Posts

Showing posts from April, 2015

Krim Pelbagai Guna - HERBAL BLEND CREAM

Image
Assalamualaikum

Apa khabar anda semua hari ni? Alhamdulillah..syukur kami sekeluarga diberi rezeki kesihatan yang baik...semoga kalian juga begitu

Kak long nak tanyalah..khusus untuk mereka yang berada di dapur, selalu tak tangan korang kering dan menggelupas selepas mencuci pinggan mangkuk periuk belanga bagai...

Tangan kak long ni boleh dikategorikan sebagai sensitif..bila tersilap sabun pencuci, boleh jadi gatal-gatal atau kering dan luka-luka... Macam gambar kat bawah ni la...
Jadi setiap kali lepas kerja mencuci siap...losyen tangan wajib kak long pakai untuk elak ia menjadi lebih teruk.


Sebelum mengenali Shaklee, kak long gunakan aje losyen bayi yang biasa di pasaran tu. Nampak kesan positif...Namun selepas mengenali Shaklee, kak long mencuba pulaHERBAL BLEND CREAM yang pada asasnya adalah dari bahan semulajadi dan herba...ye ianya terbukti bagus untuk melembapkan kulit dan sangat bagus untuk ruam

Kak long pakai setiap kali lepas mencuci pinggan dan sebelum tidur. Ianya tak berm…

Pengambilan SET KURUS SHAKLEE

Image
Salam sayang 

Sebelum ni kak long dah kongsikan SET KURUS SHAKLEE kan...

Ada yang bertanya, perlukah ambil setiap satu seperti yang dicadangkan.... Secara personal kak long akan katakan ia perlu. Kenapa?

Sebab setiap langkah yang ditunjukkan adalah bertujuan untuk memastikan produk yang diambil berkesan.

Di bawah ni kak long berikan cara PENGAMBILAN SET KURUS SHAKLEE


Hari 1 - Hari 3
Langkah detox perlu dilakukan. Ini untuk memastikan selepas ini, proses penyingkiran lemak dan penyerapan vitamin berlaku dengan efisien Ambil 3 biji Alfalfa sebelum sarapan (peringatan: Maksimum Alfalfa boleh diambil 10 biji namaun untuk peringkat awal mulakan dengan dos yang rendah) atau Ambil 4 biji herblaxsebelum tidur
Hari 4 dan seterusnya
Ambil3 biji Alfalfa sebelum sarapan (peringatan: Maksimum Alfalfa boleh diambil 10 biji namaun untuk peringkat awal mulakan dengan dos yang rendah) Ambil Lecithin 3 biji selepas makan tengahari Ambil Lecithin 3 biji selepas makan malam ** Jika anda mengambil Cinch Shake; Sa…

KEBAIKAN ZINC COMPLEX SHAKLEE

Image
Salam sayang 

Kak long mula mengamalkan Zinc selepas melahirkan Hanis...hehe baru je sebelum ni ambil tak kisah pasal Zinc. Sepanjang berpantang tu memang tak pernah culas amik Zinc. Alhamdulillah luka bersalin dalam seminggu dah sembuh (jika sebelum ni 2-3 minggu) dan yang seronoknya... Rambut kak long sangat kurang gugur... mungkin kesan makan Zinc & amalkan ESP juga

Sehingga sekarang kak long masih mengamalkan Zinc almaklum, hormon semasa menyusukan agar berterabur dan menyebabkan jerawat kembali muncul...Jadi Zinc sangat membantu mengurangkan jerawat di samping memulihkan kulit yang berjerawat tu

Sebenarnya Zinc bukan sahaja terhad untuk luka dan rambut malah Zinc antara mikronutrien yang penting dalam memastikan aktiviti sel kita berjalan dengan lancar...

Jom kak long kongsikan apa kebaikanZINC COMPLEX SHAKLEE ni

1. Mengaktifkan 200 jenis enzim
Zinc berkebolehan menggabung DNA, RNA, dan Protein, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di d…

KOLIN dalam LECITHIN

Image
Salam sayang 

Selama ni kita kenal LECITHIN sebagai PENGEMULSI LEMAK...maksudnya ia bagus untuk MISI KURUS... Tapi hari ni kak long nak share yang LECITHIN sangat bagus untuk KESIHATAN OTAK

Kenapa?

Dalam LECITHIN, salah satu unsur yang ada adalah KOLIN.

Jom kita kenal KOLIN tu apa...

Apa itu KOLIN?
Kolin adalah nutrien yang mempunyai struktur menyerupai vitamin B. Ia adalah sejenis asid lemak dan boleh dijumpai di dalam LECITHIN. Tubuh kita boleh menghasilkan KOLIN namun keperluan KOLIN perlu diambil dari sumber luar bagi memenuhi jumlah yang perlu

Kolin adalah nutrien yang larut dalam air sehingga tidak dapat disimpan lama di dalam tubuh. Kelebihan kolin dalam tubuh akan dikeluarkan dari tubuh melalui urine. Oleh karena itu memenuhi keperluan harian kolin sangat disarankan bagi setiap orang.

Contoh bahan makanan yang banyak mengandungi kolin seperti telur, daging ayam, remis, udang, daging lembu, ikan sardin, asparagus, tomato, kacang soya



Untuk fungsi otak
KOLIN berfungsi untuk mengakti…

MISI KURUS 2015 ~ SET KURUS YANG MANTOP!!!

Image
Salam sayang 

Alhamdulillah... Dah masuk hari kedua bulan April...bagi SID Shaklee, ia merupakan bulan kedua dalam cycle baru.

Semalam kak long dah umumkan apa promo terbaru bulan ni...yang pasti SET KURUS pasti mengungguli carta.... Shaklee ada produk kuruskan badan ke?... Eh mestilah ada... Nak tahu lebih lanjut, teruskan baca

3 langkah bagaimana Shaklee membantu MISI KURUS ANDA!

PROMOSI TERHEBAT APRIL 2015

Image
Salam sayang 
Inilah sebab kak long sayang sangat dengan Shaklee
Dalam kita sibuk dengan GST,  Shaklee membuat promosi berganda-ganda....  Yang seronoknya bukan 1 atau 2 produk sahaja tetapi 6 PRODUK OFFER

Nak MENCUBA  atau sedang amalkan dan  ingin dapatkan dengan kadar segera di kawasan anda?
Hubungi
Nur Adha @ Kak Long Pengedar Shaklee  Sitiawan, Manjung & Lumut  019-7987970