Saturday, August 30, 2014

BERJAYA HAMIL DENGAN GLA COMPLEX ~ALHAMDULILLAH~

Salam sayang

Jika pagi tadi kak long dah share bagaimana GLA Complex membantu KEHAMILAN... Sekarang ni kak long nak kongsikan pula mereka yang BERJAYA HAMIL selepas mengamalkan GLA COMPLEX SHAKLEE

(Perlu diingat yang vitamin ini sekadar salah satu usaha dan asbab sahaja... Sesungguhnya hanya ALLAh Maha Pemberi Rezeki)

TESTIMONI 1
sumber: www.vitaminsuci.com

TESTIMONI 2


TESTIMONI 3



Jika anda ingin konsultasi lanjut... Boleh terus hubungi kak long ye...


Berminat untuk mendapatkan GLA COMPLEX SHAKLEE?

KLIK DI BAWAH UNTUK PEMBELIAN ONLINE






Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

GLA COMPLEX & KEHAMILAN

Salam sayang

Artikel di bawah kak long kongsikan dari seorang sahabat

Menurut Dr Shukiman Ismail, Pakar Perunding Salam Senawang Specialist Hospital, ovulasi adalah satu proses pengeluaran telur yang akan berlaku sekali dalam pusingan haid YANG NORMAL. Seandainya ovulasi tidak berlaku, haid seseorang wanita akan menjadi tidak teratur, pengeluaran telur terencat dan menyebabkan persenyawaan tidak berlaku.

Seringkali wanita mengambil mudah mengenai kitaran haid. Sedangkan banyak masalah mungkin timbul akibat kitaran haid yang tidak teratur. Seorang wanita yang ada ovulasi setiap bulan, lazimnya akan dapat menentukan tarikh haidnya dengan tepat dan waktu subur dalam bulan tersebut. Walau bagaimanapun, terdapat kitaran haid yang tiada ovulasi (anovulatory cycle). Kebiasaannya haid akan menjadi TIDAK TERATUR dan BERPANJANGAN.

Untuk ovulasi berlaku, sistem hormon wanita hendaklah SEIMBANG. Wanita perlu mengetahui apakah faktor-faktor yang menyebabkan ketidakseimbangan hormon tersebut. OBESITI, KENAIKAN BERAT BADAN MENDADAK, STRES, atlet dan pengambilan ubat serta herba merupakan antara faktor-faktor tersebut.

Sindrom PCOS (Polisistik Ovary) adalah satu masalah ketidakseimbangan hormon yang utama di kalangan wanita. PCOS adalah punca utama wanita mengalami kegagalan ovulasi. Dianggarkan 10% wanita mengalami sindrom ini dan berat badan cenderung untuk meningkat. Pertambahan hormon androgen menyebabkan bulu-bulu berlebihan di muka dan jerawat. Kegagalan ovulasi menyebabkan kitaran haid tidak teratur dan KESUKARAN UNTUK HAMIL.

*******************************************************************

Jadi apa yang Shaklee boleh bantu?


Shaklee mempunyai 1 produk yang dikenali sebagai GLA COMPLEX. 
GLA COMPLEX ini berupaya membantu dalam proses pemulihan kitaran hormon & meningkatkan kesuburan individu. Untuk tahu lebih lanjut, apa kata korang baca info di bawah 


BAGAIMANA GLA COMPLEX SHAKLEE DAPAT MEMBANTU?

GLA adalah sejenis asid lemak Omega 6, berfungsi untuk menstabilkan hormon serta mengawal atur kitaran haid. Kitaran haid yang stabil memudahkan wanita mengenalpasti waktu subur di mana peratusan persenyawaan dapat dipertingkatkan. 

GLA berperanan memastikan cecair mukus di dalam serviks mencukupi .
Cecair mukus memudahkan pergerakan sperma ke uterus seterusnya ke tiub fallopian di mana ovum menanti untuk disenyawakan. 
Cecair mukus yang subur ini juga membantu sperma untuk hidup di dalam tiub fallopian sehingga 5 HARI, seterusnya meningkatkan kadar persenyawaan ketika ovulasi berlaku walaupun suami isteri tidak 'bersama' dalam jangka waktu tersebut.

