Skip to main content

Bakar Kalori ketika Menyusu

Syukur Alhamdulillah, untuk bayi ketiga ni pun, kak long diberi kekuatan dan keazaman untuk terus menyusukan sehingga 2 tahun hendaknya.

Mujur ketika hamil, berat kak long tidak naik terlalu banyak, maka urusan pengurangan berat badan tidaklah menjadi agenda utama kak long.. Apa yang penting dan lebih utama, misi penyusuan susu ibu adalah untuk mek Hanis Raudhah...

Namun, kak long tak nafikan ramai ibu yg mengandung mengidamkan untuk mendapat semua berat sebelum hamil sebaik sahaja mereka melalui tempoh berpantang.

Senang sahaja jika anda tahu caranya... Dan yang lebih mudah adalah dengan PENYUSUAN SUSU IBU secara eksklusif untuk 6 bulan pertama. Kenapa kak long kata ia mudah dengan penyusuan susu ibu?

Sebab... Penyusuan susu ibu membakar lebih daripada 600 kalori sehari! 

Teruja tak??? Wah, kak long sendiri teruja bila membaca mengenai fakta ini. Senang je kan, cuma susukan bayi atau lakukan pengepaman secara berjadual, maka kalori ibu ni akan terbakar dan mudahlah untuk kita kembali ke berat yang asal.
psstt...untuk dapat kesan terbaik, susukan bayi anda setiap 2 jam atau pam setiap 3 jam (maksimum) sekali...

Tahu tak bahawa dengan pembakaran 600 kalori ni, ia seakan-akan ibu-ibu di luar sana beraerobik selama 2 jam...pergh..kalau buat aerobik betul2..dah mencurah-curah peluh keluar... Jadi, jangan lepaskan peluang untuk menyusukan bayi anda secara eksklusif..tak lama pun, 6 bulan je :)
Nantikan entry seterusnya

Bagaimana nak membakar lemak simpanan tambahan selain dari menyusukan bayi (at least info ni boleh kongsi dengan si bapa :) )


Salam sayang

 
 Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda
 ~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com

Comments

Popular posts from this blog

TIPS MENANGANI ANAK NAKAL

TIPS BERSEDEKAH LEBIH KREATIF

SEMBELIT - MASALAH KEBANYAKAN ORANG TERMASUK BAYI