Saturday, March 22, 2014

KEBAIKAN VITAMIN E @ VITAMIN CANTIK

Salam sayang

Jika semalam kak long berkongsi info mengenai VITAMIN E, hari ni kita baca pula apa KEBAIKAN VITAMIN E dalam kehidupan seharian kita


  • Vitamin E merupakan vitamin anti-oksidan, maka para pengamal Vitamin E akan kelihatan lebih muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan
  • Vitamin E mampu mengurangkan parut di permukaan kulit yang mungkin disebabkan oleh jerawat mahupun kecederaan yang dialami
  • Vitamin E mampu memberi kesan kepada rambut menjadi lebih sihat, lebat dan berkilat
  • Sangat bagus dalam memperbaiki peredaran darah yang mana ia perlu untuk memperbaiki tisu. Ia membantu merawat sindrom Pre-menstrual symptom (PMS) dan penyakit fibrocystic payudara. Jika anda salah seorang yang menghidap sindrom PMS yang agak teruk, vitamin E sangat disarankan
  • Vitamin E memelihara kulit dari sinaran UV serta udara yang tercemar yang menjadi punca kepada jeragat, kedutan serta kanser kulit 
Di bawah ini adalah khasiat VITAMIN E untuk pasangan suami isteri

  • Vitamin E juga dikenali sebagai vitamin kesuburan bukan sahaja untuk wanita malah menambah kuantiti air mani lelaki. Kandungan selenium mampu meningkatkan jumlah sperma sihat terutama bagi lelaki yang mempunyai "low-count sperm"
  • Bagi suami isteri yang mengalami masalah kedinginan, Vitamin E adalah salah satu vitamin yang meningkatkan libido. Kajian menunjukkan lelaki yang mengambil vitamin E secara konsisten selama seminggu, akan kurang stress dan mempunyai tahap tenaga seksual yang lebih baik
  • Vitamin E membantu penghasilan hormon estrogen bagi lelaki dan menstabilkan keseimbangan progestron untuk wanita. Ia penting untuk mengawal keinginan, tarikan dan mood seksual


  Perunding Kesihatan Shaklee Anda!!

Friday, March 21, 2014

VITAMIN CANTIK ; VITAMIN E COMPLEX

Salam sayang

Sahabat-sahabat di luar sana, apa khabar anda ye... Cuti sekolah dah hampir bermula, tentu ibu bapa di luar sana dah merancang pelbagai aktiviti untuk anak-anak. Untuk kak long, in shaa Allah kami sekeluarga akan pulang ke kampung halaman di Johor (Mersing dan Batu Pahat) pada hari Rabu depan (anak-anak dah dok menghitung hari je ni).

Hujung minggu depan, akan bertambah seorang lagi ahli keluarga Wak Lan dan Mak Wok (nama manja ayah & ibu kak long). In shaa ALlah, adik bongsu kak long akan menamatkan zaman bujang beliau dengan gadis pilihan hati. Semoga majlis berjalan dengan lancar seperti yang telah dirancang.

Okay kembali kepada biznes asal blog ni heheheh... Dah lama kak long tak share kan dengan korang tentang satu suplemen berkaitan kecantikan kan...

VITAMIN E COMPLEX


Vitamin E Complex Shaklee merupakan salah satu vitamin yang dikenali untuk membantu kecantikan dan kesihatan kulit kerana ia merupakan salah satu vitamin anti-oksidan.

1 kapsul Vitamin E Complex Shaklee mengandungi 400iu vitamin E. Untuk mendapatkan jumlah sebanyak ini, seseorang perlu mengambil kira-kira 1kg gandum atau 500mL minyak safflower atau 500gm badam sehari. Namun dengan adanya Vitamin E Complex ni, dengan hanya 1 kapsul anda telah memperolehi manfaat sebanyak itu.

Vitamin E Complex Shaklee dihasilkan dari minyak soya organik dan minyak gandum yang memang kaya dengan vitamin E iaitu d-alpha tocopherol yang kemudiannya digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama dan delta). Vitamin E Complex Shaklee mengandungi 10mg unsur Selenium. Mengapa Selenium penting? Selenium merupakan unsur yang membantu penyerapan vitamin E ke dalam sel. Untuk jangka masa panjang, jika vitamin E diambil tanpa unsur Selenium, ia boleh menjadi toksik kepada badan kerana fungsi vitamin E yang tidak diserap sepenuhnya.

