalin hubungan dengan orang lain.

Kaedah Mengikis Benci

Cara yang terbaik untuk mengikis benci ialah dengan memaafkan semua orang sebelum tidur malam. Jika setiap malam sebelum tidur kita sentiasa mencuci muka, memberus gigi, membersihkan diri dan mengibas tempat tidur, tidak bolehkah kita mencuci hati kita dengan memaafkan semua orang sebelum tidur? Pengalaman secara peribadi penulis menunjukkan bahawa dengan memaafkan semua orang sebelum tidur, kita akan dapat membersihkan hati serta menenangkan fikiran dan mudah menjalin hubungan baik dengan orang lain.

Faktor-faktor Yang Boleh Merangsang Kehebatan Dalam Pergaulan
Antara faktor yang menyebabkan kita mudah berinteraksi dengan orang lain dan orang lain mudah tertarik kepada kita ialah:

1) Jaga solat dan lakukan ibadah-ibadah khusus dan umum yang lain.
2) Sentiasa bersangka baik terhadap semua orang (walaupun kita perlu berwaspada setiap masa).
3) Sentiasa memberikan senyuman ikhlas kepada orang di sekeliling kita.
4) Banyakkan bersedekah, samada dalam bentuk wang, senyuman, bantuan tenaga, masa, nasihat, idea, pandangan, sokongan moral dan doa yang berterusan.
5) Sentiasa memperbanyakkan sabar. Nabi s.a.w. pernah berpesan supaya mencari 144 sebab sebelum kita memarahi orang.
6) Sentiasa ceria apabila berjumpa dengan orang lain. Pastikan setiap orang seronok berinteraksi dengan kita.
7) Pamerkan perasaan sayang dan sentiasa sayang-menyayangi antara satu dengan yang lain.
8) Bentuk dan pamerkan sahsiah yang positif setiap masa. Peribadi yang kurang sopan akan menyebabkan orang lain rasa mual terhadap kita.
9) Amalkan sunnah-sunnah harian setiap masa dan insyaAllah orang lain akan tertarik kepada kita.
10) Jika wujud sebarang perasaan sombong atau benci terhadap orang lain, terus ingatkan diri kita tentang mati. Kita mudah insaf dan balik ke pangkal jalan apabila mengingati mati.
11) Sentiasa syukur dan redha atas pemberian Allah swt.
12) Sentiasa memberi salam dan ucap selamat kepada orang lain. Pemberian salam akan mengukuhkan hubungan sesama manusia.
13) Pamerkan simpati kepada setiap individu-individu yang memerlukan simpati dan perhatian.
14) Jadilah pendengar dan kawan yang setia.
15) Sampaikan berita baik tentang orang lain dan sembunyikan kelemahan atau keburukan orang lain.
16) Sentiasalah bermaaf-maafan sebelum berpisah dengan seseorang dan iringi perpisahan dengan doa.


Terlebih Dahulu Baiki Diri
Untuk menarik perhatian orang lain terhadap diri kita, kita perlu terlebih dahulu menyayangi dan memperbaiki diri kita. Orang yang mengasihi dirinya tidak akan melakukan sebarang kegiatan yang boleh mensabotaj dan merosakkan dirinya. Setiap tindak-tanduknya akan dilakukan secara berhikmah dan sentiasa memikirkan perasaan orang lain. Ingatlah pesanan seorang sarjana:

"Orang tidak kisah setakat mana yang anda tahu (berilmu), sehinggalah mereka tahu yang anda kisah terhadap mereka". Berjihad itu WAJIB


Semoga kita dapat memperbaiki diri dari masa ke masa... SELAMAT BERAMAL!!


Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Tuesday, January 15, 2013

SYUKUR



Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Monday, January 14, 2013

Kenapa Shaklee? Bahagian Pertama

Biasanya pagi-pagi Isnin, ramai yang moodnye ke laut...almaklumlah..dah bercuti 2 hari (Sabtu dan Ahad) maka motivasi diri untuk bangun kembali bekerja macam ala-ala lari la kan..

Alhamdulillah sejak kak long memulakan biz online kak long, sindrom Monday Blues tu nampaknya dah semakin dilupkan.. Sebabnya, online biz ni tak mengira masa, hari dan tempat. Walaupun Ahad atau Cuti Umum, kak long dan RahsiaSihat Online Shoppe tetap beroperasi seperti biasa...

Wah..tajuk vogue kan kat atas tu..ok, KENAPA SHAKLEE?

Untuk bahagian pertama ini, kak long nak menjawab dari segi PRODUK SHAKLEE terlebih dahulu.

