Posts

Showing posts from March, 2014

KEBAIKAN VITAMIN E @ VITAMIN CANTIK

Image
Salam sayang

Jika semalam kak long berkongsi info mengenai VITAMIN E, hari ni kita baca pula apa KEBAIKAN VITAMIN E dalam kehidupan seharian kita


Vitamin E merupakan vitamin anti-oksidan, maka para pengamal Vitamin E akan kelihatan lebih muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaanVitamin E mampu mengurangkan parut di permukaan kulit yang mungkin disebabkan oleh jerawat mahupun kecederaan yang dialamiVitamin E mampu memberi kesan kepada rambut menjadi lebih sihat, lebat dan berkilatSangat bagus dalam memperbaiki peredaran darah yang mana ia perlu untuk memperbaiki tisu. Ia membantu merawat sindrom Pre-menstrual symptom (PMS) dan penyakit fibrocystic payudara. Jika anda salah seorang yang menghidap sindrom PMS yang agak teruk, vitamin E sangat disarankanVitamin E memelihara kulit dari sinaran UV serta udara yang tercemar yang menjadi punca kepada jeragat, kedutan serta kanser kulit Di bawah ini adalah khasiat VITAMIN E untuk pasangan suami isteri
Vitamin E juga dikenali sebagai vitam…

VITAMIN CANTIK ; VITAMIN E COMPLEX

Image
Salam sayang

Sahabat-sahabat di luar sana, apa khabar anda ye... Cuti sekolah dah hampir bermula, tentu ibu bapa di luar sana dah merancang pelbagai aktiviti untuk anak-anak. Untuk kak long, in shaa Allah kami sekeluarga akan pulang ke kampung halaman di Johor (Mersing dan Batu Pahat) pada hari Rabu depan (anak-anak dah dok menghitung hari je ni).

Hujung minggu depan, akan bertambah seorang lagi ahli keluarga Wak Lan dan Mak Wok (nama manja ayah & ibu kak long). In shaa ALlah, adik bongsu kak long akan menamatkan zaman bujang beliau dengan gadis pilihan hati. Semoga majlis berjalan dengan lancar seperti yang telah dirancang.

Okay kembali kepada biznes asal blog ni heheheh... Dah lama kak long tak share kan dengan korang tentang satu suplemen berkaitan kecantikan kan...

VITAMIN E COMPLEX

Vitamin E Complex Shaklee merupakan salah satu vitamin yang dikenali untuk membantu kecantikan dan kesihatan kulit kerana ia merupakan salah satu vitamin anti-oksidan.
1 kapsul Vitamin E Complex Shakl…

FAQ mengenai ESP

Image
ESP antara produk TERLAJAK LARIS keluaran Shaklee.
Apatah lagi dengan PROMOSI MAC 2014 ini, maka sudah tentulah ESP semakin OVER LARISSSSS :)
Tapi apa yang membuatkan ESP sangat dekat di hati para penggunanya ye?
Teruskan pembacaan anda tentang ESP di bawah ini.

1. Apa itu Energizing Soy Protein atau ESP?

Ia adalah serbuk protein soya yang berkualiti tinggi. Mempunyai berat 850gm untuk satu canister. ESP mempunyai bau asli soya.
ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama.
ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau suam untuk mengelakkan protein dari didenaturasi dengan suhu tinggi

2. Adakah ESP penggalak susu terbaik berbanding Alfalfa?

Protein membantu menghasilkan sel yang sihat dan memperbaiki sel. Ia mempercepatkan penghasilan susu ibu kerana protein adalah antara unsur utama komposisi susu ibu
Kandungan protein bagi Alfalfa berbeza dengan ESP. Kedua-duanya bertindak sebagai milk booster dengan cara mereka sendiri dan …