Fakta berkaitan VITAMIN E

JOM KITA BACA FAKTA BERKAITAN VITAMIN E
  1. Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. 
  2. Vitamin E memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada. 
  3. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan. 
  4. Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. 
  5. Ia juga mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari. 
  6. Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang. 
  7. Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok. 
  8. Lain-lain kajian megesyorkan bahawa vitamin ini dapat memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer. 
  9. Sepanjang ini diketahui bahawa vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit.
Wahhh...banyak sungguh kebaikan VITAMIN E ni kan... Jika korang nak tahu, Shaklee pun ada mengeluarkan produk VITAMIN E COMPLEX.
Vitamin E complex Shaklee kini dengan ekstrak biji anggur
Seronok bila dapat amalkan Vitamin E ni, bukan sahaja bermanfaat untuk kesihatan dalaman kita malah ia juga jelas terserlah pada kesihatan kulit.

Siapa-siapa yang nak kulit yang flawless maka sebaiknya amalkan VITAMIN E COMPLEX ni setiap hari sekurang-kurangnya 3 bulan.


Jika anda mahu mencuba vitamin Shaklee & mendapat harga istimewa dari saya? Boleh email saya di nuradhamansor@yahoo.com atau sms di 019-7987970. Konsultasi dan panduan pemakanan dan kesihatan akan diberikan percuma.

Comments

Popular posts from this blog

BALM SLEEPTIME - UNTUK ANAK SUSAH TIDUR DAN TAK LENA

TIPS MENANGANI ANAK NAKAL

BALM T RUB - PENYELESAI MASALAH KEMBUNG DAN SEMBELIT BAYI