Monday, September 21, 2015

Baju lama & Basic H

Salam sayang buat pembaca setia kak long...

Sebenarnya ada beberapa draft entry yang telah siap kak long tuliskan...Ia berkaitan dengan apa yang berlaku dalam kehidupan kami sekeluarga sejak Mei 2015...

Tapi tu lah masalahnya...bila dah siap...hati pula berat nak publish...masih tak sampai rasanya di hati ni nak ceritakan....tunggu lah ye...jika hati dah ringan nanti kak long publishkan..

Minggu ni minggu yang agak santai buat kak long...ye lah sebelum ni jadual agak ketat dengan audit luaran dan dalaman (sejak beberapa bulan lepas)...jadi minggu ni memang dinanti-nanti...apatah lagi minggu ni ada school break dan Khamis akan datang ni adalah Hari Raya Haji maka memang terasa sungguh santainya tu...

Beberapa hari lepas kak long dah mula packing baju anak-anak nak balik beraya nanti kan...(excited sungguh ni..). Sambil packing tu, packing sekali baju lama-lama yang nak dibawa balik untuk program FREE MARKET. Program ni bertujuan untuk memberikan pakaian atau barangan terpakai yang masih elok kepada mereka yang kurang berkemampuan.

Biasalah kan...baju-baju lama ni bila dah simpan lama, warnanya boleh berubah ke kekuning-kuningan... Biasanya korang guna sabun apa? Atau korang guna peluntur? Untuk baju-baju lama ni hatta baju sekolah anak-anak..pilihan kak long adalah BASIC H...

Tak susah mana....sekadar rendamkan baju-baju tersebut dan titiskan beberapa titis BASIC H... Kak long rendamkan dalam 15 minit dan basuh...Kak long tak amik gambar tapi kak long pinjam gambar di bawah sebagai testimoni ye

sumber: www.jurnalmama.com

BASIC H ni bukan sahaja boleh digunakan untuk pakaian malah kasut sekolah, barangan dapur seperti kuali, membersihkan lantai dan tandas... Kiranya BASIC H ni multipurpose cleaner .... Yang bestnya lagi...ia bebas dari fosfat.. Kita guna bahan pencuci pada masa yang sama menjaga alam sekitar... Memang TERBAIK!!



Sebotol BASIC H ni harganya RM46 dan mengandungi 16 oz = 470mL... 
Sepanjang kak long guna BASIC H ni boleh bertahan 4-5 bulan untuk sebotol...
Nilai yang sungguh berbaloi-baloi..


Kak Long Shaklee
Nur Adha Mansor
019-798-7970
COD: Sitiawan, Manjung & Lumut