Kak long dah mengamalkan Shaklee sejak muaz berusia 4 bulan...set pertama adalah SET B yg mana kak long ambil untuk pastikan kak long sentiasa bertenaga. 

Kak long ni memang kaki vitamin dari zaman sekolah sampai la sekarang... 1 perkara yang kak long rasa sangat berbeza adalah KEBERKESANAN vitamin Shaklee tu sendiri. Pengambilan secara konsisten SET B selama setahun memang menampakkan hasil yang superb antaranya:-

~ tenaga yang berpanjangan
~ lebih cergas walaupun terpaksa bekerja long hours dan kerja di lapangan
~ penghasilan susu untuk Muaz sentiasa cukup (yang ni kena ikut KONSEP ASAS PENYUSUAN juga ye)
~ hubungan dengan encik suami lebih intim
~ taraf kesihatan lebih baik (hanya 2 hari je kak long MC sepanjang tahun tu)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Apa yang nyata ialah

Shaklee mengamalkan 3 konsep:

SELAMAT, BERKESAN MESRA ALAM

Shaklee telah melaburkan lebih daripada USD250 juta dalam pembangunan produk yang lengkap, penyelidikan dan percubaan-percubaan klinikal
Setiap tahun lebih kurang 83,000 ujian makmal dan kualiti dijalankan ke atas produk nutrisi dan bahan-bahannya sahaja.

SENTIASA SELAMAT

Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Kami tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk kami adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan kami benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.

SENTIASA BERKESAN

~ $300 juta USD telah dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
~ Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
~ 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4
Ekpedisi Artik Antarabangsa
~ 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
~ Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli
Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf
LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil
produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.


SENTIASA MESRA ALAM
Shaklee merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.

Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai

~ 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
~ 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
~ 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
~ 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
~ 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Berdasarkan prinsip-prinsip di atas maka anda boleh meletakkan KEBOLEHPERCAYAAN terhadap produk Shaklee. Seperti kata-kata kak long dalam beberapa entry yang lepas 

GUNAKAN SHAKLEE TANPA WAS-WAS


Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Wednesday, January 9, 2013

Bila KAUM BAPA turut MENYOKONG PENYUSUAN SUSU IBU

Salam penuh takzim buat semua pembaca www.rahsiasihat.com

Penyusuan bayi atau breastfeeding kini bukan sahaja merupakan satu trend masakini namun penyusuan susu ibu ini di dalam Islam sememangnya telah tertulis sebagai salah satu hak si anak yang perlu dipenuhi oleh ibu dan bapa. Justeru itu, tidak mustahillah jika begitu banyak grup/ kumpulan penyokong penyusuan susu ibu ini ditubuhkan di seluruh dunia (bukan di Malaysia sahaja tau).

Dan dalam menjayakan penyusuan susu ibu, ia bukan sahaja melibatkan ibu itu sendiri bersama-sama bayinya namun sokongan ahli keluarga terdekat terutamanya SUAMI sangat membantu dalam memastikan PENYUSUAN SUSU IBU LENGKAP UNTUK TEMPOH 2 TAHUN.

Alhamdulillah, sejak hamil anak kedua lagi, kak long dah menanamkan azam untuk menyusukan sendiri. Syukur, niat yang pada mulanya sekadar untuk mengecilkan perbelanjaan rumah akhirnya berjaya direalisasikan selengkapnya sehingga usia Muaz 2 tahun. Dan kak long sangat bertuah kerana kedua-dua belah keluarga (keluarga sendiri dan keluarga mertua) banyak menyokong. Yang lebih seronok, kedua-dua ipar kak long turut bersama-sama memanjangkan usaha murni ini (hopefully tahun 2013 ni, kak long dapat jadi ibu susuan untuk 2 lagi bayi yang bakal lahir Insha Allah)

Dan seketika tadi, ketika kak long membelek-belek grup tertutup pelanggan Euphoria, terdapat 1 testimoni yang sangat menarik. Kerana kali ini, kaum bapa turut menyumbang testimoni berkaitan produk penyusuan susu ibu iaitu SET 3M bukan sekadar kaum ibu. Jom kita baca apa yang dinukilkan oleh bapa bertuah tersebut.



Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Tuesday, January 8, 2013

SYOK sangat ke SHAKLEE COLLAGEN POWDER tu???

Hari ni cuaca agak panas dan bercampur mendung bercampur suram (lately memang begitulah keadaan di sitiawan ni..)

Kak long bukan nak bercerita banyak pasal cuaca pun sebenarnya... Sekadar nak kongsi dengan korang-korang semua satu testimoni yang mantop gitu... kredit pada sahabat biz kak long atas perkongsian ini


So kepada yang di luar sana yang masih ragu-ragu... ingin teruskan keraguan anda?? Sesungguhnya anda dalam kerugian.. Cepat bertindak untuk hasil yang menakjubkan!

