Posts

Showing posts from August, 2014

BERJAYA HAMIL DENGAN GLA COMPLEX ~ALHAMDULILLAH~

Image
Salam sayang

Jika pagi tadi kak long dah share bagaimana GLA Complex membantu KEHAMILAN... Sekarang ni kak long nak kongsikan pula mereka yang BERJAYA HAMIL selepas mengamalkan GLA COMPLEX SHAKLEE

(Perlu diingat yang vitamin ini sekadar salah satu usaha dan asbab sahaja... Sesungguhnya hanya ALLAh Maha Pemberi Rezeki)

TESTIMONI 1
TESTIMONI 2

TESTIMONI 3


Jika anda ingin konsultasi lanjut... Boleh terus hubungi kak long ye...

Berminat untuk mendapatkan GLA COMPLEX SHAKLEE?
KLIK DI BAWAH UNTUK PEMBELIAN ONLINE

GLA COMPLEX & KEHAMILAN

Image
Salam sayang

Artikel di bawah kak long kongsikan dari seorang sahabat

Menurut Dr Shukiman Ismail, Pakar Perunding Salam Senawang Specialist Hospital, ovulasi adalah satu proses pengeluaran telur yang akan berlaku sekali dalam pusingan haid YANG NORMAL. Seandainya ovulasi tidak berlaku, haid seseorang wanita akan menjadi tidak teratur, pengeluaran telur terencat dan menyebabkan persenyawaan tidak berlaku.

Seringkali wanita mengambil mudah mengenai kitaran haid. Sedangkan banyak masalah mungkin timbul akibat kitaran haid yang tidak teratur. Seorang wanita yang ada ovulasi setiap bulan, lazimnya akan dapat menentukan tarikh haidnya dengan tepat dan waktu subur dalam bulan tersebut. Walau bagaimanapun, terdapat kitaran haid yang tiada ovulasi (anovulatory cycle). Kebiasaannya haid akan menjadi TIDAK TERATUR dan BERPANJANGAN.

Untuk ovulasi berlaku, sistem hormon wanita hendaklah SEIMBANG. Wanita perlu mengetahui apakah faktor-faktor yang menyebabkan ketidakseimbangan hormon tersebut. OBESITI,…

ESP ~ Produk Kegemaran SEMUA

Image
Salam sayang

Kenal dengan PRODUK di bawah... Ye.. Ia adalah ESP (Energizing Soy Protein)yang memang tersangatlah famous dan penuh kontroversi.

Kita lupakan kejap pasal kontrovesrsi tu.. Jom kita baca apa kelebihan ESP ni sebenarnya...


Kebaikan dan Kelebihan ESP
1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan. 2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam  3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan 4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit. 5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan 6. Memberi ton warna kulit yang sekata 7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu 8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan) 9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral 10. Rendah lemak, tanpa kolestrol 11. Dip…

OFIS BARU SHAKLEE YANG GEMPAK!!

Image
Wah... Hari ni secara rasminya HQ SHAKLEE yang baru akan mula beroperasi...
Di mana lokasi terbaru HQ SHAKLEE ni?

Jadi lepas ni janganlah u olls terjah Empire Gallery lagi ye sebab ia dah pun berpindah ke tempat yang lebih hebat dan vogue...
Yang seronoknya, suasana pejabat yang baru ni juga lebih selesa dengan ruangan yang lebih luas Anak-anak yang sebelum ni jenuh menunggu ibu & ayah..pasti tak nak pulang sebab pihak Shaklee Malaysia telah menyediakan kawasan playground untuk mereka...
Shaklee semestinya bisnes keluarga bukan indidvidu sebab tu lah Shaklee selalu di hati 
Jom layan gambar-gambar di bawah






Salam sayang

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

JOM KENAL dengan CAROTOMAX

Image
Salam sayang

Biasa kita diberitahu akan kebaikan mengambil LOBAK MERAH... kononnya dengan mengambil lobak merah setiap hari, kita akan terhindar dari masalah mata seperti rabun.... Apa sebenarnya nutrien yang terkandung di dalam lobak merah tu yang membantu kesihatan mata.

