GLA COMPLEX & KEHAMILAN

Salam sayang

Artikel di bawah kak long kongsikan dari seorang sahabat

Menurut Dr Shukiman Ismail, Pakar Perunding Salam Senawang Specialist Hospital, ovulasi adalah satu proses pengeluaran telur yang akan berlaku sekali dalam pusingan haid YANG NORMAL. Seandainya ovulasi tidak berlaku, haid seseorang wanita akan menjadi tidak teratur, pengeluaran telur terencat dan menyebabkan persenyawaan tidak berlaku.

Seringkali wanita mengambil mudah mengenai kitaran haid. Sedangkan banyak masalah mungkin timbul akibat kitaran haid yang tidak teratur. Seorang wanita yang ada ovulasi setiap bulan, lazimnya akan dapat menentukan tarikh haidnya dengan tepat dan waktu subur dalam bulan tersebut. Walau bagaimanapun, terdapat kitaran haid yang tiada ovulasi (anovulatory cycle). Kebiasaannya haid akan menjadi TIDAK TERATUR dan BERPANJANGAN.

Untuk ovulasi berlaku, sistem hormon wanita hendaklah SEIMBANG. Wanita perlu mengetahui apakah faktor-faktor yang menyebabkan ketidakseimbangan hormon tersebut. OBESITI, KENAIKAN BERAT BADAN MENDADAK, STRES, atlet dan pengambilan ubat serta herba merupakan antara faktor-faktor tersebut.

Sindrom PCOS (Polisistik Ovary) adalah satu masalah ketidakseimbangan hormon yang utama di kalangan wanita. PCOS adalah punca utama wanita mengalami kegagalan ovulasi. Dianggarkan 10% wanita mengalami sindrom ini dan berat badan cenderung untuk meningkat. Pertambahan hormon androgen menyebabkan bulu-bulu berlebihan di muka dan jerawat. Kegagalan ovulasi menyebabkan kitaran haid tidak teratur dan KESUKARAN UNTUK HAMIL.

*******************************************************************

Jadi apa yang Shaklee boleh bantu?


Shaklee mempunyai 1 produk yang dikenali sebagai GLA COMPLEX. 
GLA COMPLEX ini berupaya membantu dalam proses pemulihan kitaran hormon & meningkatkan kesuburan individu. Untuk tahu lebih lanjut, apa kata korang baca info di bawah 


BAGAIMANA GLA COMPLEX SHAKLEE DAPAT MEMBANTU?

GLA adalah sejenis asid lemak Omega 6, berfungsi untuk menstabilkan hormon serta mengawal atur kitaran haid. Kitaran haid yang stabil memudahkan wanita mengenalpasti waktu subur di mana peratusan persenyawaan dapat dipertingkatkan. 

GLA berperanan memastikan cecair mukus di dalam serviks mencukupi .
Cecair mukus memudahkan pergerakan sperma ke uterus seterusnya ke tiub fallopian di mana ovum menanti untuk disenyawakan. 
Cecair mukus yang subur ini juga membantu sperma untuk hidup di dalam tiub fallopian sehingga 5 HARI, seterusnya meningkatkan kadar persenyawaan ketika ovulasi berlaku walaupun suami isteri tidak 'bersama' dalam jangka waktu tersebut.

Mengawal selia hormon, memperbaiki simptom PMS seperti senggugut, mood swing, sakit payudara dan retensi air.

GLA menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.

Menghalang tekanan darah tinggi, menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, mengelak masalah jantung.

Meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor, kanser, cyst dan fibroid.

Merendahkan gula darah (diabetes) dan merendahkan kolesterol LDL.

Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

***************************************************************

Dah tahu kelebihan GLA COMPLEX? Tunggu apa lagi... Klik klik di bawah untuk urusan anda seterusnya

Selamat mencubaBerminat untuk mendapatkan GLA COMPLEX SHAKLEE?

KLIK DI BAWAH UNTUK PEMBELIAN ONLINE


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Comments

Popular posts from this blog

TIPS MENANGANI ANAK NAKAL

TIPS BERSEDEKAH LEBIH KREATIF

BALM CF RUB - ALTERNATIF UBAT BATUK & SELSEMA TERBAIK