Friday, October 21, 2016

Nak Tahu Cara Pilih B Complex?


Kak long dari zaman muda-muda memang amal vitamin (macam tua sangat sekarang ni ye...) maksud kak long sejak zaman belajar, kak long dah biasa amik vitamin. Salah satunya B complex ni lah sebabnya B complex ni sangat membantu kak long untuk terus fokus semasa kuliah sedang berjalan.

Tapi dulu main beli je vitamin kat farmasi, tak tengok brand yang penting murah. Tapi bila dah mula kenal dan belajar pasal vitamin ni, rupanya kita kena tahu dan bijak memilih vitamin mana yang terbaik.

Macam B complex ni kan, antara ciri-ciri yang menunjukkan ia B complex yang bagus adalah seperti di bawah:

🌻 Harus mengandungi kesemua unsur vitamin B - Vitamin B ada 8 unsur iaitu B1, B2, B3, B5, B6, asid folik dan biotin (ini merujuk kepada piawaian RDA) yang mana kelapan-lapan unsur perlu diambil bersama-sama
🌻 Harus mengandungi 100% RDA bagi unsur asid folik dan biotin
🌻 Perbezaan peratusan (%) Nilai Harian bagi B1, B2, B3 dan B12 tidak terlalu besar
🌻 Jangan sekali-kali ambil B complex yang menawarkan pembebasan berterusan (sustained release)

Jadi, kak long dah bagi tips kan bagaimana nak pilih B Complex terbaik...

Pilihan kak long tentulah B COMPLEX SHAKLEE 😘

Image result for b complex shaklee

Harga sebotol B complex Shaklee adalah RM53.75 dan ia mengandungi 120 biji

Berminat untuk mencuba produk Shaklee?

Hubungi
Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970