Wednesday, July 31, 2013

GLA - SUPLEMEN KESIHATAN HORMON & ORGAN REPRODUKTIF ANDA

GLA COMPLEX dari Shaklee

Dihasilkan dari Minyak Borage, Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. 

Fungsi untuk Wanita:
Menggalakkan rasa kelegaan semasa kitaran haid bulanan
Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid. 

Fungsi untuk Lelaki
Meningkatkan kesihatan prostat dan melancarkan pembuangan air kecil.




* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.  Tidak digalakkan bagi perempuan mengandung.

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Tuesday, July 30, 2013

Kesihatan Wanita ~ KEPENTINGANNYA!

Kebanyakan dari wanita di luar sana sering mendahulukan individu yang mereka sayang terlebih dahulu berbanding dengan diri mereka sendiri, betul tak? Sedangkan hakikatnya, WANITA perlu mengekalkan kesihatan mereka sama sahaja dengan insan tersayang...

Wanita secara umumnya melalui pelbagai fasa perubahan hormon sepanjang kehidupan mereka bermula dari baligh, kehamilan, penyusuan dan putus haid. Perubahan yang berlaku menjadikan wanita sangat istimewa dan pastinya mereka memerlukan penjagaan kesihatan yang istimewa.

Di Shaklee, terdapat set khusus untuk para WANITA di luar sana yang mementingkan kesihatan mereka.

Apa yang terkandung dalam SET WANITA?

Omega Guard ~ mengandungi docosahexanoic acid (DHA) dan eicosapentaenoic acid (EPA) yang merupakan asid lemak omega 3 yan dikenalpasti dapat memberikan sokongan nutrisi bagi menyokong tahap kolesterol yang baik sekaligus menjadikan jantun lebih sihat

GLA Complex ~ Gamma Linolenic Acid (GLA) telah digunakan secara tradisional untuk keselesaan semasa kitaran bulanan (haid) serta membantu melegakan gejala PMS yan berlaku sebelum haid dan ia juga boleh menangani masalah yang timbul sebelum putus haid

Ostematrix ~ Unsur utama dalam Ostematrix iaitu Kalsium, Magnesium, Vitamin D dan mineral zink, tembaga dan mangan. Pengambilan ostematrix dalam diet harian dapat membantu dalam pembentukan dan penyenggaraan tulang dan gigi yang sihat. Dianggarkan sejuta rakyat Malaysia yang mana 8% darinya adalah wanita kurang berkesedaran bagaimana untuk mengekalkan kesihatan tulang.




Berminat nak mencuba produk Shaklee?

 Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda ~ Nur Adha Mansor ~ Shaklee ID: 852417 ~ sms|whatsapp: 019-7987970 ~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Monday, July 8, 2013

Pendapatan Sampingan ~ Shaklee Memang Berbaloi!!

Semenjak keluarnya artikel ni di salah sebuah akhbar di Malaysia

Shaklee tawar peluang pendapatan lumayan 

Ramai yang bertanyakan pada kak long betul ke banyak untung bila join Shaklee ni

Seriusnya... Memang banyak!!!!!!

Untung bukan sahaja untung dunia malah untung untuk bekalan ke akhirat

Kenapa kak long cakap macam tu... Sebab dalam grup kak long, kami bukan sahaja diajar bagaimana nak menjana jualan malah kami turut dibekalkan dengan ilmu menjemput rezeki...

Sebab tu kak long kata ia memang berbaloi-baloi...

Apa yang Shaklee tawarkan ye..

Ni kak long petik terus dari website Shaklee... www.shaklee.com.my

Program Ganjaran Tunai

Bonus Kumpulan Peribadi (21%) 
Bonus Peribadi Bersih merupakan pendapatan yang dibayar oleh Shaklee berdasarkan jumlah PV Kumpulan Bulanan anda. Peratusan Bonus Peribadi Kasar diambilkira melalui UV kumpulan anda. Peratusan ini akan meningkat seiring dengan kenaikan tanggungjawab kepimpinan anda bilamana anda menaja pengedar baru masuk ke dalam kumpulan anda. Untuk melayakkan diri menerima Bonus Peribadi, Pengedar mestilah mempunyai paling minimum 30 UV Peribadi dalam bulan pembayaran bonus.

