Posts

Showing posts from March, 2013

PERSIAPAN UNTUK BABY - 2ND SERIES

Semalam kak long bercerita tentang persiapan kak long nak menyambut baby ke-3 ni kan... Hari ni kak long nak share pula apa persiapan bagi mereka yang nak menyambut kelahiran sulung... Macam kak long, banyak yang kak long guna semula dari abang-abang (Anas & Muaz) jadi bajet mungkin agak rendah berbanding mereka yang menunggu kelahiran pertama...

So ini antara senarai semak yang anda perlu sediakan ye bakal-bakal ibu di luar sana:

Kak long olahkan sedikit dari artikel Pa&Ma.

Pakaian bayi
Pakaian asas ialah:
Baju lengan pendek
Baju lengan panjang
Seluar pendek
Seluar panjang
Barut
Sarung kaki
Sarung tangan
Kain bedung
Topi
Lampin
Lampin pakaian buang atau lampin kain moden
Pelapik lampin (jika anda menggunakan lampin kain moden)
Tisu basah
Alas atau pelapik untuk menukar lampin
Beg lampin (digunakan untuk mengisi lampin ketika keluar dari rumah)
Set mandian
Besen mandi bayi
Tuala mandi
Tuala muka
Cecair mandian
Syampu

Set penjagaan bayi
Losen bayi Minyak bayi
Bedak bayi
Sikat atau berus rambut
Minyak tel…

PERSIAPAN UNTUK BABY

Image
Salam semua...

petang ni, kak long just nak buat entry yang santai-santai je...penat lak korang asyik baca entry yang berinformasi kan...heheheh

minggu depan, kandungan kak long mencecah usia 28 minggu..kalau ikut kiraan bulan..dalam 7 bulan macam gitu lah kan..so apa preparation kak long ye untuk baby yang baru ni..



i) pakaian baby ~ keluarkan semua baju-baju anas dan muaz ketika baby dulu (termasuk barut & bedung) ~ kena buat pengasingan supaya senang yang mana boleh dipakai ketika berpantang atau ada baju yang sesuai bila baby dah bertambah besar...
(ikut pengalaman yang lepas-lepas..baby kak long xmuat nak pakai baju newborn...almaklum lahir-lahir dah 3.4 kg ke atas jadi saiz newborn sangat tak sesuai...tapi kak long tetap standby sepasang dua)


ii) Cloth diaper/ disposable diaper ~ untuk permulaan dan semasa berpantang, biasanya kak long aka gunakan disposable diaper...then bila rasa badan dah kuat after sebulan, baru start berCD..bukan susah pun kan...
jadi antara yang perlu …

Testimoni Pengguna ~ KEHEBATAN OSTEMATRIX

Image
Beberapa hari ni, kak long dah dok bercerita tentang kepentingan kalsium serta KELEBIHAN OSTEMATRIX (produk kalsium magnesium dari SHAKLEE).
Jadi hari ni kak long nak berkongsi dengan kalian beberapa testimoni pengguna-pengguna yang dah mencuba OSTEMATRIX dan mendapati hasilnya menakjubkan!!
TESTIMONI 1 ~ KEKEJANGAN & KEBAS KAKI

TESTIMONI 2 ~ BABY MUDAH MELAWAS

TESTIMONI 3 ~ IBU MENYUSU (SUSU MENCURAH SEHINGGA CADAR LENCUN)

TESTIMONI 4 ~ TIADA SAKIT BELAKANG, SAKIT GIGI HILANG

TESTIMONI 5 ~ ALAHAN HAMIL


Jadi siapa kata OSTEMATRIX hanya untuk tulang dan gigi sahaja..
Ia adalah produk yang pelbagai khasiat!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kalsium yang bagus adalah KALSIUM + MAGNESIUM + VITAMIN D + FOSFORUS!
Bingung nak cari di mana? 
OSTEMATRIX SHAKLEE LENGKAP DENGAN RUMUSAN DI ATAS! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bulan ni promo OSTEMATRIX  (BELI 6 PERCUMA 1 BOTOL)
Cepat dapatkan sebelum terlambat!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~…

OSTEMATRIX bantu ATASI SUKAR TIDUR

Image
Selalu tak u olls rasa mengantuk sangat tapi bila dah baring, tak boleh nak lelapkan mata?

Atau dah masuk tidur tetapi sering terjaga dan susah nak tidur semula...

Ada yang beranggapan ini adalah suatu penyakit yang dikenali sebagai insomnia... sebenarnya pengertian insomnia itu sangat luas dan banyak faktor yang terlibat..

Jadi adakah cara nak mengelakkan berlakunya gangguan tidur pada waktu malam ni?

Pengambilan OSTEMATRIX sebelum tidur sangat membantu mereka yang mengalami kesukaran tidur di waktu malam. Macam kak long ni, sejak mengandung ni, memang senang terjaga apatah lagi dengan usia kandungan yang semakin menua, maka kesukaran lebih jelas. Namun syukur, dengan pengambilan OSTEMATRIX yang konsisten setiap hari sebelum tidur, kak long berjaya mendapat rehat yang secukupnya..

Jom kita baca pula testimoni di bawah ini, bagaimana OSTEMATRIX membantu masalah sahabat kita ni...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Secara saintifiknya, OSTEMATRIX yang mengandun…

20 KISAH KALSIUM UNTUK KANAK-KANAK

Image
Kalsium merupakan nutrien penting untuk pembentukan tulang, pembinaan sel-sel dan perjalanan sistem tubuh manusia. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut, teruskan bersama 20 cerita menarik tentang kalsium ini. Kalsium merupakan mineral penting dalam tubuh dan hampir semua kalsium (99%) terdapat pada tulang. Bahagian badan lain seperti gigi, plasma darah, cecair selular dan tisu lembut turut mengandungi kalsium.Kalsium perlu untuk proses pembekuan darah, penghantaran tindak balas saraf, membekalkan tenaga untuk jantung dan untuk kontraksi otot.Keperluan kalsium ti

ANDA ADA GEJALA-GEJALA INI?

Image
Adakah anda mempunyai gejala yang berikut?
Kejang otot
Kebas dan rasa mencucuk sekeliling tangan dan kaki