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Monday, January 7, 2013

SHAKLEE GUNA EKSTRAK BABI?

Beberapa hari ni kak long menerima dan membaca beberapa komen berkaitan dengan penggunaan ekstrak babi dalam produk Shaklee.

Sebelum kak long meneruskan bicara, di sini kak long sertakan satu keratan emel (klik untuk besarkan imej) yang dikongsikan oleh seorang sahabat Shaklee kak long berkaitan isu ini.


credit to Mommy Lyna atas perkongsian ini

Buat pengetahuan semua, Shaklee sememangnya menggunakan kapsul dari bovine (lembu) dan tiada langsung penggunaan dari sumber porcine (babi) sepertimana yang diwar-warkan. Emel di atas adalah jawapan dari pihak Shaklee sendiri. 

Jadi teman-teman dan customer-customer kak long di luar sana usahlah risau ye. Lagipun, semua produk Shaklee yang dijual di Malaysia PERLU mendapatkan kelulusan HALAL dari JAKIM walaupun telah mendapat kelulusan dari ISA. Sebab itulah, tidak semua produk Shaklee halal dan tidak semua produk Shaklee dijual di Malaysia.

Jadi diharapkan penerangan di atas cukup untuk merungkai persoalan di minda kalian.

GUNAKAN SHAKLEE TANPA WAS-WAS!!

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Pengedar Sah Shaklee Anda
~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Wednesday, January 2, 2013

Gelagat Anak-anak Bila Mula Bersekolah



Hari ni nak bercerita sedikit gelagat anak-anak nak memulakan sesi persekolahan

Sepanjang cuti sekolah, mulut dua beradik ni tak henti-henti bertanyakan soalan "BILA NAK PERGI SEKOLAH?" setiap kali bangun dari tidur. Sudah diterangkan yang sekolah hanya akan bermula pada tahun hadapan (2013). Namun itulah ayat pertama yang akan keluar dari mulut mereka

Tapi berbeza pula pagi ni, dikejutkan seawal 6.45 pagi, masing-masing mengeliat malas... Dan pagi ni soalan yang lain pula yang ditanya... "KITA KENA PERGI SEKOLAH KE IBU?"... Hmmm, kak long hanya mampu tersenyum je lah... Layan kan je kerenah anak-anak ni... Si abang nampak lebih bersemangat tapi si adik nampak ragu-ragu... Maka ibunya pun memasukkan jarum pada si adik menggunakan si abang..

Sebaik sahaja dengar yang abang dah siap nak pergi sekolah dan nak mula bersarapan..si adik bagai lipas kudung bersiap..hehehe..menjadi taktik ibu kali ni.

Kalau 2 tahun lepas, kak long menyekolahkan Anas di manjung tapi kini kami beralih arah nak menyekolahkan kedua-dua bujang ini di TASKI ABIM di Air Tawar. Terdapat beberapa kemudahan yang disediakan termasuk kelas mengaji dan pengangkutan. Ada beberapa syllabus yang agak berbeza tapi fokus kami (kak long dan suami) adalah untuk kedua-dua mereka mengenal ilmu mengenal Allah. Kak long mahukan mereka mengamalkan solat 5 waktu tepat pada masanya, belajar menulis dan membaca jawi dengan lancar dan boleh membaca Al Quran dengan fasih dengan cara yang lebih formal. Ye, kami di rumah turut mempraktikkannya dan hasil pembelajaran formal dan praktikal di rumah dapat membantu kami mendidik mereka menjadi khalifah Allah... Amin..

Semoga kedua-dua beradik ni dapat menyesuaikan diri mereka..In sha Allah.. sebagai ibu, kak long hanya mampu berdoa agar mereka menjadi INSAN CEMERLANG DUNIA & AKHIRAT.

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Tuesday, January 1, 2013

SARAPAN SIHAT SEISI KELUARGA

Esok bermula lah sesi persekolahan bagi tahun 2013 (sesetengah negeri dah bermula hari ini). Ibu-ibu di luar sana mungkin agak pening memikirkan apakah hidangan sarapan terutamanya buat si kecil yang baru nak menjejakkan kaki ke sekolah.

Kak long suka nak mencadangkan SET TRIPPLE GEM sebagai penyelesaian buat anda di luar sana.


ESP : Protein Shaklee lengkap dengan 9 amino asid yang diperlukan oleh badan tetapi tidak mampu dibina oleh badan. Protein untuk bina sel. Kulit, rambut, organ semua dibina dari protein.

Meal Shake : Ianya multivitamin yang saya juga memanggilnya sebagai pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila serbuk. 

