Wednesday, March 1, 2017

Cari Vitamin Untuk Anak?

Salam sayang 

Dah masuk bulan Mac ni... Sekejap je rasa kan. Tak lama lagi bulan Ramadhan bakal menjelma... Korang dah siap ganti ke? Jangan ganti lewat-lewat ye

Bulan lepas, boleh dikatakan bulan sakit untuk kami sekeluarga. Bermula dari anak-anak bawak ke ibu dan ayah dan kemudian pusing ke anak-anak semula dan hujung-hujungnya baby yang kecil pula demam, batuk dan selsema.

Mungkin kerana perubahan cuaca dan suasana tempat tinggal kot. Kak long baru je berpindah dari Sitiawan ke Manjung masuk bulan kedua. Walaupun jarak tak jauh namun banyak beza dari segi cuaca. Sitiawan lebih panas dan kering berbanding Manjung yang lebih banyak hujan. Jadi mungkin sistem badan sedang beradaptasi :)

Anak-anak dari yang sulung (10 tahun) hingga yang nombor 3 (4 tahun) memang kak long pastikan mereka mengambil vitamin yang sepatutnya. Tapi kena tengok kesesuaian ye. Shaklee sememangnya menyediakan formulasi khusus untuk kanak-kanak mengikut umur mereka.

Gambarajah di bawah adalah set lengkap vitamin Shaklee yang boleh diambil dari usia 4-12 tahun. 
Image result for set kanak-kanak shaklee

Bagaimana pula untuk anak-anak yang 1-3 tahun?

Untuk mereka yang di antara 1-3 tahun, boleh mengambil set ini pula


Di bawah ni penerangan terperinci bagi setiap vitamin dalam set kanak-kanak ini

Meal Shakes

Merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan serta kaya dengan fiber/serat. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Omega Guard

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. 
DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.
Shaklee Omega Guard merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan Omega Guard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA

Chewable vitamin C

Senang dikunyah oleh kanak-kanak yang sukar menelan pil. Hanya perlu hisap kunyah atau kemam sahaja dalam mulut. Juga boleh di ambil oleh orang dewasa.
Chewable vitamin c telah mengalami revolusi formula baru yang ditingkatkan dengan tambahan bioflavonoid complex dan merupakan vitamin c paling lengkap di pasaran.


Berminat untuk dapatkan VITAMIN ANAK-ANAK?

Nur Adha @ Kak Long 
Pengedar Shaklee Sitiawan, Manjung & Lumut 
019-7987970