Friday, February 10, 2017

RAHSIA ALFALFA YANG PATUT KITA TAHU

Salam sayang 

Kak long memang ada alahan sejak kecik lagi. Setiap pagi kalau tak bersin lebih dari 4 kali bukan kak long lah namanya.

Masa zaman belajar dulu,kak long rajin ambil vitamin C sebab nak kurangkan alahan ni lah...Masa tu beli kat farmasi dan cuba pelbagai brand..nak cari yang sedap je masa tu ;). Tapi ambil vitamin C sahaja pun tak lah membantu sangat,kak long masih berhadapan dengan selesema dan bersin di waktu pagi (atau ketika sejuk). Bersin-bersin tu tetap ada tapi ada kurangnya...

Bila kenal Shaklee, kak long ambil full set untuk resdung dan alahan yang ada ALFALFA, B Complex dan Vitamin C. Alhamdulillah nampak perubahan yang positif. Kurang dah bersin-bersin di waktu pagi tu.. Takde lagi sesi menggosok-gosok hidung (sampai tanggal katanya hahaha). Dan yang paling best tu, sejak amik set resdung ni, bau-bau badan yang ala ala kepam tu pun hilang weiii...

Rupa-rupanya ni semua penangan si ALFALFA ni lah...

Image result for alfalfa shaklee

Alfalfa ni kan akarnya boleh mencecah 6 meter panjang. Bila akarnya panjang, dapatlah ia menyerap nutrein dari dalam tanah dengan lebih banyak dan efisien. Pada masa yang sama, daun alfalfa menghasilkan lebih banyak klorofil melalui proses fotosintesis secara semulajadi.

Alfalfa ni mengandungi vitamin antioksidan seperti ACE serta mikronutrien lain seperti kalsium, magnesium, fosforus serta zat besi. Selain itu, alfalfa ni juga kaya dengan kandungan fiber dan vitamin K.

Beza antara Alfalfa Shaklee dengan jenama Shaklee adalah, Alfalfa Shaklee ditanam secara organik tanpa menggunakan sebarang racun serangga sintetik. Di Shaklee, tablet alfalfa ni adalah hasil pemampatan daun-daun yang telah dikeringkan dan dijadikan serbuk. Hanya daun matang sahaja diambil kerana daun alfalfa yang matang kaya dengan klorofil.

Alfalfa ni juga dikenali sebagai salah satu agen detoks yang lembut. Alfalfa membantu "mencuci" darah serta usus. Sebab itulah, mereka yang mempunyai alahan sangat sesuai untuk mengambil Alfalfa sebagai salah satu vitamin mereka. Apabila usus dan darah lebih "bersih", faktor-faktor intrinsik yang menjadi penyebab alahan dapat dikurangkan.

Ada yang berminat nak dapatkan PRMOSI ALFALFA bulan ni?

Boleh klik link kat sebelah tu ye


Nur Adha @ Kak Long
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut
019-7987970