Mengawal selia hormon, memperbaiki simptom PMS seperti senggugut, mood swing, sakit payudara dan retensi air.

GLA menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.

Menghalang tekanan darah tinggi, menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, mengelak masalah jantung.

Meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor, kanser, cyst dan fibroid.

Merendahkan gula darah (diabetes) dan merendahkan kolesterol LDL.

Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

***************************************************************

Dah tahu kelebihan GLA COMPLEX? Tunggu apa lagi... Klik klik di bawah untuk urusan anda seterusnya

Selamat mencuba



Berminat untuk mendapatkan GLA COMPLEX SHAKLEE?

KLIK DI BAWAH UNTUK PEMBELIAN ONLINE






Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Thursday, August 28, 2014

ESP ~ Produk Kegemaran SEMUA

Salam sayang

Kenal dengan PRODUK di bawah... Ye.. Ia adalah ESP (Energizing Soy Protein) yang memang tersangatlah famous dan penuh kontroversi.

Kita lupakan kejap pasal kontrovesrsi tu.. Jom kita baca apa kelebihan ESP ni sebenarnya...

Photo: Have you had ESP today?

Kebaikan dan Kelebihan ESP

1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.
2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam 
3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.
5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan
6. Memberi ton warna kulit yang sekata
7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
10. Rendah lemak, tanpa kolestrol
11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi
12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan
15. Membantu mengurangkan risiko kanser
16. Bertindak sebagai antioksidan
17. Menguatkan sistem imun tubuh
18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik
19. Memelihara kesihatan jantung 
20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua
21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
22. Membantu merendahkan paras kolestrol
23. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.


Berminat untuk mendapatkan ESP SHAKLEE?

KLIK DI BAWAH UNTUK PEMBELIAN ONLINE




Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Monday, August 25, 2014

OFIS BARU SHAKLEE YANG GEMPAK!!

Wah... Hari ni secara rasminya HQ SHAKLEE yang baru akan mula beroperasi...

Di mana lokasi terbaru HQ SHAKLEE ni?


Jadi lepas ni janganlah u olls terjah Empire Gallery lagi ye sebab ia dah pun berpindah ke tempat yang lebih hebat dan vogue...

Yang seronoknya, suasana pejabat yang baru ni juga lebih selesa dengan ruangan yang lebih luas
Anak-anak yang sebelum ni jenuh menunggu ibu & ayah..pasti tak nak pulang sebab pihak Shaklee Malaysia telah menyediakan kawasan playground untuk mereka...

Shaklee semestinya bisnes keluarga bukan indidvidu sebab tu lah Shaklee selalu di hati 

Jom layan gambar-gambar di bawah







Salam sayang

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Monday, August 11, 2014

JOM KENAL dengan CAROTOMAX

Salam sayang

Biasa kita diberitahu akan kebaikan mengambil LOBAK MERAH... kononnya dengan mengambil lobak merah setiap hari, kita akan terhindar dari masalah mata seperti rabun.... Apa sebenarnya nutrien yang terkandung di dalam lobak merah tu yang membantu kesihatan mata.

Di Shaklee kami ada produk khusus untuk nutrien mata... CAROTOMAX... Agak kurang popular namun pada yang pernah mengambilnya pasti takkan sekali-kali melupakan kehebatan si cilik ini.


Komponen utama di bawah adalah komponen yang terkandung di dalam CAROTOMAX.


Apa fungsi setiap nutrien tu?

Alpha Carotene
      Membantu dalam penglihatan di waktu malam, menyihatkan mata dan menghalang degenerasi mata

Beta Carotene
     Mempercepatkan pemulihan luka, meningkatkan sistem imun badan serta mengurangkan risiko kanser

Astaxanthin
     Melindungi saraf dari kerosakan akibat kolesterol jahat

Lycopene
     Bersifat anti oksidan dan menghalang penuaan organ. Memelihara sistem peredaran darah serta sistem          reproduktif lelaki dan perempuan

Lutein 
     Menghalang katarak dan glaukoma terutamanya pada mereka yang lebih berusia

Zeaxanthin
     Melindungi mata dengan menuras gelombang cahaya biru pendek yang berbahaya


Ingin tahu lebih lanjut berkaitan CAROTOMAX... Klik sahaja link ini => CAROTOMAX



 
 Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Wednesday, August 6, 2014

APA YANG ADA ~ SET BERPANTANG SHAKLEE

Salam sayang

Apa khabar kalian semua? Buat yang berpuasa sunat Syawal, kak long ucapkan Selamat Berpuasa.

