Ostematrix bantu kurangkan asid reflux ketika hamil

Semenjak usia kandungan kak long menjejak 20 minggu... Kehadiran asid hidroklorik di dalam sistem pencernaan sangat dirasai... Simptom seperti selalu sendawa, mudah terasa kenyang, rasa terbakar pada pangkal perut dengan rasa yang sungguh tak selesa adalah antara pengalaman yang tak pernah kak long rasai ketika hamil anak sulung dan kedua... Kesemua simptom di atas adalah antara tanda-tanda asid reflux berlaku.

Bagi ibu yang hamil, sindrom asid reflux mudah terjadi terutama ketika usia kandungan memasuki trimester kedua. Saiz janin yang semakin membesar dan menekan usus adalah salah satu faktor penyumbang.

Bilakah ia berlaku? Ia boleh berlaku pada bila- bila masa namun sering berlaku  selepas makan berat ataupun sebaik sahaja bangun dari tidur... Bagaimana nak mengatasi perkara ini? Ada ke ubat yang boleh diambil? Kebiasaannya, para doktor akan member ubat ( cecair atau kapsul) yang bertindak sebagai pengurang asid / " acid reducer". Ia biasanya diambil sebelum makan supaya ketika kita makan, ubat tersebut bertindak dengan meneutralkan asid di dalam usus.

Alternatifnya, kak long mengambil OSTEMATRIX & ESP.

Bagaimana Ostematrix membantu mengawal asid reflux? Kandungan kalsium dan magnesium di dalam ostematrix iaitu garam mineral meneutralkan asid hidroklorik yang terdapat di dalam saluran pencernaan. Sebab itulah mereka yang menghidap gastrik sangat digalakkan untuk mengambil Ostematrix sebelum tidur. Kak long dah merasai kesannya... Anda bila lagi?

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda ~ Nur Adha Mansor ~ Shaklee ID: 852417 ~ sms|whatsapp: 019-7987970 ~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Comments

Post a Comment

Jom share

Popular posts from this blog

TIPS MENANGANI ANAK NAKAL

TIPS BERSEDEKAH LEBIH KREATIF

SEMBELIT - MASALAH KEBANYAKAN ORANG TERMASUK BAYI