Friday, January 18, 2013

Uniknya ESP Shaklee



Wah!!! Kalau tengok kat iklan kat atas..macam best bebeno ESP ni..tapi betul ke bagus sangat??? Apa yang bagus tu ye.... Ha..entry kak long kali ni nak cerita kat korang semua keUNIKan ESP SHAKLEE. Berlambak serbuk soya yang ada di pasaran dari pelbagai jenama, pelbagai harga serta pelbagai perisa...


ESP ni memang KILLER PRODUCT bagi kak long..memang setiap kali kak long restock, tak sampai 2 hari, ia akan habis..laris macam goreng pisang panas...

~ ESP merupakan produk yang popular terutama sebagai agen kecantikan seperti kenajalan kulit seluruh badan
~ bagi ibu-ibu hamil, pengambilan ESP membantu memastikan ibu sentiasa bertenaga sepanjang hari
~ untuk ibu yang menyusukan, kandungan protein ESP yang lengkap dengan 22 asid amino perlu sangat membantu dalam menghasilkan susu dengan lebih cepat dan pekat
~ ia turut membantu meningkatkan tahap kesuburan kerana protein ESP adalah sumber protein asas 
~ semasa dalam pantang, selain dari membekalkan tenaga, turut mempercepatkan penyembuhan selepas proses bersalin
~ ibu yang menyusukan yang ingin berdiet - ESP yang berindeks glisemik rendah mengurangkan rasa lapar kerana tenaga/glukosa dirembeskan dengan kadar yang lebih perlahan (sebab tu kita rasa lebih kenyang)
~ membina sel yang lebih sihat kerana struktur asas sel adalah protein, maka untuk mereka yg ingin awet muda, bermasalah kulit (jerawat, jeragat dan seumpama dengannya) sangat bagus mengamalkan ESP setiap hari

9 asid amino perlu yang tidak dibina oleh badan kita tetapi  ESP menyediakan kesemuanya

                                              Apa manfaat setelah kita ambil ESP?

~ mengandungi isoflavones (daeidzin & genistien) yang membantu mengurangkan risiko kanser, meningkatkan keimunan badan, membantu dalam penyeimbangan hormon serta meningkatkan kepadatan tulang
~ memberi tenaga berpanjangan
~ membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan yang rosak
~ menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung
~ setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
~ kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
~ indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
~ Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
~ tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
~ bebas perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.


Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com