OMEGA vs LECITHIN

Salam sayang 

Antara LECITHIN & OMEGA, kak long lebih menyukai OMEGA... Kenapa?


Omega guard Shaklee yang lengkap dengan omega 3 membantu meningkatkan metabolisme badan seterusnya membantu badan membakar lemak secara semula jadi

Ini adalah kerana LEPTIN iaitu hormon yang dihasilkan oleh tisu lemak yang memberi isyarat kepada otak untuk mengawal pengambilan makanan dan pengawalan berat badan. Omega 3 yang terdapat di dalam Omega guard Shaklee berfungsi merangsang penghasilan hormon leptin di mana secara tidak langsung ia mengurangkan selera makan.

Selain itu, omega 3 turut menghalang penghasilan hormon kortisol yang menggalakkan penyimpanan lemak di samping menambah kadar serotonin iaitu bahan kimia di dalam otak yang sentiasa membuatkan kita merasa kenyang. Satu lagi yang kak long suka, Omega ni membantu pembakaran lemak yang sedia ada pada badan kita (lemak termendap)

Berbanding dengan LECITHIN, Lecithin bertindak dengan memecahkan lemak kepada molekul yang kecil dan membenarkan metabolisme badan membakarnya. LECITHIN tidak MEMBAKAR LEMAK hanya MENGEMULSI LEMAK. Pengambilan Lecithin perlu disertakan dengan Alfalfa untuk membawa keluar lemak yang teremulsi. Lecithin membantu pengemulsian lemak terhadap makanan yang kita baru ambil.

Mereka yang mempunyai kadar metabolisme yang tinggi mendapati Lecithin lebih sesuai untuk mereka manakala mereka yang rendah metabolisme perlu bersenam untuk membantu meningkatkan metabolisme mereka supaya pembakaran lemak berlaku dengan lebih efisien.

Adakah kedua-dua OMEGA GUARD & LECITHIN sesuai diambil oleh ibu menyusu... Ye ia sangat sesuai.

Harus diingat yang pengambilan suplemen kurus adalah untuk MEMBANTU sahaja... Kawalan diet, senaman dan amalan gaya hidup sihat harus dilakukan secara berterusan untuk mendapatkan berat badan dan BMI yang diidamkan.

Jika ingin mencuba suplemen kurus yang bertindak secara semulajadi, hubungi kak long untuk kolsultasi penuhNur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Comments

Popular posts from this blog

TIPS MENANGANI ANAK NAKAL

TIPS BERSEDEKAH LEBIH KREATIF

Bakar Kalori ketika Menyusu