Posts

Showing posts from January, 2013

Performance Maximum (PM) untuk GOUT?

Image
First sekali kak long nak perkenalkan produk untuk mereka yang sememangnya ahli sukan mahupun mereka yang aktif dalam sukan..
Kalau dulu ia dikenali dengan nama Performance Drink, kini dengan formula yang diperhebatkan, ia dikenali dengan nama PERFORMANCE MAXIMUM
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Keterangan mengenai produk adalah seperti yang kak long letakkan di bawah ye...

Sebenarnya Performance Maximum ni lebih baik dari minuman isotonik yang biasa kita boleh dapati di kedai... KENAPA???
~ Kurang gula (less sugar) ~ Bersifat Isotonik mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita, jadi ia mudah diserap untuk menaikkan kadar gula dalam darah pada peringkat yang sepatutnya..dengan segera dan kita akan kurang penat. ~ Mengandungi sedikit natrium bagi mempercepatkan penyerapan cecair dalam tubuh kita..jadi kita akan kurang haus.
Ahli Sukan je ke yang boleh ambil Performance Maximum ni? TIDAk sebenarnya malah ia turut digalakkan untuk golongan seperti di baw…

WAHM ~ IMPIAN 2013 ~

Image
WAHM - work at home mom atau dalam bahasa melayu Ibu yang Bekerja Dari Rumah
Dulu-dulu masa mula berkerjaya, tak terfikir langsung nak berhenti kerja. Selalu berdoa agar kak long dikurniakan seorang suami yang sangat sporting untuk membenarkan kak long terus bekerja. Target masa tu tentulah nak income yang besar dan pangkat yang tinggi...
Tapi bulan berganti bulan dan tahun berganti tahun... well, sememangnya hati manusia ini milik Allah kan... dan Dia sebenarnya yang sering menggerakkan hati kita seiring dengan apa matlamat kita pada masa hadapan. 
Sejak dua menjak ni (beberapa bulan kebelakangan ni terutamanya) kak long mula terbayang ke'indah'an duduk di rumah, membesarkan anak-anak dengan tangan sendiri, memasak untuk mereka tetapi pada masa yang sama turut mendapat income yang berbaloi-baloi dari rumah. Sebelum ni bukan tak pernah berangan macam ni tapi impian tu semakin kuat apatah lagi bila kak long disahkan hamil anak ketiga. Maka semangat untuk jadi seorang WAHM turut …

Uniknya ESP Shaklee

Image
Wah!!! Kalau tengok kat iklan kat atas..macam best bebeno ESP ni..tapi betul ke bagus sangat??? Apa yang bagus tu ye.... Ha..entry kak long kali ni nak cerita kat korang semua keUNIKan ESP SHAKLEE. Berlambak serbuk soya yang ada di pasaran dari pelbagai jenama, pelbagai harga serta pelbagai perisa...


ESP ni memang KILLER PRODUCT bagi kak long..memang setiap kali kak long restock, tak sampai 2 hari, ia akan habis..laris macam goreng pisang panas...
~ ESP merupakan produk yang popular terutama sebagai agen kecantikan seperti kenajalan kulit seluruh badan ~ bagi ibu-ibu hamil, pengambilan ESP membantu memastikan ibu sentiasa bertenaga sepanjang hari ~ untuk ibu yang menyusukan, kandungan protein ESP yang lengkap dengan 22 asid amino perlu sangat membantu dalam menghasilkan susu dengan lebih cepat dan pekat ~ ia turut membantu meningkatkan tahap kesuburan kerana protein ESP adalah sumber protein asas  ~ semasa dalam pantang, selain dari membekalkan tenaga, turut mempercepatkan penyembuhan sele…

Kenapa SHAKLEE? Bahagian Kedua

Jika sbelum ini kak long dah berkongsi dengan kalian kenapa kak long memilih Jenama Shaklee sebagai JENAMA PILIHAN SUPLEMEN kak long,

Di bahagian kedua ini pula kak long nak berkongsi KENAPA KAK LONG PILIH SHAKLEE SEBAGAI SUMBER PENDAPATAN KEDUA?

Sebelum ni memang kak long dah mendengar pelbagai jenama sama ada tempatan mahupun antarabangsa berkaitan NETWORKING MARKETING. Ramai teman seuniversiti mengajak kak long bersam-sama mereka menceburkan diri dalam MLM ni. Kak long sememangnya mempunyai latar belakang keluarga yang berniaga. Dari arwah datuk dan nenek kak long lagi, mereka dah mengusahakan kedai runcit di kampung dan bila berpindah ke bandar, mereka turut mebawa perniagaan barangan runcit mereka bersama (ni belah ayah kak long). Arwah datuk kak long belah mak pula mempunyai sebuah kedai buku. Jadi sememangnya kak long tak dapat lari dari jiwa berniaga ni. Cuma mungkin masa yang belum sesuai ketika itu.

