Wednesday, April 15, 2015

Krim Pelbagai Guna - HERBAL BLEND CREAM

Assalamualaikum

Apa khabar anda semua hari ni? Alhamdulillah..syukur kami sekeluarga diberi rezeki kesihatan yang baik...semoga kalian juga begitu

Kak long nak tanyalah..khusus untuk mereka yang berada di dapur, selalu tak tangan korang kering dan menggelupas selepas mencuci pinggan mangkuk periuk belanga bagai...

Tangan kak long ni boleh dikategorikan sebagai sensitif..bila tersilap sabun pencuci, boleh jadi gatal-gatal atau kering dan luka-luka... Macam gambar kat bawah ni la...
Jadi setiap kali lepas kerja mencuci siap...losyen tangan wajib kak long pakai untuk elak ia menjadi lebih teruk.

Ihsan google

Sebelum mengenali Shaklee, kak long gunakan aje losyen bayi yang biasa di pasaran tu. Nampak kesan positif...Namun selepas mengenali Shaklee, kak long mencuba pula HERBAL BLEND CREAM yang pada asasnya adalah dari bahan semulajadi dan herba...ye ianya terbukti bagus untuk melembapkan kulit dan sangat bagus untuk ruam

Kak long pakai setiap kali lepas mencuci pinggan dan sebelum tidur. Ianya tak berminyak dan kulit terasa ringan..berbanding dengan losyen lain yang agak "berat & berminyak", Herbal Blend Cream memang best bila kita memakainya..

Antara kebaikan Herbal Blend Cream

Bila dah mula gunakan Herbal Blend Cream ni,.memang tak tengok ke belakang dah....Setiap hari tanpa culas krim ni lah peneman setia...

Sekarang ni bukan kak long je yang pakai.. En suami pun pakai juga...bukan nak licinkan kulit tapi ia mampu memberi kelegaan pada otot yang lenguh atau badan yang sakit-sakit... Setiap kali selepas bersukan, en suami pasti menyapu krim ni di bahagian kaki dan tangan beliau, ia lebih menyegarkan.

Anak-anak kak long pun tak terlepas dari menggunakan krim ni...Gigitan nyamuk dan semut bukan masalah buat mereka...Sekadar sapukan nipis di bahagian yang terkena gigitan, ia pasti lega dengan cepat...

HERBAL BLEND CREAM ~ TEMAN KAMI SEISI KELUARGA

Teman anda?

Hubungi saya

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Tuesday, April 7, 2015

Pengambilan SET KURUS SHAKLEE

Salam sayang 

Sebelum ni kak long dah kongsikan SET KURUS SHAKLEE kan...

Ada yang bertanya, perlukah ambil setiap satu seperti yang dicadangkan.... Secara personal kak long akan katakan ia perlu. Kenapa?

Sebab setiap langkah yang ditunjukkan adalah bertujuan untuk memastikan produk yang diambil berkesan.

Di bawah ni kak long berikan cara PENGAMBILAN SET KURUS SHAKLEE 


Hari 1 - Hari 3

Langkah detox perlu dilakukan. Ini untuk memastikan selepas ini, proses penyingkiran lemak dan penyerapan vitamin berlaku dengan efisien
Ambil 3 biji Alfalfa sebelum sarapan (peringatan: Maksimum Alfalfa boleh diambil 10 biji namaun untuk peringkat awal mulakan dengan dos yang rendah)
atau Ambil 4 biji herblax sebelum tidur

Hari 4 dan seterusnya

Ambil 3 biji Alfalfa sebelum sarapan (peringatan: Maksimum Alfalfa boleh diambil 10 biji namaun untuk peringkat awal mulakan dengan dos yang rendah)
Ambil Lecithin 3 biji selepas makan tengahari
Ambil Lecithin 3 biji selepas makan malam
** Jika anda mengambil Cinch Shake; Sarapan dan Makan Malam anda boleh diganti dengan pengambilan 2 scoop Cinch Shake
Cinch Shake bertindak sebagai meal replacer

Setiap hujung minggu

Ambil 4 biji herblax sebelum tidur


Diharapkan cara-cara di atas membantu anda dalam menjalani diet dengan lebih berkesan.

Ada yang nak mencuba SET KURUS SHAKLE???

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970

Saturday, April 4, 2015

KEBAIKAN ZINC COMPLEX SHAKLEE

Salam sayang 

Kak long mula mengamalkan Zinc selepas melahirkan Hanis...hehe baru je sebelum ni ambil tak kisah pasal Zinc. Sepanjang berpantang tu memang tak pernah culas amik Zinc. Alhamdulillah luka bersalin dalam seminggu dah sembuh (jika sebelum ni 2-3 minggu) dan yang seronoknya... Rambut kak long sangat kurang gugur... mungkin kesan makan Zinc & amalkan ESP juga

Sehingga sekarang kak long masih mengamalkan Zinc almaklum, hormon semasa menyusukan agar berterabur dan menyebabkan jerawat kembali muncul...Jadi Zinc sangat membantu mengurangkan jerawat di samping memulihkan kulit yang berjerawat tu

Sebenarnya Zinc bukan sahaja terhad untuk luka dan rambut malah Zinc antara mikronutrien yang penting dalam memastikan aktiviti sel kita berjalan dengan lancar...

Jom kak long kongsikan apa kebaikan ZINC COMPLEX SHAKLEE ni

1. Mengaktifkan 200 jenis enzim
Zinc berkebolehan menggabung DNA, RNA, dan Protein, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di dalam badan untuk memelihara metabolisme gigi dan pertumbuhan para remaja.

2. Membentuk Kolagen
Zinc membantu pembentukan kolagen dan protein untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.