Ramai antara kawan-kawan kak long yang bersalin dan berpantang dalam bulan Syawal ni. Ada di antara mereka yang mengambalkan SET BERPANTANG SHAKLEE.

Apa yang ada dalam SET BERPANTANG SHAKLEE ni? Jom kita baca



SET BERPANTANG SHAKLEE
===========================

a) Vita-Lea Iron Formula/multivitamin
Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi.
Vitalea telah dilengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik.
Pengambilan zat besi dalam menu ibu yang berpantang mengelakkan daripada terjadinya pening mahupun pitam. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah


b) B Complex
Ia sangat membantu proses metabolisme karbohidrat, lemak & protein.
Bertindak sebagai Anti stress (sebagai penenang), membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa (mood baik..).
Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam

c) Vitamin C
Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu.
Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.

d) Zinc
Zinc pula berperanan membina jalinan antara sel ibarat benang untuk menyambungkan luka yang koyak tadi atau kulit yang melecet.


Berminat untuk mendapatkan SET BERPANTANG SHAKLEE?

KLIK DI BAWAH UNTUK PEMBELIAN ONLINE





 
 Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Tuesday, August 5, 2014

Promosi OGOS 2014 - GLA COMPLEX

Salam sayang

Setiap kali bulan baru tentu ada promo terbaru dari Shaklee kan...

Untuk bulan Ogos 2014 ni, promosi terkini adalah GLA COMPLEX



Apakah kelebihan dan fungsi Shaklee GLA Complex ni ye

Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Meningkatkan kesuburan
Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
Membantu dalam menangani menopous
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
Membantu memulihkan ekzema
Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan darah beku yang boleh menyebabkan serangan jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolesterol
Untuk fungsi saraf



KLIK DI BAWAH UNTUK PEMBELIAN ONLINE





 
Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970

Salam Sayang

Salam sayang

Lama kita tak bersiaran..maaf banyak-banyak...bulan puasa dan raya yang agak menyibukkan...dengan urusan kerja dan pindah rumah bonda ayahanda hinggalah ke urusan Syawal

Alhamdulillah walau tidak bersiaran lama, syukur kerana blog yang setia ni masih terus membuahkan hasil....

Lepas ni kena usaha kuat lagi untuk terus berhasil malah membuahkan hasil yang lebih lumayan..

Bagaimana denga sambutan Syawal kalian...hari ni dah hari ke-9... Alhamdulillah tahun ni dapat kak long bercuti panjang...jika tahun lepas beraya di hujung-hujung pantang, tahun ni kiranya dapat kak long menebus semula raya tahun lepas...

Kebiasaannya menyambut raya di dua tempat sahaja namun bermula tahun ini ada 3 tempat pula...Seremban, Batu Pahat & Mersing...jangan salah sangka ye, Seremban tempat hijrah terkini ayahbonda kak long, Batu Pahat tempat bermastautin nenda dan sanak saudara kak long serta en suami manakala Mersing adalah tempat tinggal bonda mertua kak long...Maka lebih jauhlah perjalanan raya kami...

Di kesempatan ini juga, kak long sekeluarga menyusun sepuluh jari memohon maaf jika kami ada tersalah laku, terlepas bicara, terhiris emosi tatkala kita berhubungan. Semoga ukhuwah yang terjalin walau di alamaya ini terus berkembang mekar.

Lupakan seketika hal ehwal raya... Apakata Syawal kali ni kita lebihkan untuk orang lain yang lebih memerlukan...Jika sebelum ini kita sibuk dengan membuat rumah terbuka, apa kata kali ni kurangkan belanja rumah terbuka dan lebihkan bersedekah untuk saudara-saudara kita di Palestin teruatamanya..

Jadikan Syawal kali ni sebagai bulan mujahadah buat kita, jika Ramadhan berjaya mentarbiyyahkan nafsu moga ia berterusan...


Salam lebaran, Salam Syawal


   
Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970