Monday, January 14, 2013

Kenapa Shaklee? Bahagian Pertama

Biasanya pagi-pagi Isnin, ramai yang moodnye ke laut...almaklumlah..dah bercuti 2 hari (Sabtu dan Ahad) maka motivasi diri untuk bangun kembali bekerja macam ala-ala lari la kan..

Alhamdulillah sejak kak long memulakan biz online kak long, sindrom Monday Blues tu nampaknya dah semakin dilupkan.. Sebabnya, online biz ni tak mengira masa, hari dan tempat. Walaupun Ahad atau Cuti Umum, kak long dan RahsiaSihat Online Shoppe tetap beroperasi seperti biasa...

Wah..tajuk vogue kan kat atas tu..ok, KENAPA SHAKLEE?

Untuk bahagian pertama ini, kak long nak menjawab dari segi PRODUK SHAKLEE terlebih dahulu.

Kak long dah mengamalkan Shaklee sejak muaz berusia 4 bulan...set pertama adalah SET B yg mana kak long ambil untuk pastikan kak long sentiasa bertenaga. 

Kak long ni memang kaki vitamin dari zaman sekolah sampai la sekarang... 1 perkara yang kak long rasa sangat berbeza adalah KEBERKESANAN vitamin Shaklee tu sendiri. Pengambilan secara konsisten SET B selama setahun memang menampakkan hasil yang superb antaranya:-

~ tenaga yang berpanjangan
~ lebih cergas walaupun terpaksa bekerja long hours dan kerja di lapangan
~ penghasilan susu untuk Muaz sentiasa cukup (yang ni kena ikut KONSEP ASAS PENYUSUAN juga ye)
~ hubungan dengan encik suami lebih intim
~ taraf kesihatan lebih baik (hanya 2 hari je kak long MC sepanjang tahun tu)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Apa yang nyata ialah

Shaklee mengamalkan 3 konsep:

SELAMAT, BERKESAN MESRA ALAM

Shaklee telah melaburkan lebih daripada USD250 juta dalam pembangunan produk yang lengkap, penyelidikan dan percubaan-percubaan klinikal
Setiap tahun lebih kurang 83,000 ujian makmal dan kualiti dijalankan ke atas produk nutrisi dan bahan-bahannya sahaja.

SENTIASA SELAMAT

Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Kami tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk kami adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan kami benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.

SENTIASA BERKESAN

~ $300 juta USD telah dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
~ Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
~ 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4
Ekpedisi Artik Antarabangsa
~ 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
~ Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli
Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf
LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil
produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.


SENTIASA MESRA ALAM
Shaklee merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.

Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai

~ 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
~ 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
~ 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
~ 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
~ 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Berdasarkan prinsip-prinsip di atas maka anda boleh meletakkan KEBOLEHPERCAYAAN terhadap produk Shaklee. Seperti kata-kata kak long dalam beberapa entry yang lepas 

GUNAKAN SHAKLEE TANPA WAS-WAS


Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com