Performance Drink : adalah minuman isotonik yang lengkap dengan formula opticarb dan bagus untuk kesihatan kerana ianya tanpa karbonat. Memastikan badan sentiasa hidrat.

Apakah rasanya?
Gabungan 3 serbuk supplement ini memberikan rasa ala-ala vitagen ditambah jika diminum dengan air yang sedikit sejuk. Sangat sedap. Cara bancuhan yang biasa kak long buat ialah dengan gelas yang diisi 500ml air, masukkan 1 setengah sudu besar ESP, 1 sudu besar meal shake dan 1 sudu besar Performance drink.


Siapa yang sesuai amalkan minuman ini? 
Antara mereka yang kak long sangat sarankan mengambil Triple Gem adalah:
~ anak-anak yang dah bersekolah supaya bertenaga , sihat dan tidak mudah dehydrat
~ mereka yang bekerja luar dan terdedah dengan panas terik matahari
~ mereka yang tak boleh dan tak suka telan pil tetapi perlukan supplement
~ mereka yang ingin replace meal terutama untuk sarapan

Set ini lengkap dengan keperluan vitamin dan mineral seharian di samping memberikan tenaga berpanjangan buat si kecil yang aktif. Ia juga membantu meningkatkan konsentrasi mereka di sekolah.

SARAPAN YANG SIHAT UNTUK PERMULAAN YANG HEBAT!!!

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Kekal BERTENAGA sepanjang KEHAMILAN

Alhamdulillah, 2013 kini mula menjengah.. Seperti mana insan-insan lain, kak long turut mempunyai resolusi baru bagi tahun 2013.. apa dia..biarlah ia menjadi rahsia...hehehe....(Insya Allah jika resolusi ini tercapai, pasti kak long akan berkongsi dengan u olls ye..)

Dan hari ni kandungan kak long dah memasuki minggu ke-16, syukur. Setakat ini, kak long tiada mengalami masalah yang besar-besar kecuali ketika demam dan hampir lelah beberapa minggu yang lalu. Dan doa kak long agar kesihatan ini terus berpanjangan sehingga tibanya waktu bersalin kelak. Hamil kali ni agak berbeza selera kak long, masa kandungan pertama dan kedua, kak long tak terasa langsung nak makan segala mak nenek asam ke atau buah-buahan yang masam namun tidak pada kehamilan kali ini. Buah epal hijau serta Vitamin C Chewable Shaklee adalah pengubat rasa masam kak long..sekali sekala ada gak makan asam tapi tak leh diamalkan selalu..tak elok..


Kebanyakan ibu-ibu yang hamil seringkali merasa mual dan loya-loya di awal kehamilan... Alhamdulillah, kali ni tiada langsung rasa loya. Dari pembacaan kak long, rasa mual dan loya adalah salah satu simptom ibu hamil yang disebabkan kekurangan kalsium. Kak long memang mengamalkan Ostematrix Shaklee sejak sebelum hamil, mungkin itu juga menyumbang kepada tiadanya rasa mual atau loya...

Selain itu, ibu hamil trimester pertama mungkin kerap mengalami mood swing dan letih. Perubahan hormon serta fizikal / dalaman ibu hamil adalah salah satu puncanya. Pengambilan ESP dan b complex sangat membantu mengatasi masalah keletihan melampau dan moody. ESP yang mengandungi 9 jenis asid amino yang lengkap serta indeks glisemik yang rendah membekalkan tenaga yang berpanjangan buat si ibu. B complex pula yang lengkap dengan asid folik membantu menenangkan si ibu di samping memastikan pertumbuhan saraf bayi berkembang dengan dengan pesat dan mantap.

Hemoglobin rendah dan sering pitam sering dialami oleh ibu yang kurang Zat Besi. Justeru, pengambilan Vitalea (dengan formula zat besi) dan Vitamin C (100mg atau 500mg) benar-benar membantu zat besi diserap sepenuhnya ke salur darah. 

Apabila usia kandungan mulai menjejak trimester kedua, kak long sangat menggalakkan ibu-ibu hamil mengambil suplemen tambahan Omega Guard. Ia mengandungi DHA dan omega-3 dan omega-6 yang membantu dalam perkembangan IQ bayi anda. Selain perkembangan neuron bayi, Omega Guard juga turut membantu mengawal berat ibu supaya tidak bertambah dengan mendadak.

Ibu-ibu hamil di luar sana.... Sudah memilih suplemen terbaik untuk bayi anda? Kak long memilih Shaklee kerana ia semulajadi, selamat dan berkesan.
Hanya yang terbaik untuk kak long dan keluarga!


Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Manjung

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com