Bila KAUM BAPA turut MENYOKONG PENYUSUAN SUSU IBU

Salam penuh takzim buat semua pembaca www.rahsiasihat.com

Penyusuan bayi atau breastfeeding kini bukan sahaja merupakan satu trend masakini namun penyusuan susu ibu ini di dalam Islam sememangnya telah tertulis sebagai salah satu hak si anak yang perlu dipenuhi oleh ibu dan bapa. Justeru itu, tidak mustahillah jika begitu banyak grup/ kumpulan penyokong penyusuan susu ibu ini ditubuhkan di seluruh dunia (bukan di Malaysia sahaja tau).

Dan dalam menjayakan penyusuan susu ibu, ia bukan sahaja melibatkan ibu itu sendiri bersama-sama bayinya namun sokongan ahli keluarga terdekat terutamanya SUAMI sangat membantu dalam memastikan PENYUSUAN SUSU IBU LENGKAP UNTUK TEMPOH 2 TAHUN.

Alhamdulillah, sejak hamil anak kedua lagi, kak long dah menanamkan azam untuk menyusukan sendiri. Syukur, niat yang pada mulanya sekadar untuk mengecilkan perbelanjaan rumah akhirnya berjaya direalisasikan selengkapnya sehingga usia Muaz 2 tahun. Dan kak long sangat bertuah kerana kedua-dua belah keluarga (keluarga sendiri dan keluarga mertua) banyak menyokong. Yang lebih seronok, kedua-dua ipar kak long turut bersama-sama memanjangkan usaha murni ini (hopefully tahun 2013 ni, kak long dapat jadi ibu susuan untuk 2 lagi bayi yang bakal lahir Insha Allah)

Dan seketika tadi, ketika kak long membelek-belek grup tertutup pelanggan Euphoria, terdapat 1 testimoni yang sangat menarik. Kerana kali ini, kaum bapa turut menyumbang testimoni berkaitan produk penyusuan susu ibu iaitu SET 3M bukan sekadar kaum ibu. Jom kita baca apa yang dinukilkan oleh bapa bertuah tersebut.Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Comments

Popular posts from this blog

TIPS MENANGANI ANAK NAKAL

TIPS BERSEDEKAH LEBIH KREATIF

SEMBELIT - MASALAH KEBANYAKAN ORANG TERMASUK BAYI