Bonus Kempimpinan (21%) (sehingga 6 paras ke atas)
Anda layak menerima Bonus Kepimpinan apabila anda melahirkan Pemimpin Jualan yang baru di dalam organisasi anda (“break out”). Bonus Kepimpinan dibayar kepada semua Pemimpin Jualan yang layak dan menepati prestasi yang digariskan untuk bonus ini.

Bonus Kepimpinan dibayar berasaskan pada PV Kumpulan sehingga Pemimpin Jualan tahap ke-enam. Pembayaran bonus ini berasaskan jumlah sebenar Kiraan Mata pada Tahap Pertama (First Level Point Count) dalam kumpulan tersebut.

Insentif Coordinator (sehingga 1.5%) 
Bonus Insentif Khas Shaklee (Insentif Coordinator) merupakan satu insentif dan ganjaran bagi prestasi perniagaan cemerlang yang ditawarkan kepada pangkat Coordinator dan ke atas, yang layak.

Program Kereta
Program Subsidi Kereta Shaklee ialah program insentif yang ditaja khas oleh Shaklee untuk semua para Pemimpin Jualan Shaklee yang menepati syarat-syarat yang ditentukan.

Pemimpin Jualan yang menepati syarat kelayakan akan mendapat kredit kereta setiap bulan dimana mereka perlu memenuhi syarat perlaksanaan Program Kereta ini secara minimum. 

Program Konvensyen/ Insentif
Sebaik sahaja anda mencapai pangkat Supervisor, anda telah mula mendapat mata terkumpul untuk Program Konvensyen Shaklee. Destinasi dan kelayakan UV bagi setiap konvensyen berbeza pada setiap tahun.


Jadi bagaimana? Menarikkan insentif-insentif dalam Shaklee... Kalau u olls nak tau lebih lanjut...boleh terus hubungi kak long ye dan boleh terus sign up sebagai Pengedar Sah Shaklee di tempat anda... Jangan segan-segan... 

Fast Action, Fast Result!!

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Sunday, July 7, 2013

RAMADHAN - BULAN UNTUK DETOX



Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Saturday, July 6, 2013

Terus Bertenaga Semasa Berpantang Dengan SET BERPANTANG SHAKLEE

Hari ni dah masuk hari ke 22 kak long berpantang... Alhamdulillah, sepanjang tempoh berpantang ni tugasan harian kak long dipermudahkan..

Lawatan dari sahabat-sahabat sepejabat mahupun sahabat-sahabat Shaklee menceriakan hari-hari kak long.. Antara komen-komen yang sering dilemparkan...

Kak long nampak cergas
Kak long nampak bertenaga dan tak macam orang berpantang
Wajah dan kulit kak long nampak bermaya dan tidak pucat
Kak long lebih ceria

Apa rahsianya?

Nak tau ke apa rahsia kak long? SHAKLEE lah rahsianya... Kak long mengambil SET BERPANTANG Shaklee seawal hari pertama bersalin... Vitamin pertama yang kak long makan adalah OSTEMATRIX... Maklumlah kan, keletihan meneran dan bersalin menyebabkan urat-urat badan dan sendi-sendi sakit dan lenguh di sana sini...

Kemudian, kak long mengambil VITALEA, B COMPLEX dan VITAMIN C... Vitamin C ni dah ibarat gula-gula bagi kak long... sejak mengandung lagi, bila tekak rasa nak makan benda masam-masam maka VITAMIN C lah penggantinya...

ZINC kak long amik pada malam kedua bersalin...

Apa fungsi Zinc? Zinc membantu menyembuhkan luka dengan lebih cepat. Apatah lagi ZINC COMPLEX Shaklee yang turut mengandungi Kalsium yang membantu memperbaiki otot dan sendi...

Jadi semua vitamin yang kak long sebutkan kat atas terdapat dalam SET BERPANTANG SHAKLEE kecuali OSTEMATRIX... tapi u olls masih boleh add on OSTEMATRIX bila order SET BERPANTANG SHAKLEE...

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com