Friday, August 5, 2016

Cergas Bertenaga Selepas Ceasarean dengan Ostematrix

Salam sayang 

Kak long nak kongsikan sikit pengalaman bersalin kak long baru-baru ni.

Hari ni masuk hari ke 24 kak long berpantang...kejap je kan..tak terasa sangat berpantang pun mungkin dah terbiasa (kak long memang kena berpantang semasa mengandung sebab ada GDM). Jadi ia bukanlah benda yang menyusahkan pun.

Untuk sesi bersalin kali ni, kak long membuat opsyen untuk bersalin secara pembedahan sebabnya mek Hana Awatif ni saiznya dah mencecah 4.3 kg semasa kali terakhir ultrasound dibuat. Walaupun ujian tersebut mempunyai ralat dalam pengiraan berat, namun kak long tak nak mengambil apa-apa risiko yang boleh menjejaskan mek Hana. Jadi kak long membuat keputusan untuk dibedah.

Satu pengalaman baru buat kak long dan tak menyangka ia sangat menakutkan dan menyakitkan (terutama selepas bius hilang). Hari pertama tu, kak long sekadar mengambil vitamin asas berpantang dan kak long masih terasa sakit dan letih. Nak bergerak banyak tu memang taklah, nak menangis dibuatnya.

Malam kedua selepas bersalin, kak long mengambil 4 biji OSTEMATRIX dan 1 biji B COMPLEX. Alhamdulillah, keesokan paginya, rasa sakit-sakit tu semakin menghilang dan kak long boleh bergerak dan berjalan. Dah boleh merayau-rayau keliling wad lagi :) Bersyukur sangat rasa ditemukan dengan produk Shaklee ni. Mek Hana pun kak long dah boleh uruskan sendiri walaupun rasa pedih pada tempat pembedahan masih terasa namun tidaklah sampai kak long terbaring sahaja.

Memang best lah bila ambil SET BERPANTANG + OSTEMATRIX. Sangat dicadangkan!

Berminat dengan produk Shaklee?

Hubungi
Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970