Posts

Showing posts from December, 2014

OSTEMATRIX ~ Teman Setia ketika KERJA LUAR KAWASAN

Image
Salam Khamis buat semua pembaca rahsiasihat.com

Maaf sebab semalam tak ke udara heheh...ala ala DJ gitu kan...

Semalam kak long bekerja di luar kawasan maka tak dapat nak menjenguk lama rahsiasihat.com ni.

Biasanya kak long akan ke Shah Alam, salah satu destinasi luar kawasan yang kerap dituju. Akan betolak seawal subuh dan sampai semula ke rumah selewat tengah malam.

Memang sangat meletihkan namun pembantu setia kak long cik OSTEMATRIX tak culas melaksanakan tugas...




MANFAAT OSTEMATRIX SHAKLEE ADALAH

1. Menguatkan Tulang - Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

2. Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthritis

3. Meringankan stress - Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf…

Audit & Shaklee

Image
Salam sayang 

Tajuk macam takde kaitan kan... Sebenarnya memang banyak kaitannya

Kak long bertindak sebagai Document Controller (ni salah satu task yang diberikan) di tempat kerja hakiki kak long... Jadi selain dari mengadap operasi setiap hari, antara tugasan nya adalah mengadap para auditor pula. Kami di sini memandangkan tempat pemprosesan makanan, maka terdapat beberapa sistem yang WAJIB kami patuhi. Antara sistem persijilan yang ada termasuklah ISO9001:2008, FSSC 22000 dan HALAL.

HANIS dan HFMD

Image
Beberapa hari yang lepas, kak long ada memuatnaik status di FB kak long berkaitan si comel HANIS


Ada yang pm bertanyakan apa itu HFMD dan bagaimana kak long menanganinya.

Jadi petang ni akk long nak kongsikan dengan kalian apa itu HFMD atau nama panjangnya Hand, Foot & Mouth disease (penyakit Kaki, tangan dan mulut)

Penyakit HFMD disebabkan oleh virus yang dikenali sebagai enterovirus meliputi Coxsackie Virus A16 (Cox A16) dan Enterovirus 71 (EV 71).  Penularan penyakit/virus HFMD adalah melalui sentuhan langsung dengan cecair hidung, air liur, lepuh (blister) dan najis kanak-kanak yang dijangkiti serta sentuhan pada permukaan dan alatan permainan yang tercemar dengan virus HFMD.  Mereka yang dijangkiti akan menunjukkan satu atau lebih tanda seperti demam, luka (ulcer) di mulut, ruam atau lepuh di tapak tangan dan kaki. HFMD selalunya menyebabkan jangkitan ringan dan sembuh dengan sendiri.  Namun begitu, segelintir jangkitan HFMD yang disebabkan oleh jangkitan EV71 boleh menyebabk…

Ciri-ciri ISTIMEWA VITA-C 500mg SR

Image
Salam sayang 

Tengah buat apa sekarang? Ada yang dah mula mengantuk ke mengadap kerja di depan mata tu.. Almaklum lepas lunch kan...

Kak long baru sahaja masuk ke ofis..tadi rehat agak lewat jadi kembali ke ofis pun agak lewat jugak lah... Kami di bahagian operation agak fleksibel jadualnya sebab itulah kadang-kadang jadual makan pun agak lari-lari

Okay.. kak long nak cerita sikit mengenai VITAMIN C SR yang memang produk paling fenomena suatu ketika dahulu..Ini adalah antara ciri-ciri ISTIMEWA VITA C SR


Vitamin C Sustained Release merupakan vitamin C yang pertama yang mempunyai ciri-ciri SUSTAINED RELEASE atau dalam bahasa ringkasnya sistem pelepasan masa.  Ini bermaksud, dalam 1 tablet Vita C SR mengandungi 500mg, setiap jam hanya 100mg akan dirembeskan ke dalam tubuh badan kita. Jadi 1 tablet bertahan untuk 5 jam. 

Selain itu, Vitamin C SR juga diperhebatkan dengan Bioflavonoid. Berat setiap tablet Vita-C adalah 992mg.  Yang menariknya setiap tabletSustained Release Vita-C ini meng…

PROMOSI BERGANDA - VIT C & VIT E

Image
Salam sayang 

Promosi bulan baru kembali lagi... Kedua-duanya berkaitan kecantikan kulit, anti penuaan dan imun sistem

Nak tau ke apa promo bulan ni...



Dan yang seronok lagi.... Berganda-ganda seronoknya... Ada TWIN PACK... Sesuai untuk para pelanggan yang membeli untuk dikonsumsi sendiri

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970