Bagaimana kak long boleh berminat? Ia bermula apabila teman-teman sepejabat …

~ Nutriferon ~ Benteng Kesihatan Anda!!

Image
Apa itu Nutriferon?

NutriFeron terbukti secara klinikal terdiri daripada gabungan ekstrak tumbuhan yang mengukuhkan sistem imun. NutriFeron menstimulasikan setiap sel di dalam badan kita untuk menghasilkan interferon aslinya sendiri.

Apakah interferon? Interferon ditemui oleh Dr. Yosuhiko Kojima pada tahun 1954, iaitu bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel badan. Ianya diaktifkan setiap kali sel dijangkiti oleh mikrob, virus, sel kanser dan lain-lain.

Siapa yg perlukan Nutriferon

1. Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan

2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara

3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum

4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti

5. Individu yang diet mereka tidak …

MENJANA KEHEBATAN DIRI DALAM PERGAULAN

Petang-petang macam ni apa kata kita baca satu artikel berkaitan

MENJANA KEHEBATAN DIRI DALAM PERGAULAN
Artikel ni kak long perolehi dari emel seorang teman... Semoga kita memperolehi manfaatnya.. Inshaa Allah


MENJANA KEHEBATAN DIRI DALAM PERGAULAN
Oleh Dato' Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah

Jangan Ada Benci Di Hati

Ramai juga orang yang gagal dalam pergaulan kerana menyimpan perasaan BENCI dalam hati mereka. Tuhan itu maha adil. Perasaan benci dalam diri kita akan menyebabkan ramai orang mudah benci terhadap kita. Misalnya, orang yang membenci ibu bapanya mungkin akan dibenci oleh rakan-rakannya. Orang yang membenci jirannya atau bekas kekasihnya mungkin akan dapat kebencian daripada rakan sekerjanya atau malahan ketua jabatannya.
Justeru hapuskanlah segala perasaan benci daripada hati kita agar kita mudah menjalin hubungan dengan orang lain.

Kaedah Mengikis Benci

Cara yang terbaik untuk mengikis benci ialah dengan memaafkan semua orang sebelum tidur malam. Jika setiap malam sebelum tidur ki…

SYUKUR

Image
Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Kenapa Shaklee? Bahagian Pertama

Biasanya pagi-pagi Isnin, ramai yang moodnye ke laut...almaklumlah..dah bercuti 2 hari (Sabtu dan Ahad) maka motivasi diri untuk bangun kembali bekerja macam ala-ala lari la kan..
Alhamdulillah sejak kak long memulakan biz online kak long, sindrom Monday Blues tu nampaknya dah semakin dilupkan.. Sebabnya, online biz ni tak mengira masa, hari dan tempat. Walaupun Ahad atau Cuti Umum, kak long dan RahsiaSihat Online Shoppe tetap beroperasi seperti biasa...
Wah..tajuk vogue kan kat atas tu..ok, KENAPA SHAKLEE?
Untuk bahagian pertama ini, kak long nak menjawab dari segi PRODUK SHAKLEE terlebih dahulu.
Kak long dah mengamalkan Shaklee sejak muaz berusia 4 bulan...set pertama adalah SET B yg mana kak long ambil untuk pastikan kak long sentiasa bertenaga. 
Kak long ni memang kaki vitamin dari zaman sekolah sampai la sekarang... 1 perkara yang kak long rasa sangat berbeza adalah KEBERKESANAN vitamin Shaklee tu sendiri. Pengambilan secara konsisten SET B selama setahun memang menampakkan hasi…

Bila KAUM BAPA turut MENYOKONG PENYUSUAN SUSU IBU

Image
Salam penuh takzim buat semua pembaca www.rahsiasihat.com

Penyusuan bayi atau breastfeeding kini bukan sahaja merupakan satu trend masakini namun penyusuan susu ibu ini di dalam Islam sememangnya telah tertulis sebagai salah satu hak si anak yang perlu dipenuhi oleh ibu dan bapa. Justeru itu, tidak mustahillah jika begitu banyak grup/ kumpulan penyokong penyusuan susu ibu ini ditubuhkan di seluruh dunia (bukan di Malaysia sahaja tau).

Dan dalam menjayakan penyusuan susu ibu, ia bukan sahaja melibatkan ibu itu sendiri bersama-sama bayinya namun sokongan ahli keluarga terdekat terutamanya SUAMI sangat membantu dalam memastikan PENYUSUAN SUSU IBU LENGKAP UNTUK TEMPOH 2 TAHUN.

