Posts

Showing posts from February, 2015

VITALEA & VITAMIN C ~ SERASI BERSAMA

Salam sayang 

Tajuk ala ala lagu Nurul & Ajai dolu dolu je kan

Sebenarnya memang betul pun tajuk tu... VITALEA & VITAMIN C memang SERASI BERSAMA

Kenapa kak long kata macam tu

Sebabnya VITALEA SHAKLEE ni diformulasikan bersama-sama dengan IRON @ ZAT BESI. Biasanya kalau ibu-ibu yang hamil bila kita pergi check up, antara vitamin wajib yang diberi adalah PIL IRON/ FERROUS

Penyerapan ZAT BESI ke dalam sel tubuh kita sangat efisien apabila diambil BERSAMA-SAMA ASCORBIC ACID @ VITAMIN C. Vitamin C membantu penyerapan zat besi sepenuhnya ke dalam sel

Semasa hamil, ZAT BESI adalah salah satu nutrien penting. Ini kerana:
Zat besi membantu otot ibu dan juga perkembangan bayi.Ia boleh mengawal daripada anemia di mana sel darah merah terlalu kecil ataupun bilangannya sedikit. Sel darah ini penting untuk mengangkut oksigen untuk ibu dan bayi.Zat besi juga boleh mengelakkan kelahiran pra matang dan kurang berat badan. Ini juga antara sebab mengapa VITALEA dan VITAMIN C terdapat dalam SET HA…

UNSUR RAHSIA DALAM VITALEA ~ KROMIUM

Image
Salam sayang

Bila sebut je multivitamin ramai yang rasa ia adalah vitamin yang biasa... Tapi dalam Shaklee kami mempunyai MULTIVITAMIN yang memang lain dari yang lain...ia adalah VITALEA

Kenapa kak long kata ia luar biasa...ini kerana VITALEA mengandungi UNSUR RAHSIA iaitu KROMIUM

Sebelum kak long bercerita lanjut...Jom kita kenal dengan UNSUR KROMIUM ni

Apa kromium?  Ia adalah logam mineral yang jumlahnya sedikit, baik dalam makanan mahupun pada tubuh manusia, tetapi sangat penting bagi kesihatan.  Nutrien ini tergolong essential trace mineral ( mineral penting yang diperlukan dalam jumlah kecil )  Kita memerlukan KROMIUM dari sumber makanan keranan ia tidak dihasilkan di dalam tubuh  KROMIUM diperlukan oleh hampir semua jaringan tubuh manusia, termasuk kulit, otak, otot, limpa, ginjal dan testis.

Di dalam VITALEA terdapat sebanyak 120mcg unsur KROMIUM.


Apa kepentingan KROMIUM ni ye...
i) KULIT Mereka yang berjerawat, KROMIUM membantu merawat jerawat dan mengurangkan jangkitan pada kulit
ii) DIA…

CAWANGAN SHAKLEE JOHOR BAHRU BERPINDAH

Image
Salam sayang 

Mungkin agak terlewat untuk kak long memberitahu namun better late than never kan...

Buat SID yang berada di Johor mahupun mereka yang berminat ingin mendapatkan produk Shaklee, cawangan Shaklee Johor Bahrutelah pun berpindah ke premis di alamat seperti di bawah:

No 47, 49 & 51 Jalan Molek 3.20 Taman Molek 81100 Johor Bahru Tel: 07-3507245 Fax: 07-3507804
Masih berada di taman yang sama cuma lokasi berbeza.


Jom kita jenguk-jenguk Cawangan Shaklee Johor Bahru yang baru ni....












Kelasss kan.... Dah macam HQ di Pinnacle tu...

Siap dengan training dan discussion room... Sangat bermanfaat bagi SID dan team mereka

Jemputlah jenguk CAWANGAN SHAKLEE JOHOR BAHRU yang baru ni ye
Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Tips Menangani Anak-anak Nakal

Image
Salam sayang 


Biasakan dengan "ANAK NAKAL".

Pada kak long, kanak-kanak yang nakal adalah mereka yang kreatif dan bijak. Tapi adakala kenakalan mereka menyebabkan ibu atau ayah mula "naik angin". Jadi Kak long nak kongsikan beberapa tips untuk menangani anak-anak yang nakal ni

Sumber

Tips 1 ~ Pergi ke arah mereka

Biasanya kita cenderung untuk menjerit jika kita ternampak mereka melakukan perkara yang salah. Apa kata kita ubah dengan bergerak ke arah mereka, bercakap-cakap dengan lembut dan memberitahu perkara yang mereka lakukan adalah satu kesalaha

Tips 2 ~ Selalu mengulang nasihat

Lazimnya kita beri nasihat jika dah buat salah... Bila jadi macam ni, ia disalah anggap sebagai membebel. Jadi selepas ini, sentiasa menasihati mereka walaupun ketika mereka sedang bergembira. Malah ia lebih baik kerana lebih mudah diterima dan dipatuhi

Tips 3 ~ Bercerita

Selalu bercerita dengan anak-anak, terutamanya kisah-kisah teladan mampu membuat mereka berfikir dan mengurangkan darjah…