Di Shaklee kami ada produk khusus untuk nutrien mata... CAROTOMAX... Agak kurang popular namun pada yang pernah mengambilnya pasti takkan sekali-kali melupakan kehebatan si cilik ini.


Komponen utama di bawah adalah komponen yang terkandung di dalam CAROTOMAX.


Apa fungsi setiap nutrien tu?
Alpha Carotene       Membantu dalam penglihatan di waktu malam, menyihatkan mata dan menghalang degenerasi mata
Beta Carotene      Mempercepatkan pemulihan luka, meningkatkan sistem imun badan serta mengurangkan risiko kanser
Astaxanthin      Melindungi saraf dari kerosakan akibat kolesterol jahat
Lycopene      Bersifat anti oksidan dan menghalang penuaan organ. Memelihara sistem peredaran darah serta sistem          reproduktif lelaki…

APA YANG ADA ~ SET BERPANTANG SHAKLEE

Image
Salam sayang

Apa khabar kalian semua? Buat yang berpuasa sunat Syawal, kak long ucapkan Selamat Berpuasa.

Ramai antara kawan-kawan kak long yang bersalin dan berpantang dalam bulan Syawal ni. Ada di antara mereka yang mengambalkan SET BERPANTANG SHAKLEE.

Apa yang ada dalam SET BERPANTANG SHAKLEE ni? Jom kita baca



SET BERPANTANG SHAKLEE ===========================
a) Vita-Lea Iron Formula/multivitamin Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Vitalea telah dilengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik. Pengambilan zat besi dalam menu ibu yang berpantang mengelakkan daripada terjadinya pening mahupun pitam. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah

b) B Complex Ia sangat membantu proses metabolisme karbohidrat, lemak & protein. Bertindak sebagai Anti stress (sebagai penenang), membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa (mood baik..). Vitamin B ju…

Promosi OGOS 2014 - GLA COMPLEX

Image
Salam sayang
Setiap kali bulan baru tentu ada promo terbaru dari Shaklee kan...
Untuk bulan Ogos 2014 ni, promosi terkini adalah GLA COMPLEX


Apakah kelebihan dan fungsi Shaklee GLA Complex ni ye
Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Meningkatkan kesuburan
Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
Membantu dalam menangani menopous
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
Membantu memulihkan ekzema
Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan darah beku yang boleh menyebabkan serangan jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolesterol
Untuk fungsi saraf


KLIK DI BAWAH UNTUK PEMBELIAN ONLINE





Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970

Salam Sayang

Image
Salam sayang

Lama kita tak bersiaran..maaf banyak-banyak...bulan puasa dan raya yang agak menyibukkan...dengan urusan kerja dan pindah rumah bonda ayahanda hinggalah ke urusan Syawal

Alhamdulillah walau tidak bersiaran lama, syukur kerana blog yang setia ni masih terus membuahkan hasil....

Lepas ni kena usaha kuat lagi untuk terus berhasil malah membuahkan hasil yang lebih lumayan..

Bagaimana denga sambutan Syawal kalian...hari ni dah hari ke-9... Alhamdulillah tahun ni dapat kak long bercuti panjang...jika tahun lepas beraya di hujung-hujung pantang, tahun ni kiranya dapat kak long menebus semula raya tahun lepas...

Kebiasaannya menyambut raya di dua tempat sahaja namun bermula tahun ini ada 3 tempat pula...Seremban, Batu Pahat & Mersing...jangan salah sangka ye, Seremban tempat hijrah terkini ayahbonda kak long, Batu Pahat tempat bermastautin nenda dan sanak saudara kak long serta en suami manakala Mersing adalah tempat tinggal bonda mertua kak long...Maka lebih jauhlah perjalan…