Alhamdulillah, sejak hamil anak kedua lagi, kak long dah menanamkan azam untuk menyusukan sendiri. Syukur, niat yang pada mulanya sekadar untuk mengecilkan perbelanjaan rumah akhirnya berjaya direalisasikan selengkapnya sehingga usia Muaz 2 tahun. Dan kak long sangat bertuah kerana kedua-dua belah keluarga (keluarga…

SYOK sangat ke SHAKLEE COLLAGEN POWDER tu???

Image
Hari ni cuaca agak panas dan bercampur mendung bercampur suram (lately memang begitulah keadaan di sitiawan ni..)

Kak long bukan nak bercerita banyak pasal cuaca pun sebenarnya... Sekadar nak kongsi dengan korang-korang semua satu testimoni yang mantop gitu... kredit pada sahabat biz kak long atas perkongsian ini


So kepada yang di luar sana yang masih ragu-ragu... ingin teruskan keraguan anda?? Sesungguhnya anda dalam kerugian.. Cepat bertindak untuk hasil yang menakjubkan!

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

SHAKLEE GUNA EKSTRAK BABI?

Image
Beberapa hari ni kak long menerima dan membaca beberapa komen berkaitan dengan penggunaan ekstrak babi dalam produk Shaklee.

Sebelum kak long meneruskan bicara, di sini kak long sertakan satu keratan emel (klik untuk besarkan imej) yang dikongsikan oleh seorang sahabat Shaklee kak long berkaitan isu ini.


credit to Mommy Lyna atas perkongsian ini
Buat pengetahuan semua, Shaklee sememangnya menggunakan kapsul dari bovine (lembu) dan tiada langsung penggunaan dari sumber porcine (babi) sepertimana yang diwar-warkan. Emel di atas adalah jawapan dari pihak Shaklee sendiri. 
Jadi teman-teman dan customer-customer kak long di luar sana usahlah risau ye. Lagipun, semua produk Shaklee yang dijual di Malaysia PERLU mendapatkan kelulusan HALAL dari JAKIM walaupun telah mendapat kelulusan dari ISA. Sebab itulah, tidak semua produk Shaklee halal dan tidak semua produk Shaklee dijual di Malaysia.
Jadi diharapkan penerangan di atas cukup untuk merungkai persoalan di minda kalian.

GUNAKAN SHAKLEE TANP…

Gelagat Anak-anak Bila Mula Bersekolah

Image

SARAPAN SIHAT SEISI KELUARGA

Image
Esok bermula lah sesi persekolahan bagi tahun 2013 (sesetengah negeri dah bermula hari ini). Ibu-ibu di luar sana mungkin agak pening memikirkan apakah hidangan sarapan terutamanya buat si kecil yang baru nak menjejakkan kaki ke sekolah.

Kak long suka nak mencadangkan SET TRIPPLE GEM sebagai penyelesaian buat anda di luar sana.


ESP : Protein Shaklee lengkap dengan 9 amino asid yang diperlukan oleh badan tetapi tidak mampu dibina oleh badan. Protein untuk bina sel. Kulit, rambut, organ semua dibina dari protein.
Meal Shake : Ianya multivitamin yang saya juga memanggilnya sebagai pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila serbuk. 
Performance Drink : adalah minuman isotonik yang lengkap dengan formula opticarb dan bagus untuk kesihatan kerana ianya tanpa karbonat. Memastikan badan sentiasa hidrat.
Apakah rasanya?
Gabungan 3 serbuk supplement ini memberikan rasa ala-ala vitagen ditambah jika diminum dengan air yang sedikit sejuk. Sangat sedap. Cara bancuhan yang bi…

Kekal BERTENAGA sepanjang KEHAMILAN

Image
Alhamdulillah, 2013 kini mula menjengah.. Seperti mana insan-insan lain, kak long turut mempunyai resolusi baru bagi tahun 2013.. apa dia..biarlah ia menjadi rahsia...hehehe....(Insya Allah jika resolusi ini tercapai, pasti kak long akan berkongsi dengan u olls ye..)

Dan hari ni kandungan kak long dah memasuki minggu ke-16, syukur. Setakat ini, kak long tiada mengalami masalah yang besar-besar kecuali ketika demam dan hampir lelah beberapa minggu yang lalu. Dan doa kak long agar kesihatan ini terus berpanjangan sehingga tibanya waktu bersalin kelak. Hamil kali ni agak berbeza selera kak long, masa kandungan pertama dan kedua, kak long tak terasa langsung nak makan segala mak nenek asam ke atau buah-buahan yang masam namun tidak pada kehamilan kali ini. Buah epal hijau serta Vitamin C Chewable Shaklee adalah pengubat rasa masam kak long..sekali sekala ada gak makan asam tapi tak leh diamalkan selalu..tak elok..


Kebanyakan ibu-ibu yang hamil seringkali merasa mual dan loya-loya di awal k…