Jika anda perhatikan di botol Vitamin E Complex Shaklee, ada terdapat huruf "d" di pangkal. Huruf "d" ini menunjukkan yang ia dihasilkan dari sumber semulajadi, manakala huruf "l" pula menunjukkan yang vitamin itu dihasilkan secara sintetik.

Secara umumnya, Vitamin E bertindak 
  • Awet muda
  • Membaiki peredaran darah, memperbaiki tisu, rawatan PMS
  • Mengurangkan parut
  • Meningkatkan kesuburan untuk lelaki & juga wanita
  • Kulit dan rambut sihat, cantik & lebat
  • Merawat masalah keintiman
  • Merawat masalah seksual lelaki
  • Vitamin E juga boleh dijadikan sebagai masker semulajadi

Kak long suka bermasker dengan vitamin E terutamanya jika ada jerawat-jerawat halus yang baru nak memunculkan diri. Jika malam ni kak long bermasker, in shaa Allah esok pagi, jerawat-jerawat tu pasti akan lenyap.


Perunding Kesihatan Shaklee Anda!!

Thursday, March 20, 2014

FAQ mengenai ESP

ESP antara produk TERLAJAK LARIS keluaran Shaklee.

Apatah lagi dengan PROMOSI MAC 2014 ini, maka sudah tentulah ESP semakin OVER LARISSSSS :)

Tapi apa yang membuatkan ESP sangat dekat di hati para penggunanya ye?

Teruskan pembacaan anda tentang ESP di bawah ini.


1. Apa itu Energizing Soy Protein atau ESP?

Ia adalah serbuk protein soya yang berkualiti tinggi. Mempunyai berat 850gm untuk satu canister. ESP mempunyai bau asli soya.
ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama.
ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau suam untuk mengelakkan protein dari didenaturasi dengan suhu tinggi

2. Adakah ESP penggalak susu terbaik berbanding Alfalfa?

Protein membantu menghasilkan sel yang sihat dan memperbaiki sel. Ia mempercepatkan penghasilan susu ibu kerana protein adalah antara unsur utama komposisi susu ibu
Kandungan protein bagi Alfalfa berbeza dengan ESP. Kedua-duanya bertindak sebagai milk booster dengan cara mereka sendiri dan kesannya adalah berbeza kepada setiap individu.
Namun, prinsip utama penyusuan WAJIB dipatuhi.

3. Berapa harga satu canister ESP?

Harga ESP di seluruh Malaysia adalah RM150 sahaja

4. Berapa lama boleh tahan/digunakan untuk satu canister ESP?

Dengan kadar pengambilan sebanyak 3 sudu sehari, satu canister ESP boleh bertahan sehingga satu bulan setengah.

5. Siapa yang tidak boleh mengambil ESP? Siapa yang boleh mengambil ESP?

ESP sesuai diambil oleh setiap individu yang berusia 1 tahun ke atas.
Pengecualian untuk mereka yang mempunyai masalah buah pinggang dan kesukaran memproses protein sahaja.

6. Apa rasa ESP sebenarnya?

ESP Shaklee berperasa mild soya. Sekiranya anda tidak gemar atau tak menyukai rasa soya, ada pelbagai resepi ESP lain yang boleh dicuba

7. Jika saya ingin order hari ini, bila saya boleh terima?

Penghantaran mengambil masa sekitar 1-4 hari bekerja bergantung kepada kawasan kediaman anda.
Jika anda berada di sekitar Sitiawan, Manjung dan Lumut, perkhidmatan COD diterima

8. Bagaimana nak order ESP?

Anda cuma perlu hubungi saya di 019-7987970 dan saya akan uruskan pesanan anda dengan kadar segera

Salam sayang

 

Berminat nak mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya Pengedar Sah Shaklee Anda

~ Nur Adha Mansor
~ Shaklee ID: 852417
~ sms|whatsapp: 019-7987970
~ Emel: nuradhamansor@yahoo.com