3. Memperbaiki Diabeties
Zinc membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki Diabeties.

4. Bintik Putih di Kuku
Bintik putih di kuku adalah tanda defisiensi zinc, yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan.

5. Mempertingkatkan Sistem ImunMembantu pengeluaran kelenjar thrymus. Kelenjar thrymus mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluran T-Cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.

6. Mempercepatkan Pemulihan Luka
Mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik di kulit.

7. Memperbaiki masalah Prostat

Melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan prostatomegaly/pembengkakan prostat dalam kadar 70%.

8. Kemampuan Seks Lelaki
Pengambilan Zinc untuk jangkamasa panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.

9. Ovulasi Wanita
Wanita memerlukan Zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu pengucupan uterus dan mengembalikan daya ketahanannya.

10. Memperbaiki Radang Kulit

Kajian menunjukkan pengambilan Zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.

11. Mengekalkan Deria Bau
Untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensetif (rasa dan bau).

Banyakkan FUNGSI ZINC sebenarnya...

Mahal ke ZINC COMPLEX SHAKLEE ni?

Dengan hanya RM33.75 anda memperolehi 
sehingga 120 biji Zinc &
 boleh dikonsumsi sehingga 4 bulan... 

Image result for zinc shaklee 

Berminat nak mencuba?

Roger sahaja nombor di bawah

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
 019-7987970

Friday, April 3, 2015

KOLIN dalam LECITHIN

Salam sayang 

Selama ni kita kenal LECITHIN sebagai PENGEMULSI LEMAK...maksudnya ia bagus untuk MISI KURUS... Tapi hari ni kak long nak share yang LECITHIN sangat bagus untuk KESIHATAN OTAK

Kenapa?

Dalam LECITHIN, salah satu unsur yang ada adalah KOLIN.

Jom kita kenal KOLIN tu apa...

Apa itu KOLIN?

Kolin adalah nutrien yang mempunyai struktur menyerupai vitamin B. Ia adalah sejenis asid lemak dan boleh dijumpai di dalam LECITHIN. Tubuh kita boleh menghasilkan KOLIN namun keperluan KOLIN perlu diambil dari sumber luar bagi memenuhi jumlah yang perlu


Kolin adalah nutrien yang larut dalam air sehingga tidak dapat disimpan lama di dalam tubuh. Kelebihan kolin dalam tubuh akan dikeluarkan dari tubuh melalui urine. Oleh karena itu memenuhi keperluan harian kolin sangat disarankan bagi setiap orang.


Contoh bahan makanan yang banyak mengandungi kolin seperti telur, daging ayam, remis, udang, daging lembu, ikan sardin, asparagus, tomato, kacang soya


Image result for kolin dan otak


Untuk fungsi otak

KOLIN berfungsi untuk mengaktifkan neurotransmitter dalam otak sekaligus meningkatkan keupayaan otak.



Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970

Thursday, April 2, 2015

MISI KURUS 2015 ~ SET KURUS YANG MANTOP!!!

Salam sayang 

Alhamdulillah... Dah masuk hari kedua bulan April...bagi SID Shaklee, ia merupakan bulan kedua dalam cycle baru.

Semalam kak long dah umumkan apa promo terbaru bulan ni...yang pasti SET KURUS pasti mengungguli carta.... Shaklee ada produk kuruskan badan ke?... Eh mestilah ada... Nak tahu lebih lanjut, teruskan baca

3 langkah bagaimana Shaklee membantu MISI KURUS ANDA!

Image result for cinch shaklee


Pertama: Detox

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Kenapa perlu detox? 
Detox perlu kerana usus merupakan tempat di mana nutrien diserap pada masa yang sama, kotoran atau sisa nutrien yang tidak diserap oleh badan akan tertinggal di dinding usus. Sebab itulah, perlunya kita mencuci usus. Usus bersih, nutrien dapat diserap secara optimum

Produk detox yang sesuai adalah Herb-lax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa. Herb-lax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit kerana ia dihasilkan dari daun senna yang memang dikenali sebagai julap semulajadi

Kedua: Pemecahan lemak

Terdapat dua produk di Shaklee yang membantu proses pemecahan molekul lemak. Salah satunya adalah Lecithin. Lecithin merupakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya, ia menyebabkan lemak itu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak daripada melekat pada dinding membran. Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.


Ketiga: Membina Otot dengan Protein

Kenapa perlu mengambil protein? Apabila kita mengambil produk yang memecahkan lemak, pasti ada ruang kosong yang tertinggal. Otot yang dihasilkan dari protein membantu mengisi ruang kosong tersebut. Ia sekaligus menjadikan bentuk badan lebih solid dan risiko kulit menggeleber tiada. Kulit lebih tegang dan lebih sihat.

Kandungan LEUCINE yang tinggi dalam Cinch Shake sangat membantu dalam membina otot.
Berbanding ESP, kandungan kalori dalam Cinch Shake lebih rendah dan sangat sesuai untuk mereka yang sedang berdiet


Jika anda berminat dengan PROGRAM SHAPE UP SHAKLEE boleh terus hubungi nombor di bawah ye


Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970

Wednesday, April 1, 2015

PROMOSI TERHEBAT APRIL 2015

Salam sayang 

Inilah sebab kak long sayang sangat dengan Shaklee

Dalam kita sibuk dengan GST, 
Shaklee membuat promosi berganda-ganda.... 
Yang seronoknya bukan 1 atau 2 produk sahaja tetapi
6 PRODUK OFFER


Nak MENCUBA 
atau sedang amalkan dan
 ingin dapatkan dengan kadar segera di kawasan anda?

Hubungi

Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee 
Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970